Tényleg ennyire hülyék vagyunk?

Azt hiszem, azért azt bátran kijelenthetjük, hogy a hét elején történtek biztosan nem fognak bekerülni a radikális oldal aranykönyvébe. Ha visszanézünk az elmúlt évekre, szerintem ekkora politikai hibát még nem is nagyon követtünk el, mint amilyet kedden a parlamentben. Mert gondolom, az sokunk számára megdöbbentő és érthetetlen volt, hogy a jobbikos képviselők simán megszavazták azt a számvevőszéki és költségvetési bizottság által benyújtott módosító indítványt, miszerint a pártok állami támogatását emeljék fel 201 millió forinttal. [az indítványért katt a linkre]

Abba most nem mennék bele, hogy ez egyébként megint mekkora pofára esés a narancsködben tévelygőknek, hisz a pártámogatások 15 százalékos csökkentése még a nyáron végrehajtott első nemzeti akcióterv 21. pontjaként került nagy csinnadrattával, forradalmilag megszavazásra. Így aztán még árulkodóbb, hogy a mostani indítvány ötletgazdája Lázár János fideszes frakcióvezető volt: „Felvetettem, hogy mérlegeljük a pártok állami támogatásának növelését.”

Mérlegelték. Mivel az ötletet mindegyik párt támogatta, és a hiánycél értékelésük szerint a megemelt támogatás mellet is tarthatónak látszik, ezért aztán 312 igen (207 Fidesz, 34 MSZP, 34 Jobbik, 36 KDNP, 1 LMP), 0 nem, és 8 tartózkodás mellett a képviselők elfogadták a javaslatot. A nyolc tartózkodó mindegyike érdekes mód az elempé soraiból került ki. Azonban mielőtt valaki azt gondolná, hogy ezek milyen jó fejek, annak jelezném, hogy Schiffer a szavazás után a következőket nyilatkozta: „a párt képviselői tévedésből tartózkodtak, valójában támogatják a javaslatot”.

De most ne foglalkozzunk másokkal, amikor a mieink is totál hülyék voltak.

Abba a vitába szerintem kár belemenni, hogy szüksége van-e a radikális oldalnak plusz 40 millió forintra, mert az egyértelmű, hogy igen. Az sem lehet kérdés, hogy el lehet-e ezt a pénzt költeni értelmes dolgokra, hisz erre is csak egyértelmű igen lehet a válasz. És talán azt sem szentségtörés kimondani, hogy alapvetően nem ezen a 200 millión múlik az ország sorsa.

Viszont azon sok múlhat, hogy a történteket ilyen amatőr módon kezeltük. Azzal, hogy egyértelműen megszavaztuk az indítványt egyrészt szembe mentünk az általunk korábban hangoztatottakkal, másrészt pedig bőséges muníciót adtunk az ellenfeleink kezébe, arról már nem is beszélve, hogy az egésznek van egy morális oldala is. Mert addig, amíg gyerekek éheznek, családok fagyoskodnak egyszerűen pofátlanság egy ilyen előterjesztést megszavazni.

Ezzel mindössze csak annyit sikerült elérni, hogy ha kinyitjuk a lapokat, vagy az internetet, akkor ebben a témában mindenhol azt emelik ki, hogy a Jobbik is beállt a sorba, hogy nagyon gyorsan alkalmazkodott a régi pártok közpénzlenyúlási szokásaihoz, hogy ez a párt sem különb a többitől. Közben pedig az egésznek semmi, de semmi értelme nem volt, hisz a kétharmad ígyis-úgyis megszavazta volna az előterjesztést, ergo a többlettámogatást mindenképpen megkapta volna a Jobbik is.

Akkor meg mire volt jó ez az egész? Mire volt jó elbizonytalanítani egy csomó, már amúgy is kicsit értetlenül néző szimpatizánst? Miért nem lehetet nemet nyomni?

Nehezen tudom elképzelni, hogy ne lett volna valaki ott, aki átlátta volna ezt a helyzetet. Azt meg pláne nem, hogy nem jött rá senki arra, hogy ezzel sokat veszíthetünk, de többet semmiképp nem nyerhetünk.

Vagy tényleg előfordulhat az, hogy ennyire hülyék vagyunk?

34 kommentek:

CarChilli írta...

Ez mind igaz. Nekem még az jutott eszembe, hogy mennyit rimánkodnak a vörösiszap károsultak megsegítésének gyűjtésére. Miért nem oda szavaztak meg 220 milliót? Vagy akkor hiányzott volna a büdzséből?

Névtelen írta...

Én meg azt tudom nehezen elképzelni, hogy vannak még egyáltalán szimpatizánsaik. Elbizonytalanítani? Csak sajnálni tudom aki még hisz ezeknek. Idegenszívűeknek nagyon nehéz dolog minket Magyar embereket képviselni, ezért is kell a roppant fáradtságos munkájukat jó alaposan megfizetni. Tavasszal szépen betakarítottuk őket a parlamentjükbe és ott el is lesznek mint a befőtt a ciklusuk alatt a habibi puszipajtásaikkal. Nem várunk tőlük semmit, nem olyanok, hogy lehetne. Hülyék volnánk? Szerintem nem. Csak túl naiavak, akiket lehet 4 évente kihasználni dunsztosüvegből előrángatott jelszavakkal.

Névtelen írta...

Duplán vagyunk hülyék!!elöször,mert rájuk szavaztunk,másodszor,mert annak is nézznek minket!!!Mivelünk mindent megtehetnek!!

Péter írta...

"Meg kell keresni azokat, akik saját- és családjuk érvényesülését a nemzet érdekei fölé sorolják! Ők a mi embereink!"

Gambit írta...

Névtelenek és Péter: Egyrészt, roppant könnyű ezen hörögni, hogy több pénzt kap a Jobbik, biztos zsidók, meg hazaárulók azért. Persze, mi más oka is lehetne az aranyhal memóriájú, "kinyílt csipájúak" körében egy ilyen lépésnek... Talán kicsit bele is gondolhatnánk (Gabeebeevel egyetemben), hogy mi is szerepelt a Jobbik célkitűzései között? Abszolút nem mond ellent önmagának a párt, hiszen mindig is növelni akarták az állami támogatás mértékét, hogy a friss, új pártok ne legyenek ily módon kiszoríthatók a közéletből. A jelen körülmények között vitatható érvelés, de roppant demagóg azzal jönni, hogy biztos maguknak akarják elrakni a nagy lóvét (majd ha bizonyíthatóan így lesz, na akkor lehet ajvékolni).
Ahogy a posztban is szerepel, a nemzeti radikalizmusnak, egyéb támogatók híján, most mindennél nagyobb szüksége van az állami pénzre. Lehet ezen fölhorkanni, de akkor ne sírjon nekem senki, hogy miért nem csinál a Jobbik tévét, rádiót, kiskutya fülét...? Vagy tessék, a fanyalgók fölajánlhatják a jövedelmük tíz százalékát a pártnak, ja, hogy ehhez senkinek nem fűlik a foga, akkor talán gondolkodni kéne egy kicsit mielőtt egyből véres szájjal csaholni kezdünk. Mert a Jobbik mögött nem áll nemzetközi nagytőke, nem tolja őket a zsidó lobbi milliárdokkal, de még a magyar vállalkozók, gazdák, akiknek az érdekében cselekszenek, se nagyon törik össze magukat, hogy anyagilag segítsék őket. Akkor mégis honnan a fészkes francból szerezzenek pénzt? Hogy várhatja el bárki, hogy versenyképesen legyenek olyan pártokkal szemben, akik 20-60 éve mást se csinálnak, csak nyakra-főre lopnak?
Ez egy hosszabb távra szóló döntés volt, és ahogy látom a kádárista szindrómában szenvedők gyomrát szokás szerint nagyon megfeküdte, mint minden olyan lépés, ami nem azt eredményezi, hogy nekik nulla munkára sok pénzük lesz (mert pl. a parlamenti munka sem olyan piskóta ám, mint azt itt egyesek gondolják)...

Herne írta...

Én egyetértek a Jobbikkal. Az a pár millió nagyonis sokat jelenthet, rengeteg területen. A magyarral az a baj, hogy nem lát tovább az orránál. Nem az számít, hogy a Jobbik több pénzt kap, vagy hogy megszavazta, hanem hogy mire fogja azt költeni. Lehet vele erősíteni a jobbos médiát, kiépíteni a saját hírcsatornáinkat; civil kezdeményezések támogatására lehet fordítani pl. a közbiztonság vagy a rászorulók javára; számtalan haszna lehet (és reményeim szerint lesz is) ennek az összegnek. A szavazással csupán azt akarták üzenni, hogy nem szaroznak, minden eszközt megragadnak, hogy győzelemre vigyék az ügyünket. Nekünk üzentek ezzel a szavazással, nem ellenünk. Azt üzenték nekünk, hogy amit csak meg tudnak tenni értünk, azt bizony meg is teszik.

Csak sajnos a magyar már nemigen képes értelmezni az üzeneteket, és csak afelszínt érzékeli. Ezért lehetett megtenni velünk ennyi szart, és ezért fog elbukni a Jobbik is, és bármi más értelmes kezdeményezés is. Igen, ennyire hülyék vagyunk, a segítséget sem ismerjük fel, és ezen is egymásnak esünk.

Épp a napokban gondolkodom sokat ezen. Nagyjából már lemondtam a magyarság túléléséről. Nem sok esélyt látok rá. A Jobbik az egyik utolsó esély, de ők is egyre nagyobb ellenszélben hajóznak, és ennek az elleszélnek éppen az állítólagos saját tábora az egyik legnagyobb alkotója. A magyar széthullott, elvesztette öntudatát, szanaszét fut. Az utcai ellenállásról már lemondtam, lévén a tevékenységük kimerül az ártatlan járókelők cigánymódi zaklatásában, és emellé semmi érdemlegeset nem tesznek (mint pl. a valódi veszélyforrások megregulázása). A Jobbik az egyik utolsó védőbástyánk. De ilyen fegyelmezetlen sereget a világ legnagyobb hadvezérei sem tudnának győzelemre vezetni. Kiadnák a parancsot, hogy roham, erre a katonák egymásnak esnének, hogy melyik irányba, meg különbenis, mit dirigál az ott. Ugyanaz igaz az egész magyar népre, ami a magyar focira. Tökéletesen leképezi a helyzetet. Széthullunk, közel a vég, ez a nagy büdös igazság. Ez a nemzet haldoklik. És emiatt egyes-egyedül csakis önmagunkat hibáztathatjuk.

Névtelen írta...

A nyáron 15%-os csökkentés,most meg emelés!!Ez az beetettés az őszi választások előtt.lázárnak,kóser lajcsinak,meg a többinek még az Isten pénze is kevés lenne!

házikígyó írta...

Kósának volt igaza! A demokrácia pénzbe kerül, vazze!

Gambit írta...

Herne: (Sajnos) ott a pont.

casablanka írta...

Én nem sajnálom a Jobbiktol.Bebizonyitották már, hogy pénz nélkül is tudtak pártot alapitani.Hülyék lennének visszautasitani.Nem az állami párttámogatásoktól irtóznak az emberek, hanem a milliárdos mutyiktól (útépités, metroép, stb.Finggal nem lehet tojást festeni, ezt mindenki tudja.

Névtelen írta...

Hobby hungaristáknak a gazdája nem csontot dob hanem az ürülékét, annak is tud örülni.
Morvai-Lendvai? Cservanek-Zazrivetz? Gyurcsány-Orbán? Vajon miben különböznek a járókeretes komcsi nyuggerek tőletek Gambit, Herne? Rajtatok múlna a Magyar Nemzet sorsa már rég kihaltunk volna.

HangyaBoy írta...

Egyelőre mindenkinek joga van hörögni amíg az ő pénzét teregetik szét magukon. Aki nagykanállal eszi ezt az egész cionista bolhacirkuszt az meg örüljön neki, ne másokat szapuljon.
A Jobbik úgy viselkedik mint ahogy az SZDSZ farok csóválta az MSZP-t, úgy próbálja rángatni a nemzeti érzelmű embereket, mintha rongycafatok lennének.
Nem is csoda, hogy hasonló a vezérelv, hiszen a profiljaik sem sokban különböznek.
Teljesen el is hiszik magukról, ha megborotválkoznak akkor bármely nemzet bőrébe belebújhatnak.

Névtelen írta...

Te kasztráltagyú,az nem Cservanek-Zazrivetz,hanem Csermanek-Vona.Ha nem tudsz valamit,kérdezd meg!!!!Csak ne lennél ilyen okos.More hány apától van ennyi eszed???Maradj te csak továbbra is a c-pressnél,az való neked meg a fajtádnak!!!!Csókold meg a ragyás törpe hátsóját!!v.F

Gambit írta...

Igen, névtelen kretén, ha rajtam múlna, akkor a magyar nemzet ilyen IQ-nulla tagjai már rég kihalhattak volna, mert semmi szükség azokra, akik nem látnak tovább a hülye beidegződéseiknél, és nem ismerik föl ha valaki a jó ügy érdekében cselekszik.
Szerinted pénz nélkül mégis mit lehet kezdeni? Kb. annyit mint az a sok hungarista gittegylet, akiknek a szava legjobb emlékezetem szerint annyit se nyom a latba, mint a sarki fűszeresé.
A másik névtelennek: Hobbihungaristázd a drága nénikédet, kispofám! És mégis, milyen jogon sértegetsz olyan embereket, akik máris többet tettek ezért a nemzetért, mint te valaha is fogsz?

HangyaBoy: Köszönöm, de inkább a Jobbikhoz teregessék a pénzemet, ha lehet. Amúgy kissé durva ferdítés az SZDSZ-el azonosítani a pártot. Elhiszem, hogy jól fizetnek az olyan pletykák hintéséért, hogy a Jobbokban mindenki zsidó, meg hasonló vadbaromságok, csak nem igaz.

Azt pedig örömmel látom, hogy akinek szorult ész is a fejébe, az jól reagálta le a posztot. A többieknek ülj le egyes!

Gambit írta...

Hopp, elnéztem, természetesen ugyanannak a névtelennek szól, ami neki szól.

Pfsz írta...

2010. december 12. 0:33

Miért nem mész oda vissza,ahonnan kipréseltek?Jobban járna mindenki,de főleg hazánk.

Gambit írta...

Ó, igen? És miért járna jobban a haza azzal, ha nem lennének gondolkodni is képes tagjai? Elhiszem, hogy egyeseknek akkor áll föl, ha habzó szájjal lehet árulózni (főleg ha a vele elvileg egy oldalon állókat, no radikális körökben az maga a gyönyörök netovábbja...), de ez elég szánalmas.

Pfsz írta...

@Gambit!

Nem neked szólt!Nem voltál körültekintő.

2010. december 12. 0:33 névtelen barátunknak írtam.

Gambit írta...

Bocs, úgy jött le, ne haragudj. (Kár, hogy itt nem lehet kommentet törölni...)

Névtelen írta...

Nehogy már a Magyar Nemzet még hálás is legyen azoknak akiknek csak az a lényeg, hogy segg legyen a szájuk előtt, most éppen jobbikos, előtte fideszes, azelőtt mdfes. Nem kéne észt osztogatnotok ha nektek sincs. Lehet viszacaplatni a kibucba ahonnan ideevett benneteket a rosseb. De ezerrel és azonnal.

Névtelen írta...

Névtelen :
2010. december 12. 5:11

Nem hiszem, hogy pont tőled kellene megkérdeznem, hogy tudjam Czermanik Borbála után lett anyakönyvezve. De ha annyira ragaszkodsz a csermanekhez felőlem hívjad úgy. Ki nem szarja le.

Névtelen írta...

Heréltagyú hobby hungaristázó!!!kérdezz csak nyugodtan.Az én kérdésem,hogy neked a likudbérenc gazdád mit dobál???v.F.

Névtelen írta...

Ahhoz mit szóltok, hogy az indítványon szereplő aláírás nem másé, mint azé a Dr. Nyikos Lászlóé aki 1967-1989 között az MSZMP tagja volt és aki jelenleg a Jobbik sorait díszíti(!) és a számvevőszéki és költségvetési bizottság elnöke is egyben?

Aki esetleg még nem látta: http://www.parlament.hu/irom39/01498/01498-0548.pdf

Névtelen írta...

Likudbérencgazdátok nektek van, nekem nincs, nem is volt és nem is lesz, ettől függetlenül jelenleg egy gyarmaton élek, köszönhetően az ilyeneknek mint ti "hasznos hülyék". Mert titeket ők így hívnak "hasznos hülyék", na de ti még ebből is a legjobb ár/érték arányú "hasznos hülyék" vagytok mert ti ingyen kiírtanátok a fél országot egyetlen vezényszóra. Nekik mindez nem kerülne egyetlen fillérjükbe sem. Magyarországra nem fegyverekkel fognak érkezni hanem nyugággyal és kólacsipsszel, aztán intenek nektek és elkezditek. Mi Magyarok nem azért maradtunk meg sok ezer éve a történelem legnagyobb viharai ellenére mert ilyen csicska szolgalelkek voltunk mint ti hanem azért mert tudunk NEMet mondani bárkinek ezen a világon még akár Istennek is. Mi szabad akarattal születtünk mert Apáink sosem hajtották a fejüket járomba. NEMet mondani szabad akaratból a NEMzet megmaradásának a záloga. Na de ehhez ki kellene húzni a nyelveteket a seggből, mert úgy igen nehéz megszólalni. Nektek ez nem fog menni soha. Az ócskaproli szövegetekből ítélve nagyon lecsúszhattatok az életben, ezért tömörültök egybe mert azt hiszitek így erősebbnek látszotok, de nem, nemhogy erősebbnek hanem egyenesen nevetségesnek. És nevetséges az egész bolhacirkusz amiben szerepeltek. Még azt sem veszitek észre, hogy az egész cirkuszban nincsen még bolha sem, csak úgy csinálnak mintha lenne. Nincs kormányotok, nincs önkormányzatotok, önigazgatásotok, Nemzeti Színházatok, Nemzet Bankotok, Nemzeti PénzNEMetek, Alkotmányotok, Nemzeti Fegyveres Erőtök, nincs semmitek csak nyelvetek és azt sem rendeltetésszerűen használjátok. Nem vagytok azok aminek hiszitek magatokat. Nem is lesztek azok soha. Soha.

Névtelen írta...

Ez igen!!!Micsoda szókincs,kólacsipsz,hasznos hülyék,csicska szolgalelkek,bolhacirkusz ,ócskaproli.Micsoda bátorság,Istennek is NEMet mondunk.Isten mióta kéri ki a véleményeteket???Te egy igazi bátor vagy,bátran kimondod a NEMet,mikor Likudbérenc kegyes gazdád, őfelsége megengedi neked!!!A nyelved te viszont rendeltetésszerüen használod!!!Rá fogsz jönni azzal a zsugorodott agyaddal,hogy azok vagyunk ,akik vagyunk !!!!!Maradj te csak továbbra is őfelsége ülepénél!!

kocsobur1 írta...

Köszönet a szerzőnek, hogy ezt a gyalázatot közzétette. - Úgy látszik, igaza volt azoknak, akik a 2010-es választások idején úgy vélekedtek: a Jobbik is szép lassan belesímúl a parlamenti ingyenélők bandájába és elfeledkezik az éhező gyermekekről, a nyomorgó melósokról és a gyalázatos körülmények között élő öregekről. - Ez van. A nemzeti radikális oldal hasznos idiótáit (mint mindig)ezúttal is átverték...

Névtelen írta...

NAne már kacsaszar újra itt van!!Kokeró mond miért nem jó neked a c-press!TE aki a magyarokon élőslödől,ne aggódj a JOBBIKÉRT,öregekért,meg a nyugerekért,ahogy te hivod őket!!Arról pofázz inkább mikor fogtok dolgozni ezért az országért,nemcsak élősködni!!!!Az a gyalázat,hogy te more belepofázhatsz a mi dolgainkba!Nálatok nem kell ingyenélőbb banda!!Csókold meg a ragyás törpe se...t!!!

Névtelen írta...

Nyilván ha én cigány volnék akkor viszont titeket kellett kimerjelek a budiból. Viszont ha ki tudtalak merni titeket akkor vissza is kell tudnom ugyanoda, úgyhogy eredjetek a pöcegödörbe ahová valók vagytok, kellemes csobbanást.

Névtelen írta...

More te,nemcsak"volnék"hanem az is vagy .Ne játszd meg az eszed ami nincs,nagyon értesz a budikhoz,te is mint a parazita fajtád!!Láttni a stilúsodon ,hogy fiatalságodat a budiban való fürdözéssel töltötted!!Nos tehát húzz vissza a c-pressbe,meg a budiba!!!Kellemes fürdőzést!!!!

Gambit írta...

Soha nem is ment el ez a gennyláda, csak véletlenül névvel jelentkezett be :)
Gyönge, érveknek nem nevezhető károgás, a szokásos színvonal alatti hangnemben. Nem hiányoztál ;)

Névtelen írta...

Ne puffogjál kis magyarc !!! A te zabi gárdádnak annyi köze sincs a Magyar Nemzethez mint az oroszlánfókának a repüléshez. Ott álltál a várban az avatáson (mint néző) és döngetted a melledet, hogy te olyan ősi szattyán szittya vagy, hogy már az óvodában is fokos volt a jeled. Erre az ismerősöd oldalba vágott: ne hazudj mert létra voltál. Mire te: létra igen, na de 3 fokos.

Névtelen írta...

Nemorene!!!De kikelltél magadból!!!Kokeró,akkor lesztek ti magyarok,amikor a kutyagumiból puskagolyó lesz.Heréltagyú!!Csak nem te is ott voltál a várban,megpróbáltál fehér embernek kinézzni???More, maradva a stilússodnál ,sohasem fogja a sz@r lehúzni a wc.t!!!Ha annyi agyatok volna ,mint a trágyadombon kapirgáló tyúknak,meghuzznátok magatokat, és kússolnátok!!!Mert aki csak élősködik, annak KÚSS!!!!!

Névtelen írta...

Úgy látom nemigen megy ez nektek magyarcocskáim, pedig rábuktatok mint vakegerek a lukas bickli belsőre.

Névtelen írta...

Ez egy újjabb cigány aranylöpés lenne???More, túl ne eröltesd azt a sorvadt agyad!!!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló