Vasárnapi visszanéző – 11. hét

101-es szoba [2010. március 11.]
Bűnstop, így nevezik újbeszélül.

Hozzálátott, hogy gyakorolja magát a bűnstop-ban. Tételeket állított fel magának: "a Párt azt mondja, hogy a föld lapos", "a Párt azt mondja, hogy a jég melegebb, mint a víz" -, s aztán azt gyakorolta, hogy ne lássa, vagy ne értse meg az ezeknek ellentmondó érveket. Nem ment könnyen. Nagy gondolkodási és rögtönzési képességet igényelt.

Van a Pártnak egy jelmondata, amely a múlt feletti uralomról szól – mondta O'Brien. - Légy szíves elmondani.
-Aki uralja a múltat, az uralja a jövőt is; aki uralja a jelent, az uralja a múltat is - darálta engedelmesen Winston.
-Aki uralja a jelent, az uralja a múltat is - ismételte meg O'Brien, s helyeslően bólintott.

A fenti idézetek Orwel 1984 című könyvéből valók. Szerintem ő sem gondolta volna, hogy ezen gondolatai a kétezres évek elején ismét aktuálisak lesznek. Szerintem ő sem hitte, hogy lesz majd megint egy olyan hatalom, ami törvénybe iktatja a számára megfelelő múltat, amit aztán már soha, de soha nem lehet kétségbe vonni. Aminek megszegésért a kétkedők hosszú börtönévekkel lesznek kénytelenek fizetni majd.

És most megint itt vagyunk, itt Óceániában…>>> tovább


Ájem Moncsi esete a választási plakáttal [2010. március 12.]
Ha már a leghülyébbek is hülyének néznek, ha már a leghazugabbak is csak legyintenek a mondataidra, ha nincs mondanivalód, és ha nem értesz semmihez, akkor találj ki magadnak valami jól hangzó, de semmitmondó témát, adj hozzá egy kis balos feminista dumát és már kész is van a választási programod.

Valószínűleg ezen gondolatok alapján haladt - tegyük hozzá, máson nagyon nem is tudna - Lamperth Mónika is, aki mostanság a női esélyegyenlőség bajnokaként tetszeleg az újságok hasábjain.…>>> tovább


Büszkén és szabadon, avagy március 15., ahogy mi láttuk [2010. március 16.]
Büszkén és szabadon, és persze hittel és reménnyel telve telt el az idei március 15. Végre olyan volt, ami igazán méltó hozzánk… >>> tovább

Videók … >>> tovább

1 kommentek:

Névtelen írta...

Nemsokára rend lesz itt!
Vona Gábor a Jobbik-kormány első tíz intézkedését ismertette:
• A politikusbűnözés felszámolása érdekében bevezetik a zéró tolerancia törvényt, melynek részeként eltörlik a mentelmi jogot.
• Adó és járulékcsökkenést hajtanak végre, mellyel munkahelyeket mentenek meg, és újakat teremtenek.
• A devizahiteleseket megmentik a kilakoltatástól a hiteleik támogatott forintosításával, amelynek költségét bankadó formájában a bankokra terhelik.
• Az energiaszektor nemzeti tulajdonba vételével csökkentik a lakosságot terhelő közüzemi díjakat.
• A hazai vállalkozások terheinek mérséklése, valamint az egyenlő és tisztességes verseny céljából magadóztatják a multinacionális vállalatokat.
• Az egykori MSZMP csúcsvezetőinek luxusnyugdíját többszázezer forintról minimál-nyugdíjra csökkentik, és az így megtakarított pénzt szétosztják a többi nyugdíjas között uniós elvek és a lengyel példa alapján.
• A munkakerülés visszaszorítása érdekében a szociális jellegű segélyeket közmunkához kötik, és szociális kártyán fizetik ki.
• A földtörvényt úgy módosítják, hogy megakadályozzák a magyar föld külföldi kézbe kerülését.
• A közbiztonság helyreállítása céljából a rendőrség megerősítése mellett felállítják a csendőrséget is.
• Az elszakított nemzetrészeken élő magyarok számára törvényben biztosítják a magyar állampolgárságot.
Megjegyzés: A felsorolás nem jelent fontossági sorrendet. Az első 10 intézkedést tartalmazza.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló