Van, aki a kákán keresi a csomót, van, aki az uborkán az EHEC-et

Pedig teljesen mindegy, hogy hol lakik az a baktérium, mert úgyis csak a legyengült, immunszegény, beteg embereket fogja megtámadni. MRSA esetén nem csak, de különösen azokat, akiknek épp valamilyen nyílt seb is van a testén.

Az EHEC, vagy az MRSA olyan betegségek, amelyek azért állottak elő, mert az emberek telítve vannak antibiotikumokkal. Hisz még az állatoknak is, amelyeket elfogyasztunk, megelőzésképpen rendszeresen antibiotikumokat adagolnak, nem beszélve arról, hogy sok orvos egy köhintés után már írja is fel nekünk őket. Pedig az antibiotikumok vírusos fertőzések ellen, mint például az influenza, nem is használnak. Vírusok ellen máig sincs orvosság.

A talajvíz is tele van antibiotikumokkal az emberi és állati kiválasztás következtében. De a legrosszabb az, hogy sokan nem szedik végig az antibiotikum-kúrát, ha már elkezdték. Akkor ugyanis a baktérium nem hal meg, hanem túléli az antibiotikus támadást, megismeri ezt az anyagot és a "gyermekei" már mutáns példányok lesznek, amelyek immunisak erre az antibiotikumra. És mivel nagyon sok ember nagyon sok és sokféle antibiotikus kúrát nem csinál végig, a mutáns baktériumokat pedig szervezete kiválasztja és így azokat szintén talajkeringésbe juttatja, mindenki számára elérhetővé téve őket, ezért ezek a baktériumok mára multirezisztensekké váltak, vagyis több antibiotikumra sem reagálnak, vagy akár egyikre sem.

Ez azt jelenti magyarul és végeredményben, hogy valaki ott fekszik a kórházban egy életveszélyes fertőzéssel, gyulladással, már minden létező antibiotikumot kipróbáltak rajta és az állapota mégsem javul, sőt egyre romlik, de még az is lehet, hogy meghal a kezük között.

Az egy ősi tudás, hogy mosatlan gyümölcsöt ne együnk. Manapság ez meg aztán fokozottan érvényes! Amilyen ütemben és irányban a "fejlődés" halad, lassan már nyers, félig sült-főtt húsételeket, vagy tojást sem szabad magunkhoz vennünk. A modern kor másik létfontosságú ismerete pedig az, hogy semmiképpen se hagyjuk abba idő előtt egy antibiotikum szedését, ha már egyszer elkezdtük! Legyen bármilyen hasmenés, hányás, étvágytalanság, vagy más a mellékhatása. De ennél sokkal jobb az, ha már a felírásakor kritikusan visszakérdezzük orvosunkat, esetleg még egy másik orvost is, hogy tényleg csak ez az egy módja van-e a gyógyulásnak. És, ha magunk is tájékozódunk betegségünkről és lehetséges gyógymódjainak palettájáról, vagy, ha természetgyógyászhoz fordulunk.

5 kommentek:

Herne írta...

Köszönettel tartozom a felvilágosításért, én sem tudtam, hogy az antibiotikumok önkényes elhagyása ilyen eredménnyel jár. Mondjuk az is igaz, hogy több mint tíz éve nem jártam orvosnál, leszámítva a kullancs elleni védőoltásokat és a pszichiátert. :)

ex Kalib úr írta...

Na igen! Mosatlan gyümölcsöt ne együnk! eddig igaz, főleg a mai, szinte steril körülmények között élő emberekre. ezek főleg tőlünk nyugatra élnek. Olyan módon legyengült az immunrendszerük, hogy a kisebb fertőzések is elviszik őket.
De azért vigyázzunk mi is. Nem mindegy, honnét szerezzük be azt a bizonyos zöldségest-gyümölcsöt. Ha a János bácsi saját termése, és régtől ismerjük is a családját, akkor akár a fáról szakíthatjuk azt a barackot, vagy mit, legfeljebb a permetezőszertől van félnivalónk.
De ha a hetedik országból jön, és persze minden tranzitállomás rákente a saját bacijait, akkor tényleg jobb, ha jól megmossuk.
Mindezek amiket leírtam, részben saját tapasztalaton alapulnak, részben pedig én is egészségügyi lennék.
Na és talán azt sem kell elfeledni, hogy ha azt a gyümölcsöt megmossuk, akkor a kezünket sem árt. Előtte.

Radulovic Zsuzsa írta...

Ha ex Kalib úr elsö mondata fedné a valóságot, akkor nem így nézne ki a várható élettartam világtérképe:

http://www.indexmundi.com/map/?v=30&l=de

eSzeL írta...

Érdekes ez a térkép Zsuzsa. Azért én azt tartom, hogy az emberiség egyik legnagyobb ellensége az orvostudomány. Mondom ezt még akkor is, ha tavaly decemberben terminátort csináltak belőlem. Én már élő szövet vagyok a fémvázon. Beültettek a ketyegőmbe értágító bigyót. Gondolkodjunk azonban 1000 - 10 000 éves léptékben. mondhatnám talán úgy is, hogy lélegezzünk együtt az idővel. Őseink nem voltak nagy létszámban jelen a földön, de puszta önmagában 100 mostani emberkével felvette volna a versenyt. A technika használata (a mindenki által egyénileg előállíthatót talán leszámítva) mind gyengíti az emberiséget. A technika ugyanis lehetővé teszi a kevésbé erős, ügyes, okos és egészséges egyedek életben maradását, ezáltal a szaporodását is. Mióta az egynejűség dívik, azóta pedig az erkölcsi romlás is egyre nagyobb méreteket ölt. De ez már egy másik történet.

eSzeL írta...

Ja, azt el is felejtettem, hogy ha belegondolunk, még a patkányokat sem tudjuk kiirtani, pedig az jóval nagyobb mint egy baktérium. Akkor pedig minden esetben vannak túlélők. Ebből következik, hogy csak idő kérdése, hogy előálljon egy "szuperbaci", ami rendet vág közöttünk.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló