A probléma megoldva


„Nem mondok le, mert nincs miért” – mondta a néhány napja Tasnádi László, frissen kinevezett rendészeti államtitkár, akikről egyértelműen kiderült, hogy anno a BM III-as főcsoportfőnökségébe tagozódó III/II-2 alosztályon tevékenykedett századosként. „Az életpályám ismert Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter előtt is” – tette még hozzá, majd a vakuk villogása között elvonult.

Néhány órával később a Fidesz a Tasnádi-ügyre reagálva egy rövid közleményt adott ki, melyben azt közölték, hogy részükről rendben a dolog, mivel Tasnádi szakmai és nem politikai munkát végez és egyébként is „illik tiszteletben tartani Pintér Sándor döntését.”

És kész.

A probléma megoldva.


Azért kíváncsi leszek, hogy a narancsos rajongók miként nyelik majd be azt a történetet. Kíváncsi leszek, hogy miként lehet értelmesen megmagyarázni azt, hogy az emeszpében fel-feltűnő régi elvtársak a rosszak, a fidesz háza táján lebzselők pedig a makulátlan hazafiak.

Mindannyian tudjuk, hogy annak idején magas pozíciót akárki nem tölthetett be. Csak azok kerülhettek oda, akik benne voltak a brancsban, akikben megbíztak az elvtársak, akik tettek azért, hogy megbízzanak bennük. Persze lehet ma már szépítgetni a történteket, lehet relativizálni a dolgokat, de aki látni akar, az pontosan látja, hogy az ilyen Tasnádi-félék éltették, szolgálták ki és tartották fenn a kommunisták rendszerét.

És ezek még mindig itt vannak. Ezek még mindig itt lehetnek.

A narancsos sajtó, amely természetesen jogosan és szükségszerűen verte az asztalt akkor, amikor az emeszpé egyik-másik tagjáról derült ki valami, most néhány magányos és erőtlen hangtól eltekintve, mélyen hallgat. Most csend van. Most nincs azzal semmi gond, hogy egy kommunista ügynököt ültetnek pozícióba.

A gyanútlan szemlélődőben pedig csak egy kérdés motoszkál. Vajon miért Tasnádi kell nekik? Ismerték az előéletét, tudtak a dolgairól. Akkor miért? Rajta kívül nincs olyan fedhetetlen szakember a fidesz környékén, aki el tudná látni a rendészeti államtitkári feladatot?

És legfőképp.

Miért éri meg Orbán Viktornak belemenni egy ilyen történetbe? Mi értelme van, mi értelme lehet ennek?

6 kommentek:

Névtelen senki írta...

Bocsánat, lehet rosszul emlékezem?
Mintha Orbán elvtárs mondta volna nagyon régen, hogy a más kommunistája a büdös!
Orbán jellemes, tartja magát fiatalkori elveihez, nem váltogatja köpönyegét.

ProliProfil írta...

"Miért éri meg Orbán Viktornak belemenni egy ilyen történetbe?"

Egyszerű.
Tartótisztje volt. Vagy, mindent tud róla.

Névtelen írta...

Mert semmi sem változott. Kommunista kutyából nem lesz szalonna. Ők mondták. Ők pedig tudják. A "Békemenet" pedig elhiszi, és menetel tovább, tovább.....

Karina írta...

Ezt az ügynökösködéssel való" szivárogtatást" kezdte Antal és még ma is tart! Ha valakinek nem tetszik a képe, arról rögtön előkerül" véletlenül" egy "lista".Még azis elképzelhető, hogy pont a "sajátjai" szivárogtatnak. Ahol Kuncze, Boros és Pintér lehetett, belügyér,- az utóbbi mint örökös miniszter - ott minden elképzelhető ! Igy jár minden nemzet, aki ha elkezd valamit, pld .RENDSZERT VÁLT és azt megalkuvásból, protekció szerzésből, vagy valamilyen külsö erő által ráerőltetett okokból azt, nem fejezi be.Ismeri már mindenki az unalomig ismételt mantrát:" Ha tetszettünk volna forradalmat csinálni akkor most nem tartanánk itt" !!!! De hát eltelt már azóta 25 év, nem?

Kerion írta...

Természetesen az az értelme a dolognak - mármint a III/II-es "kiválasztott" kinevezésének - hogy a még összeragadt csípával rendelkezőknek is kinyíljon végre a szeme. És persze felháborodjon, sőt forradalmi, akár újra 56-os hangulatba kerüljön. Háttér6almi szabadkőműves megjelenítő próba-szerencse. Hogy aztán fegyvert ragadva már "jogosan" likvidálható illetve elűzhető legyen a magyar "terrorista" a saját hazájából. Bár megy ez enélkül is. Csak hát a "fidesznyik bibi" ott van hogy akinek maradnia kell - Teremtés-ügyileg - az úgyis itt marad. Teszi a dolgát és persze nem veszi a cinkelt c-ion-ista lapot. Még akkor sem ha a 6alom gondolatban, a még álomkóros jóbikosok ecetera pedig nyilvánosan nevezik "birka magyarnak". Mivel a BirKa valódi jelentése KÁ-t vagyís a kígyót BÍRó - magyarán beavatott Kígyótartó. Egyébként meg az újjá-született BirKa meg BÁRÁNY vagyis JÉZUS. Aki ellen aztán semmilyen 6alom és annak siserehada az égvilágon semmit sem tehet - pláne mostanság.

Névtelen írta...

„Nem mondok le, mert nincs miért” – mondta a néhány napja Tasnádi László, frissen kinevezett rendészeti államtitkár...
Horngyularohadékelvtárs egyszerűbben fogalmazott: "Na és?"

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló