Nem tudom…

A múlt héten megjelent The Times cikk után, melyben Adam LeBor méltatja és üdvözli Magyarország bátorságát az IMF-fel szembeni lázadás kapcsán, tegnap újabb elemzés jelent meg rólunk a Wall Street Journal címlapján, amely már azt a kérdést feszegeti, hogy Magyarország ellenállása "nagyon fontos precedens lehet más országok számára".

Gordon Fairclough írása leszögezi: „az IMF és az EU számára kellemetlen fejleményt jelentett Magyarországnak a megszorításra építő program elleni lázadása, miközben a nemzetközi intézmények Athénban is megszorításokat próbálnak elérni”. A cikkíró odáig elmegy, hogy történelmi párhuzamba állítja a mostani magyar ellenállást, "az oroszokkal és az osztrákokkal szembeni függetlenségi harcokkal”. [az eredeti cikkért katt a fotóra]

A világ közvéleménye által mértékadónak nevezett lapok cikkeit olvasgatva, akár még elégedettek is lehetnénk. Végre van egy olyan kormányunk, aki szembe mer szállni a globális pénztőke hatalmasságaival. Végre eljött az az idő, amikor Magyarország a saját útján kezd el járni. Azonban dicsérő cikkek ide, hangzatos támogatás oda, az embernek mégis olyan érzése van, hogy valahogy mégse minden az, aminek elsőre látszik. Persze lehet, hogy csak a rossz beidegződések és az elmúlt évek tapasztalatai mondatják ezt velem, és ahelyett, hogy végre megdicsérném OV-t, még a kákán is csomót akarok keresni.

Nem tudom…, de azért az mégiscsak érdekes nem, hogy a The Times-ban az az Adam LeBor kezdi el dicsérni és elismerni Magyarországot, aki az 1990-2002 közötti időszakban sorra gyártotta a legnegatívabb és leglehúzósabb cikkeket rólunk, aki az első Orbán-kormánynak a legnagyobb és a legszemetebb kritikusa volt? Most meg olyanokat ír, hogy „éljen Magyarország, amiért szembeszállt a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval. 1956-ban a magyarok felkeltek a szovjet elnyomás ellen, remélve, hogy láncreakció indul be. Ez nem történt meg, de Magyarország lázadása a kapitalista despotákkal szemben ezúttal talán szikrát gyújt”.

Vajon mitől lett hirtelen ilyen barátkozó?

És azt mivel lehet magyarázni, hogy Wall Street Journal, az Egyesült Államok legnagyobb példányszámban kiadott napilapja és egyben a globális pénzelit egyik legfontosabb szócsöve hirtelen magyar „pénzügyi szabadságharcról” ír? Főleg annak a fényében, hogy az elmúlt hetekben a Magyarországról szóló cikkek az „Orbánnak nem kellene elragadtatnia magát”, és ehhez hasonló hangulatban íródtak.

Mindenesetre érdekesek ezek a folyamatok és az is biztos, hogy nem véletlenek. Ilyen cikkek csak úgy, ok nélkül biztosan nem jelennek meg. Az meg még biztosabb, hogyha a magukfajták dicsérnek meg minket, akkor tuti, hogy valami nagyon, de nagyon nincs rendben.

Ha nagyon összeesküvés-elméleteket akarnánk gyártani, akkor akár azt is mondhatnánk, hogy csak altatnak minket, hogy ők már tudnak valamit. Hogy a narancsosok csak időt kértek, hogy nehogy valami belerondítson az önkormányzati választás című színjátékba. Aztán majd az ősz végén, miután már tönkre nyerték magukat, széttárják a kezüket, és ártatlan szemekkel belemondják a népek arcába: Mi mindent megpróbáltunk, de nem sikerült. Vissza kell hívnunk az IMF-et.

Nem tudom.., de szeretném hinni, hogy nem leszünk megint átverve…

26 kommentek:

Astur írta...

De !!!
Áteszünk.Mint az a bizonyos a palánkon.

Gambit írta...

Osztom a gyanakvást. Nekem is roppant fura, hogy pont ilyen publicisták, pont tök véletlenül überzsidó lapokban dicsérgetik hazánkat. Ez minden volt anno, csak népszokás nem...
Másrészről viszont van egy olyan érzésem, hogy nem feltétlenül nekünk szólnak ezek a cikkek. Mindent el lehet mondani Orbánékról, de eddig a külföldi újságokból üzengetünk játék nem az ő stílusuk volt (abban mindig is a szocik voltak a nyerők). Nem árt ugyanis megnézni, hogy miért pont velünk keménykedett az IMF. Elsőként próbáljuk bevezetni a bankadót, ezzel nem túl nagy érvágást okozva ugyan, de tudjuk, a bankárok egy fillér veszteség miatt is eljátsszák a nagyhalált. De gondoljunk bele, ha más országok, mondjuk Anglia, vagy Franciaország is kedvet kap. Na azt már nem nyelnék be könnyen, ezért izmoznak velünk ennyire. Szóval én azt sem tartom kizártnak, hogy olyan körök dicsértetik most Magyarországot a jó pénzért bármit leíró, derék újságíróval, akik be óhajtják vezetni hazájukban a bankadót és ehhez mindenképp szükségük van egy precedensre. (Persze ez a teóriám már szinte blaszfémikus optimizmus jegyében fogant, szóval normál esetben én magam is az önkormányzati választások utáni szopóágat tartom valószínűbbnek...)

Névtelen írta...

zsidó smanca vaker,hülyités.

Palesztin írta...

A Jobbik megerősödése ellen,kell mutatni a kemény/elszámoltatás??/fidesz képet.Legalább az önkormányzati választásokig,ott is kétharmad aztán majd lazítanak.Parasztvakítás,semmi több.Viszont lesz majd hivatkozási alap,mert az egész ország ismét narancs lesz.

Aztán majd jön duma,az emberek ismét forradalmat csináltak.Oszt majd csodálkoznak megint,a rendszer MARAD!Csintalan/Pindroch pedig türelmet kérnek......,ők pedig várnak ismét.Ennyi.

yanoo írta...

Nekem is balsejtelmeim vannak, valahogy úgy érzem, minden úgy történik és fog történni, ahogy a cikkben megjelent.

Herne írta...

Az írás címe tökéletesen tükrözi az én véleményem is. Tényleg nem tudom. De ismerve az elmúlt 20 évet, a gyanakvás teljesen természetes a részünkről. Nem mi vagyunk a rosszak, amiért gyanakszunk. OV oszlassa el a gyanakvást, méghozzá tettekkel. Bizonyítsa be, hogy a gyanakvásunk alaptalan. Ez most egy kihagyhatatlan lehetőség lenne számára. Sőt, az is megvalósulhat, amit az említett elemzők írnak, tehát hogy Magyarország az élére áll valaminek, és követői lesznek. Ha OV-ban tényleg van nemzeti érzés, most megmutathatja, és visszaszerezhet valamennyit régi dicsőségünkből, visszaadhatja a büszkeségünket és megérdemelt helyünket a világban, méghozzá - azt hiszem, ez számára lényeges kérdés - az ő vezetése által. Esélye van rá, hogy bekerüljön a történelemkönyvekbe, méghozzá nem csak a hazaiakba. Ha ezt végigviszi, őszintén tisztelni és becsülni fogom.

Viszont egy dologról ne feledkezzünk meg: a közbiztonság még mindig csak romlik, épp megint megöltek egy rendőrt igazoltatás közben, egyenesen a Rendőrség oldaláról tudom. Ha OV a közbiztonságot is helyreteszi (amire eddig nem sok hajlandóságot mutatott), és a lehetőségekhez mérten szociális szempontból is élhetővé teszi az országot, akár még számíthat is a szavazatomra négy év múlva.

Bár utóbbin még gondolkodom, időm az van rá, hiszen ezzel Vona Gáborékat hagynám cserben, és én a végsőkig kitartó, bajtársi módon gondolkodó ember vagyok - de ha a szavazatom nem is menne OV-nak, az erkölcsi támogatásom és mindenekelőtt a megbecsülésem fenntartások nélkül az övé is lenne.

Palesztin írta...

T.Herne.

Részemről SOHA nem fogok olyan pártra szavazni,akik a cionistákat barátként kezelik.Orbánék pedig folyamatosan ezt teszik,igazi zsidó seggnyalók és ez tény.

Névtelen írta...

hernécske!!!o.w -ben milyen nemzeti érzés van???héber????

Little green rooster írta...

Nekem a FIDESZ-ről mindig eszembe jut 1998.
Országgyűlési választások első fordulója utáni hétfő reggel.
Újságosom mondja: - Látja uram, most mehetünk ezekre a köcsög zsidó gyerekekre szavazni.
És mentünk.

kocsobur1 írta...

És most mit tesz a Jobbik vezetése? - Mennek együtt ünnepelni az ex-kommunista Schmitt Pált, a Zsidesz zsidaival.
És még ők lennének az ellenzéki párt!...

Névtelen írta...

A Szakasits unokával meg Osztojkánnal jobban illenének egymáshoz-szerinted?
Az nevet aki a végén nevet.

Névtelen írta...

kocsubur more!!vered a nyálad mert téged nem hivtak???ugyan mit keresnétek ott?????

kocsobur1 írta...

"Dr. Gaudi Nagy Tamás a Magyar-Izraeli Baráti Társaság tagja lett..." (újsághír)
Jobbikos férgek! - Már azt hittem, hogy a lopások, a buzik, a kommunista párttagságok, a pornós macátok és cigány családdal élő megyei pártelnökötök után nincs lejjebb...
Ezek szerint van. A nagypofájú képviselőtöket úgy látszik megdolgozta a Balóné, akinek van némi tapasztalata a metszett farkincák világában is - és most belépett oda, ahová való.
Ezután végképp nem tudom, hogy mit kellene tisztelni a Jobbikban (erre az SZDSZ is képes volt!)

Névtelen írta...

kocsobur more,balogartur...nem csalodtunk, vátozatlanul barom vagy!!!az a kukafosztogató anyád a féreg!!

kocsobur1 írta...

A féreg az még egy komoly rang, ha rólatok van szó!... (Az nem fetreng pénzért, mint a ti pornós gárdistátok! - Az nem zsidózik, majd később nem lép be a Magyar-Izraeli Baráti Társaságba! - Nem tüntet buzi létére a melegek ellen! - És végül: ha már kukaborogatónak született, akkor nem nevezi magát politikai fogolynak!)
A moslék jobb kifejezés rátok.

Névtelen írta...

büdös tetűrágó gányó!!rohadt köcsög,elmehetsz a büdös fracba ,a gangeszpartra,ott oszd az ész nekik.gányó,ha a baromság fájna, egésznap orditanál.ne kocsuboroz,te agyatlan ,én tudom ki volt a kocsubur,meg azt is,te mi vagy!!!more vannak kukaborogatók, meg kukafosztogatók,te az utóbi vagy!!!

Névtelen írta...

Rád meg a sz@r a legtalálóbb kifejezés pedig fosnak születtél.

kocsobur1 írta...

Tisztelt Radical Puzzle Szerkesztő!
Onnan lehet megismerni a nekivadult, magukat jobbikosnak nevező (de azokat méginkább lejárató) panelproletárokat, hogy egyszerűen képtelenek jólnevelten viselkedni és értelmes vitát folytatni.
Ezek - bandában: az utcai csürhe tagjai - ezen a helyen élik ki magukat. Itt olykor még bátrak is, név nélkül, cím nélkül el tudják átkozni azokat, akikkel szemtől-szemben félnek...
Nem kell hát teljesíthetetlen dolgot kívánni tőlük! Ők ílyenek - ezért írják róluk az újságok, hogy csürhe. A Jobbikot, a Fradit és a Magyar Gárdát azért képzelik azonos kategóriának. (Pedig hát a Fradiról is tudott: a tulajdonos angol, a játékosok háromnegyedrésze külföldi, az edzőjük pedig valami pénzhajhászó világcsavargó.)

CICA írta...

Megsértődtél kocsonya állag?Téged meg arról lehet megismerni,hogy ezer néven firkálgatsz marhaságokat és itt éled ki magad.Pedig millió hely van ahol barátokra lelnél de ez -sajnos -nem az a hely.Meg aztán vitatkozni csak értelmes emberrel lehet.

Névtelen írta...

Pontosan milyen újságok?
Miért képzelik azonos kategóriának a felsorolt szerveződéseket?
Légyszives érthetően fogalmazni!
Milyen szinten óhajtasz vitatkozni?
1. Kisegítő iskolai
2. Ált isk.alsó tagozat
3. Ált isk.felső tagozat
4. Azt hiszem itt megállhatunk a lehetőségeket tekintve -rád vonatkozóan kocsobur

Névtelen írta...

more! csak nem azt képzeled, hogy pont tőled fogunk jólneveltséget tanúlni.mivan bolondgombát ettél??bevagy lőve???a fajtádnál nincs mocskabb csürhe!!ne Fradiz,Magyargárdáz,Jobbikoz,mert egyszer úgy seggbe fognak rúgni ezért,hogy zúgva fogsz szállni mint a győzelmi zászló,mire leessel éhen halsz a levegőben!!!

kocsobur1 írta...

Persze... majd egyszer! - Ha majd egyszer lesz bennetek annyi bátorság, mint egy rossz hatrangú zsiványban, aki azért egy az egy ellen ki mer állni és a másik pofájába meri mondani a véleményét.
TI nem vagytok ilyenek. Szerencsétlen, többnyire szegény, tehetségtelen városi csürhetagok vagytok, akikre legfeljebb akkor figyelnek oda, ha valami balhét csináltok.
Benneteket a Zazrivecz, Bánóné, Gaudi, Novák,stb. banda is csak felhasznált - de mostmár nincs rátok szükségük (ők négy évre már megoldották a gondjaikat.)

Névtelen írta...

Ki az a Bánóné?
Újabb tag vagy csak be vagy lőve kocsonya?

Névtelen írta...

Tehát, milyen újságok írnak a csürhéről?

Névtelen írta...

more,mikor a pofádba akartuk mondani a véleményünket a fajtádról elpucoltatok.Huzd meg magad, te büdös gyáva féreg!!!reske tán napszúrást kaptál a sátor előtt!!!vagy csak gyári hibás vagy!!csórel a more!!

Névtelen írta...

kocsobur-ajsbar-mundzuk-ekeke-oktár! Húzzál vissza az NOL-ra bérkommentelni a faszságaiddal!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló