Vasárnapi visszanéző – 25. hét

Tankkal a kocsmába [2011. június 17.]

Három szovjet katonatiszt - egy százados, egy főhadnagy és egy alhadnagy - baktat Gy. községben, a posta utcáján a kocsma felé. Az időpont felejthetetlen, 1986. június 16. R. J. 36 éves karbantartó kőműves életének utolsó napja.

Kicsivel múlt el dél. A nap zavartalanul ontja melegét, szellő sem mozdítja a forróságot. A tisztek lépteit a hőség lassítja, szomjúságuk meg szaporázza. A százados kezében viszi a sapkáját, az alhadnagy kigombolta zubbonyát.

Csak a főhadnagy öltözéke szabályos, katonás. A közeli lőtérről jönnek. Harckocsizó egységük ott gyakorlatozik. A napokban érkeztek az ország más vidékéről. Helyismeretük nincs, de a kocsma helyét könnyű rárajzolni a katonai térképre…>>> tovább



Mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek is? [2011. június 21.]

Ma nagy valószínűség szerint ismét gazdagabbak leszünk egy tapasztalattal. Ma valószínűleg kiderül, hogy Magyarországon a törvények mindenkire ugyanúgy vonatkoznak-e, vagy vannak olyanok, akik egyenlőbbek, akik gyakorlatilag mindent megúszhatnak csak azért, mert a bulvármédiában naponta szerepelnek, csak azért, mert az arcukat egy ország ismeri és csak azért, mert egy jól körülhatárolható belpesti kör kegyeltjei…>>> tovább



Mártírhalál lefújva [2011. június 22.]

Az attrakció elmarad.

A hazai és a külföldi tévéstábok pakolnak, a riporterek szemében könny csillog. Az év, ha nem az évtized eseménye vált semmisé egy háziorvos döntése miatt.

Pedig milyen szépen kezdődött minden…>>> tovább

0 kommentek:

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló