Vasárnapi visszanéző – 46. hét

Ez a narancsos lufi is kipukkadt [2011. november 8.]

„Egyértelműen beszéltünk a kampányban arról, hogy az adórendszer megfojtja az ország gazdaságát. Adóforradalomról beszélnék, ha nem mondtam volna már tegnap. Söralátét nagyságú lesz az adóbevallás. Ha a kérdést úgy tesszük fel, hogy milyen adórendszert szeretnénk Magyarországon, akkor a válasz az az, hogy szeretnénk, ha az egyéni vállalkozók, egy bizonyos értékhatár és forgalom alatt dolgozó vállalkozók, azok a lehető legegyszerűbb és a legkönnyebb adózási rend szerint adózhatnának, akár átalányadózással is. Az ekho és az eva természetesen marad, sőt inkább ki szeretnénk terjeszteni azok hatókörét”.

Gondolom, sokaknak ismerősen hangzanak a fenti a mondatok. Gondolom, még sokan emlékeznek arra a magabiztos mosolyra, arra a diadalittas tekintetre, amelyek kíséretében a választások másnapján OV ezeket a szavakat belemondta a kamerákba. Azóta csak másfél év telt, de ennyi idő is bőven elegendő volt ahhoz, hogy kiderüljön, a narancsos ígéreteknek, azt az egy-két szimbolikus nemzeti ügyet leszámítva semmi, de semmi közük nincs a valósághoz…>>> tovább



Magyarország lesz a következő? [2011. november 14.]

Miközben OV pénteken Londonban, David Cameron brit miniszterelnökkel való megbeszélését követően az újságíróknak arról értekezett, hogy az euróövezet esetleges szétzilálódása esetén létrejövő helyzetre a magyar kormánynak vannak készenléti tervei, mondván „a magyaroknak van egy sajátos észjárásuk, ami abban mutatkozik meg, hogy képesek vagyunk egyszerre több fejjel is gondolkodni. Ez a magyar kormányra is igaz, több forgatókönyvet futtatunk folyamatosan, amikor a jövőt tervezzük”, nos eközben a cionista globálbizniszt kiszolgáló, pontosabban annak részeként tevékenykedő Fitch Ratings, az eddigi stabilról a leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta Magyarország besorolásainak kilátását, ami egészen pontosan azt jelenti, hogy az ország a lehető legközelebb került ahhoz, hogy a befektetésre ajánlott kategóriából a bóvliba kerüljön…>>> tovább



Tetemre hívom… [2011. november 16.]

Horthy Miklós, amikor 1918. október 31-én a Monarchia flottájának utolsó parancsnokaként IV. Károly utasítására kénytelen volt átadni minden hajóját a születőben levő délszláv államnak, úgy döntött, visszavonul kenderesi birtokára. Ötven éves volt, tengerészként beutazta a fél világot, fényes katonai karrier állt mögötte, amelynek csúcspontján elérte a legmagasabb beosztást: hazája hadiflottáját vezette.

A következő hónapokban kenderesi birtokról figyelte Károlyi Mihályék politikáját, amit felelőtlennek és gyengekezűnek tartott, ám fegyelmezett katonatisztként nem szólt bele a közéletbe. Többször járt Budapesten, de az egyre elviselhetetlenebb körülmények konstatálásán túl más lépésre egyelőre nem szánta el magát. Magára erőltetett vidéki nyugalmának csak az 1919. márciusi kommunista hatalomátvétel vetett véget.

1919. március 21-én a történelem során először megtörtént az, hogy egy egész európai nemzet a zsidók uralma alá került. Kun Béla (Kohn Áron) miután visszatért Oroszországból, az itteni hazaárulókkal ezen a napon megalapította a világ második kommunista kormányát Magyarországon…>>> tovább

0 kommentek:

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló