A zöld valami


„Megújul a Fradi-sas. Klubunk kabalaállata lendületes, mozgékony, családbarát lesz a jövőben. Együtt szurkol a lelátón drukkereinkkel, igazi szórakozássá teszi labdarúgó-csapatunk mérkőzéseit.” – harangozta be Kubatov Gábor nagyszerű újítását napokkal ezelőtt az FTC honlapja.

Aztán jött is az új kabalaállat, bemutatva és pontosan jelképezve azt, hogy mivé is akarják a jelenlegi vezetők változtatni a patinás egyesületet. Az új figurában és magában az egész kabalacsere-történetben ugyanis benne van minden, amitől nemcsak egy fradista, hanem úgy általában egy focikedvelő ember finoman szólva is elokádja magát.


Az, hogy az új Fradi-sas szánalmasan röhejesen néz ki, egy dolog, meg az is, hogy az egészről üvölt az amatörizmus és a hozzá nem értés. És az is csak mellékszál, hogy a jelmez egy általános iskolás alsó-tagozatos farsangon is ciki lenne, nem egy stadionban. Azonban az már gusztustalan, mondhatni igazi kubatovos húzás, hogy az új figura a sajtónak való bemutatásakor a kitiltott szurkolói tábor hangjára vonult be a zöld gyepre…

De ez még mindig csak egy kis szelet a történetből. Érdemes ugyanis felidézni az origo.hu oldalon futó szavazást is, ahol a szerkesztők az új sasról kérdezték az olvasókat. A voksolás végén kiderült, hogy valakik egész pitiáner módon meghekkelték az oldalt, és több mint 3.000, az új sast támogató szavazatot egy IP-címről adtak le. Az egyelőre még nem derült ki, hogy pontosan kié az ominózus IP-cím, az azonban tény, hogy a hivatalos Fradi FB-oldalon hamis profilokkal rendszeresen feltűnnek a Kubatov-kommandó tagjai, akik bőszen védik a vezetőség idióta döntésit, olyan látszatot keltve, mintha azokkal a szurkolók nagy része egyetértene. A fradimob.hu nemrég bejelentette egy részüket a fészbúknál, mire a közösségi oldal kiderítette, hogy nagy többségük tényleg kamuprofil és törölte őket.

A felesleges vénaszkenner, a távol maradó ultrák, az alacsony átlagnézőszám és a fél év alatt tönkremenő több-százmilliós gyepszőnyeg után most Kubatovék úgy érezték, kell még valamit pusztítaniuk a csapat háza táján. Mivel már más normális dolog nem nagyon maradt, így aztán röhejessé tették a csapat kabalafiguráját is.

Az új ”sas” egyébként április 12-én, az Újpest ellen debütál. Gondolom, lesz móka, kacagás…

1 kommentek:

NJ. írta...

5o évig laktam a Ferencvárosban. A Fradi mindig szálka volt az éppen regnáló hatalom szemében! Most, hogy Kubatov felöltötte magára a "Zöld ázott veréb íjász" jelmezt, már megpróbája nevetségesé is tenni. Nem fog sikerülni neki!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló