Bennfentesek - Inside Job [videó]


„Charles Ferguson Inside Job című filmje az első próbálkozás, amely megpróbálja leleplezi a 2008-ban kirobbant gazdasági válság mögött húzódó megrázó igazságot, minek következtében több tízmillió ember vesztette el az otthonát, az állását, a megtakarításait és amely világszerte több mint 2000 milliárd dollárt emésztett fel. A meghatározó pénzügyi döntéshozókkal, politikusokkal és szakújságírókkal folytatott beszélgetések során Ferguson végigveszi a különböző okokat, a bónusz kultúrát, a szabályozás erózióját, a forgóajtó effektust, ahogy a pénzemberekből lesznek a politikusok, a politikusokból a pénzemberek, és a megdöbbentő átfedéseket, az objektív tanulmányokat publikálni hivatott tanárok, elemzők, egyetemek és a pénzintézetek között”
– írja a film hivatalos beharangozója.

A közel kétórás alkotás valóban érdekes, valóban megpróbálja valamelyest jobban megvilágítani a globalista pénzügyi rendszer hátterét. Azonban kezeljük a filmet fenntartásokkal, olvassunk a sorok között, mert azzal a tényfeltáró filmmel biztosan nincs minden rendben, amit egy multicég finanszíroz, amelyiket Oscar-díjjal jutalmaznak, és amiben Soros György, Christine Lagarde és Strauss-Kahn játssza a jófiú szerepét.

De mindezek ellenére, vagy talán éppen ezért, azt gondolom, hogy a mozi egyszer mindenképpen nézhető. Az adatok valósak, a bemutatott folyamatok megtörténtek. A végső következtetést pedig mindenki vonja le majd magában…




0 kommentek:

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló