Béke, Propaganda, és az Ígéret földje - Peace, Propaganda, And The Promised Land [videó]

Napjainkban a háborúk már nem feltétlenül a frontokon dőlnek el, hanem egyre gyakrabban a sajtóban. Nagyon fontos, hogy a közvélemény előtt jó színben tűnjön fel a hadat viselő fél. Magáról el kell hitetni, hogy jó ügyet képvisel, az ellensége pedig a megtestesült gonosz.

Izrael élen jár az ilyen típusú, PR hadviselésben, mivel céljai elérése érdekében elengedhetetlen, hogy az amerikai szavazók nagy része szimpatizáljon Izrael állammal.

Ez a film Izrael propaganda gépezetét mutatja be. Létrejöttének körülményeitől a jelenlegi működéséig és az általuk használt eszközöket.




5 kommentek:

Radulovic Zsuzsa írta...

És ilyen filmeket is felhasznál hangulatkeltésre és agymosásra.

casablanka írta...

Szeretném tudni miért nem az ilyen és ezekhez hasonló képeket lobogtattják az Eu-ban a liberálisok és a zöldek meg a szocik , főként a hazai igazságkeresők?Ilyenkor becsukják a szemeiket? Rebbeca, meg Chon B.? Vagy a világ békéjét a szólásszabadságot, demokráciát a magyaroktól kell félteni? Véleményem szerint a zsidók b@sznak rá mindenféle ENSZ és egyéb határozatokra azt csinálnak amit akarnak elvégre tehetik. Remélem ez nem antiszemitizmus.

Herne írta...

És persze ez visszamenőleg is igaz: a múltbeli ellenfeleket sátánfattyaknak beállítani, ezzel szentesíteni a jelenkori rendszert az emberek szemében. Azt hiszem Churchill mondta, hogy a demokrácia nem tökéletes, de a létező legjobb. Ezzel én ugyan vitába szállnék, de az én hangom nem jutna el olyan széles tömegekhez, mint Churchill-é.
De vissza az eredeti tárgyhoz: már általános iskolában megtanuljuk, hogy a gaz németeknek nem szövetségeseik voltak, csak semmirekellő kis csatlósai. Bezzeg a nagy nyugati szövetségesek, az ám! Ők nem csatlósok, ők már szövetségesek! Így lett pl. dicső szövetséges az egykori csatlós Romániából.
A propaganda és a tömegek manipulációja mindig, mindenkor az alapját képezte a hatalom fenntartásának. Erről is tanulunk történelemórán.
Arról már nem tanulunk, hogy az emberek mindig olyan hülyék voltak, hogy a saját korukról azt hitték: az kivétel, az már tökéletes, ott már nincs manipuláció. Így vannak ezzel korunk emberei is. Sokezer évig manipulálgatták egymást az emberek, de ma már demokrácia van, ilyen biztosan nem fordul elő.

A zsidózást-antiszemitázást elkerülendő egyébként én gyakran használom a cionista vagy talmudista kifejezést, így nem lehet azt mondani, hogy a zsidókat kollektíven támadom.
Ám trükkösek ezek a cionisták és talmudisták: azon ügyködnek, hogy Izrael állam (tehát a cionizmus) bírálata önmagában antiszemitizmusnak minősüljön!

Herne írta...

A miértekre egyébként nagyon könnyű megadni a választ. Egy bűntény elkövetésekor leggyakrabban két fő motiváció közül választhatunk: a.) szerelem b.) pénz. Az a.) pontot azt hiszem ez esetben kivehetjük a lehetőségek közül, tehát csak követnünk kell a pénz-vonalat.

Névtelen írta...

"Az önkény rendszerin karöltve jár az ostobasággal!" Széchenyi 1856

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló