Vasárnapi visszanéző – 27. hét

Tovább a gyurcsányi úton [2010. június 30.]

… És ha öreganyámnak pöcse lett volna, akkor ő az öregapám…

A fenti írás a tegnapi Magyar Nemzet vezércikkének bevezető gondolata. Gondolom, a sorokat olvasva másnak is van olyan érzése, hogy ezt a sz@r szöveget már hallottam valahol. És nagy valószínűséggel nem is tévedünk nagyot. Szerintem, ha kicserélnénk a neveket, és átírnánk dátumot egy néhány hónappal ezelőttire, akkor máris megkapnánk az akkori Népszabadság vezércikkét. Ugyanaz az álságos duma, ugyanaz a hozzáállás - az emberek totális hülyének nézése -, mint az elvtársak regnálása idején…>>> tovább


Martonyi, avagy az államérdek megalkuvás nélküli képviselete [2010. július 2.]
Forradalmi időket élünk.

A nagy változások idejét.

A narancsos változásokét, melyek tényleg új megvilágításba helyezik a mindennapok történéseit. Ahol előbb-utóbb minden a helyére kerül, ahol lassan az összes fontos pozíciót az arra legalkalmasabb forradalmár foglalja el.

Figyelve az elmúlt hetek történéseit, azt hiszem, bátran kimondhatjuk: azért az, baromi nagy szerencse egy ország számára, hogyha a sors egy olyan igaz hazafit sodor a magyar külügyminisztérium élére, mint amilyen a mi Martonyi Janink. Még egy ilyen felkészült, még egy ilyen jó nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező és az állam érdekeit ilyen megalkuvás nélkül képviselő politikust, azért elég nehéz lett volna találni a forradalmároknak… >>> tovább


Ezt is benyeljük? [2010. július 6.]
A kutya ugat, a karaván halad – gondolhatta magában Fico és magasról téve az éppen hatályos szlovák törvényekre, vasárnap este Révkomáromban felavatta Cirill és Metód szobrát. Még azt is megengedte magának, hogy biztos, ami biztos alapon közönséget is szervezzen az eseményre. Így aztán jöttek is a szlovák nyuggerek buszok tucatjaival, hogy együtt örvendezzenek a senkiházi vezérük utolsó dobásának. A tettnek, mellyel még sikerült egy utolsót rúgni a felvidéki magyarokba.

És a szobor áll. A két szláv hittérítő 4 méter magas szobra, egy 5 méteres talapzaton most ott áll Révkomáromban, a Kossuth Lajosról elnevezett téren, a körforgalom közepén. Fico megcsinálta.

Tette, mert tehette…>>> tovább

0 kommentek:

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló