Egyenlősdi


Mint ahogy az várható is volt, Brüsszelben nem nagyon díjazzák annak a lehetőségét, hogy az oroszok kivételként, Görögországgal és Magyarországgal szemben esetleg feloldják az EU-s országokat sújtó gazdasági embargót, amelyet annak nyomán rendeltek el Moszkvában, hogy az unió gazdasági büntetőintézkedéseket hozott Oroszországgal szemben az ukrajnai beavatkozás miatt.

A problémát olyannyira súlyosnak értékelik arrafelé, hogy Daniel Rosario nagy hirtelenjében - a napokban kezdődő görög-orosz tárgyalásokhoz időzítve - meg is üzente az Európai Bizottság álláspontját a dologgal kapcsolatban: „Az Európai Bizottság elvárja, hogy az unió minden tagállama azonos hangot üssön meg a külső kereskedelmi partnerekkel, ezek pedig - beleértve Oroszországot is - minden tagállamot azonos módon bíráljanak el.”


Milyen érdekes, hogy ilyenkor mindig előkerül az egyenlőség és az egyenjogúság kérdése.

Amikor a globalisták kitalálták, hogy szívatni akarják az oroszokat, akkor ez valahogy nem volt érdekes. Akkor nem számított, hogy kit és milyen mértékben érint hátrányosan az embargós döntés, akkor nem volt lényeges, hogy ki mennyit veszít a történteken. Akkor nem volt probléma, hogy a kelet-európai országok jóval nagyobbat buknak a nagyhatalmi játékon, mint a nyugati társaik. De most, hogy mi kerülnénk kicsit előnybe, azonnal jön hőbörgés, meg az álságos egyenlősdi-szöveg. Arról már nem is beszélve, hogy az EU-IMF páros eddig folyamatosan gyötörte a megszorító csomagokkal a görögöket, most meg hogy kis levegőhöz jutnának, azonnal a fejükre koppintanak.

Bár ha jól belegondolunk, az lett volna meglepő, ha mindez nem így történik. Az lett volna a meglepő, ha az EU-s csinovnyikok most nem kezdték volna el osztani az észt nekünk arról, hogy mi a felvilágosultan demokratikus és mi nem az.

2 kommentek:

Karina írta...

Minket is mindig "letolnak a libsieink" hogy "keleti módon" viselkedünk! Bezzeg Nyugat ! Legyenek ők a példaképeink, Anglia már 400 éve nyirja a gyepet, nem csoda ha nekik olyan szép zöld! (azt elfelejtik, hogy a világ nagyrésze az ő gyarmataikból állt, életszinvonalban és minden másban is. Csak a hülyék tesznek hasonlatot köztünk és a Brit birodalom között, tőlünk elvették az országunk 2/3-át azt mindig elfelejtik hozzá tenni).Vagy itt van az EU és az IMF. Mondják, mi mindig más utakon akarunk járni, másoktól kölcsönt felvenni és nem az IMF-töl, mikor ök "szivesen adnak" bezzeg akkor jó az IMF és az Eu.ha pénzt ad! Volt már ebben a"szives kölcsönben" részünk mikor Gyurcsány-Bajnai brigád már majdnem a Szent-Koronát is elzálogosította! Az Eu-ban semmit sem adnak ingyen, mert mi is befizetjük a ránk eső részt, és még azt is elvárják , hogyan éljünk, milyenek legyenek a törvényeink!Egyszóval még szót is kell fogadni, kivel dolgoztatunk, mire költjük a pénzt, lehetőleg a kölcsönök és a kifizetések rendre odamenjenek vissza ahonnan jöttek. Ha létezik "baloldal" az nem azt szajkózza mint a mi "libsi balosaink", hogy legyünk hálásak az Eu.-nak a "sok jó téteményeiért", hanem úgy viselkedik, mint a görög baloldal.Megpróbál a zsarolásnak ellenállni és próbál az oroszoknál is lehetőségeket keresni! Ja, hogy most haragudni kellene az oroszokra? Hát nem a jenkik hangoztatják mindig, hogy az " üzlet az üzlet"! Persze ez a lózung is csak akkor igaz, ha éppen ők kötik a saját javukra . Egyenlőség ? Ez csak egy szép mese. A nemzetek vezetőinek azon kell igyekezni,, hogy a saját népének biztosítson tisztességes életet,.elvégre azért válaszották meg őket! Hajrá Görögök!

Névtelen írta...

Jó lesz szótfogadni, mert különben Majdan ....

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló