Moslékmédia


Kezdődött az egész az Origó főszerkesztőjének a leváltásával. A jellegzetes nagyképű zsidógyereket azért váltották le német neokolonialista gazdái, mert egy kisebb leleplezéssel megrugdalta a jó Lázár Jánost. Annyit lehetett kihámozni a történetből, hogy amit egy bizonyos időhatárig szabad volt a zsidó Origóban, azt utána már nem. Nocsak! Biztosat nem tudhatunk, mert minden információforrásunk csak éppen maga a média. Meg hát annyira nem is érdekes az ügy. A csávóért nem kár, van belőlük bőven Judapest egyes kerületeiben. Meg hát a régi szakmai mondást juttatja eszünkbe: „Ön újságíró, vagy még csak főszerkesztő?” Valami paktumot sérthetett meg, amit egyfelől a Fidesz, másfelől zsidó-multi médiaguruk köthettek. Talán. Főszerkesztő lévén tudnia kellett az új lapleosztásról. Mégis meglépte, amit meglépett. Lehet ám, hogy az egész így volt megtervezve.

Persze a libareális sakálvokál rögtön vonítani kezdett a sajtószabadságról. Nekik nem sok kell hozzá.

Pedig az igazi nagy vinnyogás csak eztán következett. Az RTL-ügy. Mármint a reklámadó.

Mellőzném itt a részletek cincálgatását. Úgysem tudjuk, mik vannak a háttérben igazából, és hát előbb-utóbb úgyis kiderül. Hatalmi sakkozgatás. Legyen most elég annyi, amit szerintem úgyis mindenki tud, akinek van egy csepp esze: az egész dehogyis a reklámról szól, de nem is a pénzről.

Összpontosítsunk inkább arra, hogy az RTL – ez a rövidítés azt takarja, hogy Radio Television Luxemburg – a meccsnek a jelenlegi szakaszában átbucskázott a fején, és az eddigi nyáltenger helyett elkezdett keménykedni a Fidesz-kormánnyal az úgynevezett híradóiban. Mondjuk, eddig is a ballibnek csúfolt újgyarmatosítók és helyi ötödik hadoszlopuk felé húzott, de a Fideszt és Orbánt nem fikázta nyíltan. Most hirtelen rákezdtek erre is. Tényfeltárás címén. Nekimentek Orbán apjának, Kósa Lajosnak, satöbbi.

Az nem tetszik nekem ebben az egészben, hogy a jónép egy elég nagy része mennyire belelkesedett ettől. Sokan azt hiszik, hogy na végre itt a valódi kormánykritikus televíziózás, nem is csak ATV-színvonalon és méretekben, hanem maga a nagy-nagy RTL mostantól minden nap kimondja a frankót.

Ugyan jusson már eszünkbe, hogy miért teszik ezt most hirtelen. A pénz miatt, illetve a megtámadásuk miatt. Eddig tizen-valahány éven át nem tették. Alapos és reális a gyanú, hogy ha a Fidesz-kormány nem lépte volna meg az RTL-re kihegyzett reklámadót – felrúgva a status quo-t –, akkor az RTL ” híradója” most sem kezdene keménykedni. Sőt ha majd újból kialakul valami paktum, akkor csendben visszaáll a régi stílus.

Az jön le összegzésképpen, hogy az RTL nem ám valami szabad sajtóba kezdett bele, hanem a viselkedése egyszerűen a hisztis kurváé, aki megharagudott a stricijére a pénz miatt, és most meghajigálja a tűsarkú cipőjével.

Ennél már csak az jobb, hogy a magukat ”baloldalinak” képzelő, valójában semmilyen oldali, hanem segghülye sznobok milyen elszántan, ökölbe szorult aggyal kiabálnak a külföldi multicég extraprofitjának védelmében...

3 kommentek:

ProliProfil írta...

Kiknek a kezében van (és volt mindig is) a média ?

Karina írta...

A kereskedelmi TV-ket Gyula bácsinak köszönhetjük, létrejöttükért,mindent megtett. De egyúttal szeretnék én annak a pénznek a birtokába lenni ahány millát a szoci kormány pld. az RTL-nek és a "csiga 2"-nek az adójából annakidején elengedett. Úgy, hogy egyáltalán nem hat meg,ha most sírdogálnak, az őket ért "büntetések" miatt!

lényeglátó írta...

Már megadtam! Szórakozz mással!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló