Felkészülés a zombik támadására


Eleinte el sem hittem. Azt gondoltam, médiakacsa. De egyre több helyen jelent meg. Végül a komoly Foreign Policy webhely is megerősítette: a Pentagon intézkedési tervet és cselekvési stratégiát dolgozott ki zombi apokalipszis esetére.


Ha valaki nem tudná, a zombi apokalipszis az amerikai filmipar egyik kedvenc témája – élő halottak előmásznak, falkába verődnek, lassú és torz mozgással, hörgő hangokat kiadva mindenkit megtámadnak, és akit megharapnak, az maga is zombivá válik, végül az egész emberiség zombivá változik. Remek szórakozás ilyet nézni a tévében.

Filmen még csak-csak. Baromság, de mozgalmas. Ám hogy valóságnak veszik, sőt maga az USA hadserege is?

Tombol az idiotizmus, eddig is tudtuk. Na de ennyire?

Arra hivatkoznak, hogy csak fikció, és gyakorlatozáshoz kell. Ki tudja. Mindenesetre kész a cselekvési stratégia, rendesen kidolgozva.

Először is örvendezzünk, hogy ilyen kiváló szövetségesre tettünk szert. Az ő kezükbe van letéve a biztonságunk. Sőt az egész világ biztonsága. Ők a példaképeink.

A szovjet partizánfilmek lekörözve. Csapajev elvtárs a poros nyomába sem ér a zombis amerikaiaknak. Stirlitz a markába nevet.

Milyen racionalitások lehetnek ebben az egész agyrémben?

Ha a pénzre gondolunk, az mindig biztos tipp. Gondoljuk csak el, hogy egy ilyen stratégia kidolgozása hány vezetőnek, tanácsadónak, szakértőnek ad munkát és megélhetést. Igazolja a pozícióikat, amiket betöltenek. Felveszik a pénzeket, és szépen lepapírozzák ezzel.

Másik racionalitás a dologban az, hogy társadalmi igényt elégítenek ki vele. Bizony ám! Az USA lakosságának jelentős hányada szilárdan hisz a zombikban. Hiszen látták a tévében. Az amerikaiak mindenféle egészen elképesztő dolgokban hisznek. Régóta tudjuk, hogy Amerika a hülyék paradicsoma. A zombik általi fenyegetettség számukra valóság. Nyilván elvárják, hogy a hadseregük védelmet nyújtson nekik ellene. Az adóbevételekből azt kell nyújtani a jónépnek, amit a jónép elvár.

Komolyabb kérdések is felvetődnek. Kik a zombik egyáltalán?

Nyilván akikről a parancsnokság azt mondja. Márpedig a zombikra nem vonatkozik a genfi egyezmény, nincsenek jogaik, nem kell emberszámba venni őket. A zombik ellen bármit szabad.

Jusson eszünkbe Guantanamo, vagy a régebbi időkből Vietnam napalmozása és Orange vegyszerrel permetezése. Demokratikusan persze. Csak ugye az ellenfél nem ember, hanem terrorista vagy például zombi.

Katonai szempontból a zombik nem úgy viselkednek, mint egy ellenséges ország hadserege. Földrajzilag nem behatárolhatók, nincs fővárosuk, nem tankokkal jönnek, nem alakítanak ki frontvonalat. Hanem sporadikusan bukkannak fel, itt és ott és amott hirtelen. Másfajta harcmodorra van szükség ellenük. Pont ugyanolyanra, mint normál polgári lakosság felkelése, lázongása, forradalma esetében. Érdemes begyakorolni. Azt mondjuk hozzá, hogy zombik ellen készülünk.

A zombi apokalipszis már nem is annyira fantasztikum.

Sőt nekünk magyaroknak is számolnunk kell ilyesmi kihívással.

Különösen itt mifelénk Borsodban, Hevesben, Szabolcsban, Nógrádban...

Tetszenek érteni, mire gondolok.

9 kommentek:

Névtelen írta...

Természetesen mi magunk vagyunk a zombik! Attól a néhány embertől rltrkintve, akik látják az igazságot! Ez is benne rejtőzik eme írásban a sorok közöt!
Mi vagyunk a zombik, a lebutított TV nézők, azaz maga a társadalom egésze!
A "zombik" nem szoktak fellázadni, nem jelentenek komoly veszélyt azokra, akik zombivá tették őket, illetve akik tudatlanságban . éber kómában tertják őket! De ha mégis fellázadnak, az igen komoly veszélyt jelentene a számukra, mert sokan vannak, egységesek, egységesen tudatlanok. A tudatlan ember viszont könnyen befolyásolható egy másik behatásal, akkor viszont elszabadul a pokol! Mennek, mint a birkák, amerre vezetik őket!
Lehetséges, hogy így leszünk kipusztítva...
Ez eddig eszembe sem jutott, pedig igen hatásos módszer!
Amint azt a filmeken is láthatjuk, ilyenkor az a szabály, hogy nincy szabály! Nincs kivétel, se gyerek, se öreg, se fiatal, semmi sm szent! Senkinek nem kegyelmeznek!
Ahhoz meg, hogy az agymosott zombik a filmeken látott zombiként is viselkedjenek, nem sok kell egy kis "tudatmódosító szer", vagy valamilyen elektromágneses sugárzás, no meg egy kis befolyásolás...
- Nézzétek meg a Lakott sziget című orosz filmet! - mint minden fantáziadús film, ez is - maga a valóság!
Horján Imre

Névtelen írta...

Ilyenkor hol vannak a jogvédők? Szegény zombik, senki nem karolja fel az ügyüket? Hol van a TASZ?

Névtelen írta...

Az amerikaiak már tudnak valamit! Az ilyen cikkekkel pedig csak altatják a népet!!! Hidd csak azt, hogy nem vagy veszélyben, nem fenyeget élőholt invázió, persze... Így akarják kiirtani a magyarságot!!!!!!

ProliProfil írta...

Jó a cikk !
Apró kiegészítéssel.
Vannak zombik !
Békemenetkor már a zombik vonultak...

Nessie írta...

Igen ProliProfil! Amikor meg nincs békemenet a CÖF bújtatja őket jó pénzért valamelyik Illetékes elvtárs zsebét tömő szálláshelyen. (Asszed viccelek? Véletlenül se ilyen kritikus helyzetben.)

Kerion írta...

Z-OM-BI - akkor nézzük a szó valódi "rejtett" jelentését amely 3 részből áll: Z = vég/e/, vég/ső/ - OM = végtelen/M/ forgás/O/ - BI = kettős/duális.
Tehát: /itt/ a végtelen duális/ta/ forgás vége ! - vagyis az un. "bibliai apokaliptikus armageddon/zombi háború" az ami jön. Ilyenkor - még a Biblia szerint is - FELTÁMADÁS van. A feltámadtak természetesen nem "zombik" hanem kinézetre, külsőleg ugyanolyan emberek mint mások. Egyáltalán nem szörnyűséges kinézetű, életre keltett hullák. Ezt csak szeretnék a háttér6almisták és hollywoodi ügynökeik. A "feltámadtakkal" az a baja a 6alomnak hogy azok már tulajdonképpen különleges tudású és képességű megtáltosodott emberek. S mint ilyenek - a pozitív, aranykori irányú változás úttörőiként - halálos veszélyt jelentenek az un. "13 családra" és azok bárminemű siserehadára, csicskáira. Az is köztudott hogy a földi pokolból mintegy főnix-madar-ként feltámadt magyar mindenkor táltosi vénákkal bír. Pesten is forgatták ugyan a "Z War"-t Brad Pitték de az összes itteni jelenetet sztornírozták, kivették a filmből - feltehetően félelemből. Szóval semmi sem az aminek látszik...

Névtelen írta...

Sandor irta
Kosz a cikket.Nagyonis valos dolgokat karol fel a mondanivaloja.
Igenis vannak Zombik.Egyenlore nem nagy es szamotevo mennyisegben.De! Az elo szervezetet ero kulonbozo sugarzasok ketsegtelen torz groteszk lenyeket hoznak letre.Ez teny.Egyszer kitudja mikor es hol no es milyen sugarzastol tomeges groteszk Zombik fognak elotorni.Erre keszitik fel a vilag lakosagat a "remfilmek"
Manapsag semmi sem lehetetlen es ami nem lehetetlen az valos is lehet

Látó írta...

Sándor...
Eddig szilárdan hittem, hogy nincsenek zombik, erre itt látom, hogy némelyik még hozzászólást is ír...

Látó írta...

Komolyabban: éles szemű szerző profi meglátása. Nyilván valami olyanra készül a "nemlétező" világhatalom, ami tömeges ellenállást fog kiváltani, ezt akarnák majd brutálisan letörni. Jó lenne tudni mi az...

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló