Avatás és megemlékezés az egy évvel ezelőtti terrorról

2009. július 4-én a rendőrség brutálisan feloszlatta az Erzsébet téren gyülekező gárdistákat, a Jobbik elnökét, Vona Gábort bilincsbe verve vitték el. Azóta sok minden történt és létrejött a Magyar Nemzeti Gárda. A hazafiak most vasárnap az Erzsébet téren emlékeznek meg a tavalyi eseményekre.


[nagyításért katt a plakátra]


Ma délután 5 órától egy emlékező rendezvény és eskütétel lesz, amelyet a Magyar Nemzeti Gárda szervez. A felszólalók között ott lesz a szervezet vezetője, Kiss Róbert, ifj. Hegedűs Loránt, református lelkész, a Jobbik részéről pedig Murányi Levente és jómagam.

A rendezvénynek pikantériát ad, hogy néhány száz méterre onnan kezdődik a homoszexuálisok fesztiválja, másrészt pedig kérdéses, hogy Pintér Sándor belügyminiszter hogyan reagál majd ennek az új szervezetnek a gyűlésére.

Én a magam részéről bízom benne, hogy a rendezvény rendben zajlik majd. Az ott lévők mindenesetre erre készülnek, szeretnének megemlékezni egy tavalyi napról, amely során emberek százainak passzív ellenállása rántotta le végérvényesen a leplet az előző kormány diktatórikus hatalomgyakorlásáról. Bízzunk benne, hogy annak, ami ott történt, már vége, és nem ismétlődhet meg. Aki tud, jöjjön, legyünk minél többen. Én biztos, hogy ott leszek. Egyszerűen azért, mert ott a helyem.


Vona Gábor

36 kommentek:

Kovács Ferenc írta...

Pintér úr ugy fog reagálni hogy az árulók be nyaltak!!!!!!!ROBIKA?????????????????????????????,

Névtelen írta...

A" sas nem kapdos legyek után" fennhéjázott Orbán.Nem tud ő sem átlépni a saját árnyékán.Kicsinyes fazonnak tartom. Ha nagyobb stilübb lettél volna, (Orál ) mi is te is jobban jártunk volna, fogom mondani a kitudja mikor eljövendő ciklus végén.

Névtelen írta...

Megnéztem azt a filmet, amelyiken 2009-ben Zazrivecz bandavezért elviszik a rendőrök. - Bár a gárdistabohócok jóval többen voltak mint a rendfenntartók, senki a kisújját sem mozdította a bandavezér védelmében, csak szidták a rendőrök anyját... Fotósok villogtattak - Zazrivecz pózolt, szóval szépen rendezett volt minden. Az ilyen filmdokumentumok mutatják be leginkább a csőcselék viselkedését. És még ezek nevezik magukat igaz magyaroknak!... Az is érthetetlen, hogy mi a fenéért hivatkoznak demokráciára azok, akik a legminimálisabb mértékben sem tartják be a demokrácia szabályait. Ha egy "gárdista" azt mondja egy rendőrnek - intézkedés közben, hogy a "kurva anyátokat" akkor az ne nevezze magát se magyarnak, se demokratának, se olyannak, aki betartja a törvényeket. Normális ember ilyen bekiabálást hallva azt teszi a legjobban, ha jól pofán vágja a nyomorult provokátort. - Ez oda-vissza érvényes.
Ezek lennének a hazafiak? nyomorult gyáva, férgek. Néztem a Porubszky "Potykát", ismerem jól évek óta - nagyon is jó haverságban van a zsarukkal. Százszázalékos biztonsággal állíthatom, hogy ez a vén majom az NBH embere. Már a kilencvenes években se vitték el soha, csak a többieket ahol megfordult. - Érdemes elolvasni az interneten Szemenyei-Kiss Tamás: A Gárdista című írását... ez a cikk halálpontosan mutatja be a mesék 56-os hősét.

Névtelen írta...

Ez a szemennyei mindenütt felbukkan.....minden fórumon előkerül a neve. Röhej, amit állított magáról anno.
Simán belerondít a postaládámba, hiába nem kérem, oda se neki. Ez a véglény a hatalom embere. A mindenkori hatalom besúgója/provokátora.
Senki nem tudja megállítani. Bármely fórumon fölbukkan,hiába jelentek meg róla leleplező írások, mindegy. Egy jelentéktelen senki, aki belekotyog a mi dolgainkba.Patkány.

Névtelen írta...

17:37nek.ha már hüjeségeket irkálsz,nem kell orálorsóstól nagyobb bandavezér.ha az aljasságból,hazudozásból világbajnokságot rendeznének,gazdád aranyérmet nyerne,te gyengeelméjű likudbérenc!!te büdös héberféreg,rendőr az aki,üllőemberre 1 méterről fujja a gázt!!te csalhatattlan jordánpozitiv,dugd fel magadnak sz.k.t.irásait!!!te is megkapod a magad pofánvágását.

Névtelen írta...

Te gárdistabohócozó baromarcú!!az aki téged a világra sz..t,az a gyáva féreg.Nem unod a Zazriveczezést,mert már kurvára unalmas!!Csókold meg a hazug törpe alfelét,ott ahol dörög ,és nem villámlik!!

Névtelen írta...

18.17 órai bejegyzőnek: Te csak szeretnél annyit tudni, mint a Szemenyei. A fickó nagyon is jól ismer benneteket - az a ti bajotok. Csak egyetlen újságcikkét idézd, ahol valótlanságokat állít... azt hiszem nem találsz ilyet. Nem véletlenül közlik írásait még az úgynevezett nemzeti weboldalak is. (Akkor persze kussoltok.) - De bejegyzésemnek mégsem ez volt a lényege, hanem a gárdista bohócok, akik már megint beverekedték magukat egy éjszakára a fogdákba - most aztán fizethetnek. Ti nem értetek a szóból: a Viktor megmondta, hogy nem kell gárda. Akkor meg mi a fenének erőlködtök? Nevezhetitek ezeket a nyuszikat százféleképpen is, már messziről bűzlik róluk, hogy a csürhe egyenruhába bújtatott tagjai. A "Potyka" bácsitok pedig a kilecvenes évek elején - mikor visszasompolygott Magyarországra - még Antifasiszta és antikommunista egyletet vezetett: így próbálta meg eladni magát... de leleplezték a hős "szabadságharcost". A Zazriveczezést pedig nem unom, ha jól tudom a soknevű mindíg tátottszájjal látható vezéreteknek ez az egyik neve (mint a Ságvárinak). Mostantól majd meglátjátok mennyit ér az 16,6 százalék, amit a mögöttetek álló "egész nemzettől" kaptatok. Savanyú a szőllő úgye, szerencsétlen jobbikosok? Nem úgy mennek a dolgok, ahogy azt ti a köcsög fejetekben elképzeltétek... A Balóné Macának kiharcoltátok a nagy lóvét - köszöni szépen - ti pedig éldegéltek tovább abból a kis pénzből, amiből eddig. És még a zsidajoknak sem kellett csomagolni, pedig hát minden órában arról írtatok. Ennyi balfácán még egyetlen pártban sem volt soha, mióta magyarnak nevezik ezt az országot!

Névtelen írta...

Te likudbérenc narancsosseggű biboldó!!mi meg azt mondjuk:nekünk meg nem kell az olstein-orsós-orbán viktorkád!!Háry János reinkarnációja.Mózsi,ne igyál előre a medve bőrére!!nem maradt itt a tatár, a török,a német, sem az orosz,mojse! ne éld bele magad,ti sem maradtok itt örökké,azért,hogy viktorkád kinálgatja a fajtádnak ezt az országot,soha sem lesz a tiétek,mikor majd az u.s.a. nem fog kitartani beneteket,mint egy stricit,akkor fogtok igazi csodát láttni!!!hamar ráébredtek,hogy egy nagy büdös nullák vagytok,akit a más kegyelme tart életben.Kamatostól visszakapjátok az araboktól,azt amit ti csináltattok velűk.Uzsora kamatostól!Ne álmodozzatok,nem mindig ti fogjátok az észt osztogatni mindenkinek.Nélkületek még a szőllő sem lesz savanyú.Addig is azt csináld vezérednek amit tanácsoltak.vidám salomozást.

Névtelen írta...

6:45-nek ,adja meg az élet,hogy szüksége legyen az általa "Balóné Macának" nevezett jogásznő segítségére.
A Zazriveczezéséről meg annyit,hogy Vona Gábornak még nem volt szüksége 32 névre-ugyebár-mint:" Harminckét nevem volt" alias Ságvári Bandikának.
Meg aztán vannak még a túloldalon ilyen olyan kaméleoni tehetségű egyedek,ha már a neveken lovagolunk: na pl.Grün,Svarzc,.....szívem csücske a Havasi ami a mi magyar tájainkra oly nagyon jellemző-ugye
?

Névtelen írta...

Egyébként meg,ha "csürhe "nem kezdett volna el"menetelni",már a cigányok olyan vérszemet kaptak volna,hogy elképzelhetően itt is megindult volna a falak építése mint fentebb északon.
Kizárólag a Gárdistáknak köszönhető,hogy ezzel a fenyegető jelenséggel egyáltalán foglalkozni kezdett a média és a politika,mert ezek se Istent se embert nem kíméltek volna, érdekes Itáliában senki nem b@szogatja a se a csendőröket se a Lega Nord szimpatizánsait.
Sőt egy egy cigóbulinál a települések lakói együttműködnek a radikálisokkal .

Névtelen írta...

2010. július 4. 17:37!!

Figyelj egy pillanatra,egy probléma van veled!Anyádat nem tiltották születésed elött,remélem vágod mit akar ez jelenteni te VÍRUS!

Névtelen írta...

Minden fideszes KUTYÁNAK!!Az anyátokba szorúlt volna a fejetek köpedékek,egyszerűen rohadt vírusok vagytok,akárcsak a komcsik!Nem lesz mindig nagy a pofátok,büdös narancsok.

Névtelen írta...

o6.o4.l5.58.Szia vitya. Látom még mindig olyan hülye vagy mint voltál.Tegyél a Gárdának és Vonának is egy forró szivességet. Szerencsétlen barom.

Névtelen írta...

Annyit tudni, mint szemennyei, az azt jelenti, olyannak lenni. Pfuj!

http://href.hu/x/cp11

Böczike írta...

Igaz, hogy a média nem szellőztette,( mondhatjuk inkább titkolta) de a Gárdisták tömegesen kinn voltak az árvízvédelemnél, a vihar okozta károknál, és még egy csomó helyen, ahol szükség volt a segítő kezekre! Segítségüket nem utasították el hanem örömmel fogatták, és akkor nem nyulazta, és bohócozta le Őket senki! De látom, hogy az anyázás, és még több ehhez hasonló csodálatos dolgok névtelenül nagyon mennek!

Névtelen írta...

Persze, hogy ott voltak a gátakon a gárdisták - DE: ott voltak a cigányok, tótok és sok-sok ezer tisztességes magyar ember is, sokkal többen, mint a gárdisták. Ebből nem kell politikát csinálni. Ha a gárdisták nem cigányoznának, nem zsidóznának, akkor nem lenne velük gond. De a koszos, tetves náciknak nincs kegyelem - irány a kőbánya!
Természetesen névtelenül megy az anyázás - de a zsidózás is. Rátok jellemző, az, hogy éjjel-nappal csak a magyarságotokat bizonygatjátok (ami már önmagában is gyanús!). Egy magyar embernek - az igazinak - nincs rá szüksége, hogy minden órában bizonygassa a magyarságát, amire azért nem mindig lehet büszke az ember.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy közületek hányan járták meg azt az utat, amit Mécs Imre, Wittner, Szemenyei, Puchert János,vagy a Fónay megjártak... hogy csak az ismertebbeket említsem!

Névtelen írta...

A cigányok már akkor a gáton voltak amikor ellopkodták a zsillipekről amit el lehetett, hire-hamva sem volt még az árviznek.héberkém!!te is névtelenül irkálgatsz hüjeségeket!nagyon rááll az a kiválasztott pofád a (koszos tetves nácizásra)!!amig egyszer nem lesz szerencséd,és ugy pofán vágnak,hogy ábrahámra vicsoritol a maradék fogaiddal.Miért nem lehet a szart szarnak, a cigányt cigánynak nevezni????te c-presses féreg.A seprőnyélen lovagoló öreganyádnak irj legközelebb levelet.ne példálóz a tetű mécs imrével.

Névtelen írta...

2010. július 6. 11:36

"Természetesen névtelenül megy az anyázás - de a zsidózás is"

Te melyik vagy?Anya vagy zsidó?Mécs Imrét említeni.......ááá te az utóbbi vagy,így már érhető a nácizás.Te kis buckalakó.

Böczike írta...

Akkor valószínű, hogy a rendőrségen, és a bíróságon is nácik vannak, mivel az elítéltek több mint 3/4 cigány. Valóban a romák is kint voltak az árvízvédelemnél, hiszen Sajóbábonyban egy fémhulladék kereskedőnek adtak le szétvágott zsilipkaput, és a vízzel küszködő rendőrök buszát is feltörték, amit egy ott szolgálatot teljesítő rendőr ismerősöm is megerősített. Nekem is van olyan roma munkatársam, akiben jobban megbízom mint sok magyarban, (egyébként a cigány is magyar, csak a kisebbséghez tartozik) de sajnos ők vannak kevesebben. Más nevében nem akarok beszélni, de szerintem az itt cigányozóknak sem az ilyen romákkal van problémájuk! Mint ahogyan a zsidóknál sem a klasszikus értelemben vett zsidókkal van probléma, hanem azokkal akik a kamatrabszolgákat gyártják, akiknek a politikusok csúszópénzek ellenében eladják a Nemzeti vagyont, holott az nem a politikusoké, hanem a Nemzeté (volt)! Ezért nem is csoda, ha Jobbikosok úgy köszönnek egymásnak, hogy SZEBB JÖVŐT!!!

Névtelen írta...

6:40 Vona csukott és tátott szájjal is a legjobb fickó az Országházban,végre az ember egy kis esztétikai élményhez is jut,ha a kénytelen informálódni a közügyekről.
Böczike jó neked,én még egyetlen ilyen egyeddel sem találkoztam ,mármint olyan cigánnyal akiben jobban bízom mint a magyarban.

Névtelen írta...

Szóval: közületek hányan járták meg azt az utat, amit Mécs Imre, Szemenyei, Wittner Mari, Puchert János vagy a Fónay megjártak?...
Erre valahogy kényelmetlen megválaszolni, ugye?
Ha a cigányt cigánynak kell nevezni, akkor nektek miért probléma az, hogy próba-nácinak neveznek titeket? (Csak próba-nácinak, mert hozzátok képest a nácik karakteresebb, jobban szervezettebbek voltak...)

Névtelen írta...

szóval? ha a hüjeség fájna,egésznap orditanál!!Te már nem próbabarom vagy,te már egésszen az vagy ,de nagyon!!A zsideszben a helyed,te szellemi fogyatékos likudbérenc!Tetűrágó gányó,álmodban sem láttál te még nácit.

Böczike írta...

Igazából, még mindig nem értem, hogy miért feszegeted még mindig (és névtelenül) Mécs, Szemenyei, Wittner, Puchert és Fónay járt utat?

Névtelen írta...

2010. július 7. 15:17


Rendben,te tudod a frankót!Igyál egy kis narancslét,te kis buckalakó!

Névtelen írta...

Hát megírom, hogy miért "feszegetem" (ha már a te szellemi színvonaladról elfeledkeztem!) a Mécs Imre, Wittner,Szemenyei-Kiss, Puchert János, Tabódy, Fónay, Göncz Árpád, Szlama stb. neveket.
Régebben ugyanis még voltak igazi szabadságharcosok ebben az országban, akiknek nemcsak a pofája volt nagy - és mint valódi politikai rabok, nem egy-két napot töltöttek a rendőrfogdán. Ezek az emberek egyike sem állította magáról, hogy hazafi - ők egyszerűen megtették azt, amit helyesnek tartottak. Akkor még nem volt olyan, mint amit manapság látni, hogy a "hazafiak" kakastollas-csirketollas göncben vagy betyárjelmezben bohóckodjanak. Akkor, 35-40 évvel ezelőtt már egyetlen mondatért is min. 1 év börtönt adtak a bíróságok. - Érdemes lenne elgondolkozni tehát, hogy mit jelentenek a "hazafi" vagy a "politikai rab" fogalmak! - Nos, mikor néhány (egyébként közismert) nevet leírtam a Nemzeti Ellenállás oldalairól, ahogy arra számítani lehetett, akadt olyan, aki megkérdezte, hogy miért írtam le a neveket.

Névtelen írta...

Nem értem,hogyan lehet Wittner Mária nevét együtt említeni Mécs Imréével.Mindenki tuidja,hogy Mécs eladta magát a kommunistáknak,hiszen éveken át ott feszített a liberálisok és az utód párt tagjainak soraiban.
Mi az,hogy "igazi"szabadságharcosok?A radikális oldalnak nem csak a "pofája"nagy,hanem a bátorsága is.Pl.:ki merték mondani,hogy van cigánybűnözés, mertek beszélni a Szibériába elhurcoltak tízezreiről,nem akarnak állandóan a holokauszt áldozataira emlékezni mert nekünk is vannak hőseink akikre emlékeznünk kell,nem akarják,hogy Magyarországot"felvásárolják",.............napokig sorolhatnám.
1956-ban olyan helyzet volt amikor fegyveresen kellett helytállni most meg ilyen.
Még mindig esztétikusabb a "kakastollas-csirketollas gönc meg a betyárjelmez"mint a kaftán.

Névtelen írta...

Csak nem érted te ezeket a dolgokat... A felsoroltak nem csak 1956-ban, hanem 1956 és 1990 között is(!) a nemzeti ellenállás soraiban voltak. A Wittner nevét legfeljebb úgy nem lehet együtt említeni Mécs nevével, ha az iskolázottságukra gondolunk: Wittnernek csak általános iskolai (8 általános) végzettsége van, míg Mécs Imre mérnök, diplomás ember. - Azonkívűl mindegyik Parlamentben lévő "eladta magát", hiszen mindegyik pártmunkás, abból élnek meg. Ki az egyik pártban, ki a másikban...
Most a ti "szabadságharcosaitokról" azért nem lehet ugyanazt elmondani,mint a felsoroltakról, mert MOST LEHET szidni a kormányt, lehet zsidózni, stb. stb. - most demokrácia van, ezért nem dicsőség ezekről a dolgokról írni, szólni vagy tüntetni. Akkor ugyanezekért a dolgokért már lőttek, tűzparancs volt érvényben.
A mai világot semmilyen szempontból sem lehet összehasonlítani azzal, amikor a felsoroltak a diktatúra ellenére is harcoltak azokért a jogokért, melyek (nekik is köszönhetően) MA már alapjogok.
Na, egyebek mellett Wittner, Fónay, Szlama Árpád, Szemenyei-Kiss, Tabódy István, Mécs, Göncz Árpád, stb. éppen ebben is különböznek a mostani úgynevezett ellenállóktól: ők akkor nem pártpolitikát végeztek, hanem az elnyomott nem szószólói, harcosai voltak.
Így már érted?

Névtelen írta...

Csak itt, csak most,csak neked!!Nagyon is értjük!!mécs imre diplomás??na és!!hasra kell esnünk elötte!!göncz,müvészneve:(patkány)mivel harcolt???hacsak azzal nem,hogy besúgdosta cellatársait!!!!tudod kinek volt ő a szószólója??a te fajtádnak!!!mózsi!!báhogyis szeretnétek,nem a ti hátsótokban forog a világ tengelye!!!de fel vagy akadva Wittner 8 osztállyával,ha8,hát 8!!nem mindegyneked!!!

Névtelen írta...

15:28Szerinted Mécs mit csinált 1956 és 1990 között?Hogy lehet az,hogy ő és Göncz elvtárs az Szdsz-ben kötött ki,a Pető gyerek meg a Bauer gyerek /ha jól tudom annak az apja volt az ún. "körmös Bauer"/ pártjában?Itt olvastam ,hogy Pető Ványuska apjának fotója díszeleg a gyilkosok falán a Terror Házában-na hát érted ,hogy mit nem értek?
Hát azt,hogy:hogy lehet a két ember nevét egyáltalán egy lapon megemlíteni.
Az iskolázottságról meg annyit,ismerek én olyan négy elemit végzett idős paraszt embert-aki még csak nem is polgáriba járt,hanem igazi tanyasi iskolába-akinek több ésszel ,intellektussal rendelkezik mint az szadesz meg a maszop tagsága ezerrel megszorozva.

Névtelen írta...

Mécs Imre 1963-ban szabadult-sajna túl hamar-és munkája is volt.Wittner Mária csak 1970 március 25.-én-érdekes-és ,ha jól emlékszem az első vagyonnyilatkozat alkalmával nem is volt miről nyilatkoznia.

Böczike írta...

július 8. 11.36-nak

Köszönöm, hogy lealacsonyodtál az én színvonalamra és leírtad, hogy miért "feszegeted" a fent említett neveket. Egyébként gondoltam, hogy arra gondolsz amit később le ís írtál, csak én azért kérdeztem rá, mert az én tudásom, információm szerint, (ami valószínűleg nem olyan fényes és tökéletes mint a tiéd) ezek a nevek nem biztos, hogy feltétlenül egy sorba valók. További szép napot!

Névtelen írta...

Lett volna miről nyilatkoznia a Wittner Marinak.
1990 után a Göncz Árpádtól kapott lakást az Örs vezér tér közelében...
Viszont mondjuk arról nyilatkozhatna, hogy a két gyerekének ki(k) az apja(i) - lehet, hogy a Mari tudja.
Annak is örülök, hogy rájöttél, hogy a Nemzeti Ellenállásban - amikor még volt valódi ellenség - akkor egy sorban voltak a felsoroltak. Ma már csak pártharcok vannak. Az ország szabad, a demokratikus jogait bárki gyakorolhatja. - Ez egy merőben más világ, mint ami volt 1948 és 1990 között.

Névtelen írta...

8:16Te ilyen pertute kapcsolatban állsz Wittner Máriával?Ha igen ,irigyellek érte Őt pedig sajnálom miattad.Neked miért kellene tudnod,hogy Wittner Máriának kitől vagy kiktől születtek gyerekei?De,ha ilyen stílusban akarod,ám legyen:Mécs Lackó meglehetősen szapora fajta a nyolc gyerekével ......hány anyától is?
Még szép,hogy Árpika lakást adott Wittner Máriának,kaptak itt lakást olyanok is évtizedeken keresztül meg ma is akik nem hogy nem harcoltak a szabadságért de igyekeztek azt a magyaroktól el is venni.

Névtelen írta...

Ez így van... majd lassan mind rá fogtok jönni, hogy akik bekerülnek a parlamentbe, azok onnantól fogva csak azzal törődnek, hogy minél több pénzt harácsoljanak ossze munka nélkül. Egyetlen párt, egyetlen képviselő sem kivétel.
Gondoljatok a Budaházy Gyuritokra. - Semmit sem tudtok érte tenni, amit odafönn nem engedélyeznek. Emlékezzetek rá: azért, hogy a Novák-Dúró házaspár mindkét tagja a parlamentbe kerüljön - ejtették a börtönben lévő bajtársukat... Milyen hazafiak az ilyenek?

Névtelen írta...

Ez igy van,de én csak a drága jó édesanyádra tudok gondolni,miért nem ment moziba!!Emlékezzünk rád: BAROMAGYÚ!!

Névtelen írta...

Lehet,hogy nem tudunk érte tenni,de fogvatartók meg ellene nem tudnak tenni,mert nem követett el bűnt.Jobban tennék,ha a bűnözőket őríznék ily hét lakat alatt.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló