Vasárnapi visszanéző – 12. hét

OV elvtársai, avagy minden úgy megy, mint régen [2011. március 18.]

Gyanítom, hogy annak idején a marxista szakosító esti egyetemeken nem oktatták külön tantárgyként a pofátlanságot és a gátlástalanságot, és valószínűleg a köpönyegforgatás sem kapott önálló órát, azonban az bizton állítható, hogy akik ezen intézmények egyikében és a Párt legfelsőbb vezetőinek tanításain szocializálódtak, mégis egészen magas fokon képesek űzni ezeket a tulajdonságokat.

A dologban csak az a meglepő, hogy nem csakhogy űzték, hanem még ma is űzik. Sőt, mára már egyszerűen tökélyre fejlesztették és a nagy fülkeforradalom eredményeképp immár kormányzati szintre is emelték. Most pedig, mint egy látlelet ott tündököl az egész Gubcsi Lajos képében a mai magyar közélet egén…>>> tovább



Megint miért bégetünk együtt ezekkel?
[2011. március 22.]

Azért azt bátran kijelenthetjük, hogy az elmúlt pár napban szépen rátelepedett a Lázár-ügye a teljes magyar média. Kissé vidékiesen fogalmazva mondhatnánk akár azt is, rákaptak a történetre, mint tyúk a reggeli napfényben selymesen csillogó takonyra.

A fenti hasonlat ugyan nem igazán képernyőre való, de azt gondolom, ez fejezi ki legjobban az egész ügy lényegét. Valaki odahányt valamit a földre, aztán az egyik hírvadász anélkül, hogy megnézte volna, hogy mi is az, elkezdett rohanni vele a világba, a sok baromfi meg utána. Végül utolérték, szétcincálták, és mindenki vitte tovább a maga koncát beterítve ezzel az egész baromfiudvart.

Ha jól belegondolunk ennyi a történések eszenciája. Meg az, hogy mi radikálisok megint úgy kezeltük ezt az egész kérdést, mintha most láttunk volna ilyet először, és ahelyett, hogy önálló véleményünk lenne, megint sikerült beállni az elempé és az elvtársak alkotta bégetőkórusba…>>> tovább



Csak így tovább Bela [2011. március 23.]

Nem tudom, hogy az a sokezer magyar, aki a legutóbbi felvidéki választások során bedőlt Bela Bugar mézes-mázas szavainak most mit gondolhat magában. Nem tudom, de bízom benne, hogy mostanra már rájöttek arra ők is, hogy a MOST-Híd magyaros köntösbe bujtatott álszent maszlagja nem más, mint az utóbbi évtizedek legnagyobb össznépi átverése.

Mára már egyre jobban látható és az egyes megnyilatkozások mögül egyre jobban felsejlik Bugarék igazi arca. Ahogy telnek a hónapok, talán egyre többeknek válik nyilvánvalóvá, hogy a „nagy, békés együttélés” programjának semmi, de semmi köze nincs a magyar érdekekhez, hogy az igazából nem más, mint egy szlovák párt törekvése a felvidéki magyarság teljes beolvasztására és eltüntetésére…>>> tovább

0 kommentek:

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló