A szellemi géniusz

Kreatív újdonságokat hozó szellemi munkát végeztem – válaszolta Szűcs Era elvtársnő arra az újságírói kérdésre, hogy mégis milyen alapon vett fel a Szociális és Munkaügyi Minisztériumtól kilenc hónap semmittevésre bruttó 5.850.000 forintot. Nem, nem írtam el a számot. Tényleg ennyi. 5 millió 850 ezer.

Ennyit utaltak át neki azért, mert 2009. szeptemberétől 2010 májusáig monitoringozta az elvtársak semmit nem érő Út a munkához című programját. Magyarul újságot olvasott, nézegette a netet, megnézte a híradásokat, és ha talált valamit a témával kapcsolatban, akkor azt feljegyezte és az eredményeket összesítette. Mi több, még néha elemezte is. Mindezt az első pár hónapban potom havi 900 ezer forintért, az utolsókban pedig már csak mindössze havi 450 ezerért.

Lássuk be. Azért enélkül nehezen ment volna. Szűcs sajtófigyelése nélkül egyszerűen összeomlott volna az a remekül működő rendszer, amit Elqró és Bajnai oly nagy erőfeszítések árán felépítettek nekünk. És ezt tudta pogácsás Era is, mert a munkát hatalmas nagy lendülettel végezte. Mondhatnánk éjt nappallá téve.
[a pogácsazabálós videóért katt IDE]


A kreatívkirálynő kiszámolta, hogy ő ezért a pénzért pontosan 1.000 órát dolgozott. Így az óradíja koszos 5.850 forint volt csak, ami egyszerűen ezért a munkáért nevetségesen kevés. „Egy szervizben 5.000 forintos órabérért dolgoznak, én 5.850-et kaptam - világította meg mindenki számára a tényállást, majd így folytatta: Először meg kell nézni, hogy mit végeztem, utána kell foglalkozni azzal, hogy jogos-e a fizetség. És hogy be is bizonyítsa, mi minden készült, közreadott egy fotót, amin a fáradságos újságolvasással és jegyzeteléssel megtöltött iratkötegek szerepelnek. [az eredeti hírért katt a linkre]


[Íme a munka. Öt dosszié, darabja 1 millió 170 ezer adóforintot ér. Szinte ingyen van.]


Ugye most már senkinek nincs kétsége afelől, hogy ez a pénz jogos. Sőt, jobban meggondolva megalázóan kevés. Egy ilyen magasan képzet kreatív- és szellemi géniuszt ennyiért megszerezni maga volt a főnyeremény, amiért még a vele szerződést kötő minisztert, Herczog Lászlót is külön jutalomba kéne részesíteni.

Gondoljunk bele.

Ha Szűcs elvtársnő kilenc hónap alatt 1.000 órát töltött el ezzel a munkával, akkor ez a tevékenység nagyjából heti 25, azaz napi 5 órát vett el a dolgos hétköznapjaiból. És emellett még országgyűlési képviselő is volt, meg ott voltak a bizottságok, a megyei jogú városok közgyűlése és persze a végén még ott volt a választási kampány is. Azonban ez utóbbiak mit sem számítottak. Ő csak sajtómegfigyelt rendületlenül. Jöhetett bármi, a napi öt óra újságolvasás megvolt. Meg kellett lennie. És ha netán elmaradt volna egy-egy óra, akkor azt a másik nap bepótolta. Ebben nem is szabad kételkednünk. Egy szocialista mindig igazat mond, és mindig tartja a szavát.

Szűcs elvtársnőre ez pedig kifejezetten igaz. Ezért aztán az ő híre messzire elért. A tehetségéről és pótolhatatlanságáról már nem csak a minisztériumban tudtak. Tudták ezt a Pártban is. Tudták, hogy egy ilyen szellemi lángoszlopot, mint Szűcs Era nem szabad veszni hagyni.

És nem is hagyták.

Elvtársnőnk ma is ott ül a parlamentben és képviseli a felvilágosult baloldali eszméket. Tagja a Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságnak, és elnöke az Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottság hatáskörébe tartozó törvények végrehajtását, társadalmi és gazdasági hatását vizsgáló albizottságnak. Most ezeken a helyeken kamatoztatja a tehetségét és a tapasztalatát. Mi pedig megnyugodhatunk. Minden és mindenki a helyén van. Már nincs szükségünk a sötétben fényre.
[a bizottságok adataiért katt a linkekre]


Sőt, még talán az is előfordulhat, hogy OV is meglátja a fényt, azt az erős szellemi kisugárzást, ami csak úgy árad az elvtársnőből és rögtön valamilyen fontos pozícióba helyezi. Mert azért valljuk meg: az elmúlt hetek narancsos kinevezési gyakorlatát nézve, ma már ez sem lenne nagyon meglepő…

34 kommentek:

Névtelen írta...

mocsok Rákóci bankos kurva!!!

Névtelen írta...

KÖTÉLRE VELE! ÉS AZ ÖSSZES POFÁTLAN SZEMÉTLÁDÁVAL! KÖTÉLRE MINDDEL!

Névtelen írta...

No ezek a köteles bejegyzések azok, amiért én még mindig elhatárolódom a jobb oldaltól.
Sajnálom.

Névtelen írta...

Kedves Gabeebee,nem lehetne legközelebb ennek az éltes fertelemnek,pogácsazabáló óborzalomnak a fényképét kicserélni egy szexbombáéra?Valamilyen apropóból a cikkhez egy olyan kis tünde képét rakni nem ezét a kádárkori ősleletét.

Névtelen írta...

Mondjuk lehetne kreatív újdonság,hogy részt vett egy átváltoztatjuk programban miközben ,hivatalból nézegette a netet és a híradásokat.

Névtelen írta...

Annak kéne 5800 Ft.-os órabért fizetni aki kiverné ezeket az országból.

Névtelen írta...

köteles bejegyzést reklamálónak:nem kötelező neked ide irni!!járd a határt ,és a mezőt továbbra is!!!határjáró!!ne sajnálkozz!!!

Névtelen írta...

1.Ráfektetni Erát a fekete kanapéra.
2.Betakarni a dossziékkal.
3.A dossziékra ráültetni a Gáspár Győző családját,középre Evelint.
4.Rugó próbálgatás.

Névtelen írta...

5.Egy óra rugózás után Evelinke :"Meg kell nézni mit végeztem!"

Névtelen írta...

Én meg a köteles tevékenységek miatt határolódom el a baloldaltól.

Névtelen írta...

Én meg személyesen az Elhatárolódó Hód vagyok.
Éppen ezért mindentöl és mindenkitöl elhatárolódom.
"Aki náczi megdöglik."
/Ősi kinai közmondás/

Névtelen írta...

5.850.000Ft / 100Ft = 58.500 db pogácsa
Képzeljétek el a kanapét pogácsahalomnak
ZABÁLD ERIKA, ZABÁLD, ZABÁLD !!!

Névtelen írta...

Pogácsa alul,pogácsa felül,középen Era.Ennél már csak Vadai gusztustalanabb.

Névtelen írta...

2010. július 13. 11:01-re

Üdv Szemenyei! A metapedia.org oldalon igen "jókat" lehet olvasni rólad, ha valaki beüti a nevedet!

Én vagyok a te árnyékod! Megígértem, hogy mindenütt ott leszek, ahol te megjelensz! A mérsékelten jobboldali honlapoktól elkezdve a radikális, nemzeti honlapokig bezárólag.
Ha megjelensz a köreinkben, én is ot leszek, ezt sose feledd spiclikém!

Névtelen írta...

Pogácsát vesz, ezen a kis" Zsebpénzen" hogy telepofával kiabálhassa : éljen Gyurcsány !Neki bejött.

Gábriel angyal írta...

Hab a tortán ha megnézitek a képviselői adatlapján, hogy most is mennyit keres a "szakértő" és képviselő asszony. :(

http://href.hu/x/cr5r

Képviselői javadalom (Ft)
Bruttó tiszteletdíj: 396.163
Választókerületi pótlék: 475.396
Lakhatási támogatás: 115.950

Összesen: 987.509.- Ft

Mit lehet ehhez még hozzáfűzni?

Névtelen írta...

A rohadék.Ezen pénzmennyiségen aztán vehet millió tonnányi pogácsát.
Minek ennek lakhatási támogatás?

Névtelen írta...

Ha erre a pogácsát, tele pofával zabáló szargyárra nézek, óhatatlanul is izzadság, húgy meg bélsár jut az eszembe róla, meg a hájredőiben megbúvó gusztustalanul bűzlő gombás rothadás. Ez egyből kisz@rik egy komplett trágyadombot, mezőgazdasági hasznát lehetne inkább venni.

Névtelen írta...

Ez még humusznak se való.

Névtelen írta...

De azért ne feledkezzetek el arról sem, hogy a Jobbik is bevitt magával a parlamentbe MSZMP-tagot és az sem aprópénz, amit ott kap. Sőt, még miniszternek is jelölte!
Neki is szól, hogy kötélre vele?

Névtelen írta...

Menj a francba, vityádhoz!!!!!Neki add elő magad.

Névtelen írta...

Fecuska még nem jutott eszedbe?

Névtelen írta...

Szereti ezt a nevet.

Névtelen írta...

Na jó ,akkor menj fecuskádhoz is!!!! Bárcsak tehetném,de nem tudok megfeledkezzni arról a drága jó anyádról!!! Mindig eszembe jut a baromságaidról.A zsideszben nyüzsög a sok átvedlett volt mszmpés, kiszes!!martonyi,kövér,stumf,arogáns tóni ,meg a többi kaméleon!!!!!Nem tetszik a JOBBIK??Nekem meg az a 20 év, amit ezzek a cégérres tolvajok elloptak az országtól,meg az életemből!!!Alávaló nyomorult GAZEMBEREK!!!!!

Névtelen írta...

A Szakasits unokát kifelejtetted az elempéből.Hidd el nyüzsögnek azok sajna a Jobbikban is.
Mit loptak el Tőled,az időt vagy a lehetőségeket?

Névtelen írta...

Akad-e köztetek patkánykák, aki szólni tudna a jobbikos "nemzeti" buzik, pornós gárdisták, köztörvényes bűnözők, komcsik és zsidók érdekében?
Mert ti nyilván még ezeket is különb hazafiaknak tartjátok, hiszen egy jobbikos buzi az az igazi...

Névtelen írta...

Nagyon járatos vagy abban,hogy ki a buzi!közéjük tartozol,vald be.!!!!!a parazita kajmánok érdekében ,miért kellene szólni a Jobbiknak te töketlen metszet biboldó!!

Névtelen írta...

aki téged lefialt, az a patkány!!rohadt kokeró!!!mocskos élősködő!!

Névtelen írta...

Csak úgy megjegyzem,hogy a maszop mint az meszempé utódpártja rendelkezik buzikkal,kurvákkal,pornósokkal is és egész sereg köztörvényes bűnözővel.Hja ,az évtizedek során egész készlet lett belőlük raktáron.
Nehogy már a Jobbikat vádold ezzel,hol vannak még ők a fent említettekhez képest.

Névtelen írta...

Kötélre minden jobbikossal! - Még van pofád letagadni a jobbikos pornós gárdistát, a buzi szóvivőtöket?... Ezekről még fénykép is készült! Tedd már helyre az eszedet. Azt hiszed, hogy már elfelejtették az emberek?
Még a cigánycsaládban élő, a zsidó és komcsi jobbikosokat sem felejtették el a zemberek. Azzal pedig ne védekezz, hogy az MSZP-ben milyenek vannak - kérdezd inkább, hogy milyen (a leírtak) vannak a Jobbikban.

Névtelen írta...

BÁRCSAK TÉGED TUDNÁNK ELFELEJTENI,TE BÜDÖS ZSIGÁNY!!!!!Ne verd magad kalandokba,a te köteledre is megtermett a kender!!!Csókold meg a Jobbikosok alfelét,te büdös barom!!!!

Névtelen írta...

Az ember undorodik tőletek, koszos-büdös lakóházi patkányok. Én még egy-egy bejegyzés után is kezet mosok, annyira rühellek benneteket.
Cigányoztok, holott jónéhány tiszta, rendes cigánycsaládban nagyobb az összetartás mint köztetek. Ti még azt a kevés munkával megszerzett pénzt is elisszátok valamelyik csehóban. Egy normális, rendes ruhátok sincs - de még annyi eszetek se, hogy legalább ilyenkor, nyáron menjetek tüntetni (vagy ahogy nálatok szokás: "forradalmat" csinálni).
Nem tudom miért, de tényleg undorodom tőletek, rongyos-koszos büdösszájú proli banda - ahogy azt a Stoffán György jól megírta rólatok.

Névtelen írta...

Szarházi putrilakó büdös rohadt élősködő cigány!!

Névtelen írta...

More, huzzon stoffán a f@szára!!!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló