Se pénz, se posztó


Nem túl jó idők járnak mostanság az elvtársakra. Néhány hónapja a Simon-ügy, aztán a választási pofára esés, most meg kiderült, hogy összegereblyéztek az elmúlt időszakban egy kétmilliárd forintos tartozást.

Igazán szép röppálya, az kétségtelen.

A hírek szerint a helyzet olyannyira súlyossá vált, hogy a hitelt nyújtó bank a kampány utolsó időszakában zárolta az emeszpé számláját. Azonban, hogy mi is történt pontosan, ma még nem tudható, mivel ezt az információt Gúr Nándor alelnök, tegnap ímmel-ámmal ugyan, de cáfolta: „Nehéz helyzetben van a Magyar Szocialista Párt, de arról nem tudok, hogy a bank zárolta volna az MSZP számláját.” Viszont azt elismerte, hogy az adósság létezik, meg azt is, hogy az elvtársak a hitelt nem nagyon fogják tudni visszafizetni: „Nagyságrendileg valóban kétmilliárd forintos tartozásról van szó, a pártnak azonban csak körülbelül fél milliárdos bevétele van egy évben. A hiányzó összeget a székház eladásából lehetne pótolni, de valószínűleg az se lenne elégséges önmagában. Ennek ellenére nem tartok attól, hogy csődbe menne az MSZP.”

Hát az majd kiderül – tehetnénk hozzá halkan.

Persze, hogy van-e igazság ebben az országban, az már más kérdés. Egyelőre nehezen tudom elképzelni, hogy a „becsületes emberek értékalapú közössége” tényleg csődbe tud, vagy tudna menni. Nem érdeke ez se baloldali pénzeszsákoknak, se a fidesznek. A jelenleg mind erkölcsileg, mind anyagilag szétcsúszott baloldalnál ugyanis nincs nagyobb főnyeremény OV és csapata számára. Nekik az a fontos, hogy ez az állapot a lehető legtovább maradjon fenn. A balos pénzemberek pedig tudják, hogy még mindig olcsóbb egy kialakult struktúrába életet lehelni, mint egy új dolgot teljesen a nulláról felépíteni.

Így aztán minden valószínűség szerint előbb-utóbb akad majd valami megoldás az elvtársak számára, ami pótolja a Simon-féle dugipénzeket. Jön majd Soros Gyuri bácsi, Clintonné is küldhet egy kis pénzt és még az is előfordulhat, hogy egy ilyen-olyan kormányzati ígérvény fejében a bank is tesz egy gesztust, csakhogy megmentődjön a magyar demokrácia.

Így megy ez.

Cirkusz kell a népnek, ahhoz meg szereplők kellenek.

The show must go on…

4 kommentek:

Névtelen írta...

Az, hogy az MSZP csődmemegy vagy sem, nem igazán érdekel. Ami érdekel az, hogy Magyarországot közös erővel csődbe vitték, tönkre tették, gyarmati sorba taszították és ennek ellenére szabadlábon vannak. Ez bizony nem csak az MSZP "érdeme", kivette belőle az oroszlánrészét anno a "dicső" SzDSz is, mint Magyarország legkártékonyabb pártja és a "derék " Fidesz is! Ragyogóan ki van találva a pártokrácia! Az ország sorsa senkit nem érdekel, 27%-kal lehet kétharmadosnak lenni és nincs felelősség, mert mindig rá lehet lőcsölni a felelősséget az előzőre, meg a másikra. Aztán amikor kezd a helyzet büdös lenni - így szépen, mint az MSZP - lehet kitalálni valami ügyességet, hogy fel lehessen szívódni a szajréval, mint szürke szamár a ködben (mint pl. Demszky et. Berlinbe). Szépen elfelejti őket a pórnép és élnek boldogan szétlopott értékeinkkel, mint hal a vízben. A lelkiismeretükkel sem kell elszámolniuk - mert hiszen olyan ezeknek nincsen!

Látó írta...

Azért jólesik eljátszani a gondolattal, hogy az MSZP tönkre megy...
(Ha már az utódpártot senki nem akarta/merte betiltani...)

Németi Juci írta...

Az SZDSZ-nek is van tetemes tartozása, dehát Fodor megmondta: már nincs SZDSZ, igy adósság sincs!De, hogy ki engedte el?Tudja a fene! Nagynehezen mindig megegyezenk ezek.

Anna írta...

Nem kell ezeket a folyamatos bűnelkövetőket sajnálni. Olyanok mint a hidra, (lásd Wellsz szerteágazó kapcsolatai) most pár fejecske porba hullt, de rövidesen kinőnek a többi mellé...saját haszonnal is járó segítséggel.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló