Magyarország jobban teljesít


Akit esetleg és netalán érdekel még a téma: az magyari labdarugdosó válogatott a hollandok elleni tavaszi ledorongoló 8-1 után ott folytatta, ahol abbahagyta, mert Finnország ellen hazai pályán 2-1 arányban úgy kikapott, mint a sicc. Pedig megvolt minden, amit annyira ismerünk már az elmúlt húsz-harminc-negyven évből, kapitánycsere, a játékosgarnitúra cseréje, fogadkozás. Komolyan vette valaki talán?

Igen, komolyan vette. Nem más, mint Orbán Viktor. Nem a Fidesz, nem a kormány, hanem maszatolás és ködösítés nélkül személy szerint megnevezve Orbán. Ez az egész elképesztő futballrögeszme konkrétan az övé.

Megteheti, érvényesítheti, ránk erőltetheti, mert megvan hozzá a hatalma. Nem a jogosítványa, nem a joga, hanem egészen egyszerűen a hatalma, „punktum” alapon.


Ha valami más területről volna szó, akkor hivatkoznia lehetne rá, hogy őt a Nép Bizalma feljogosítja rá, kétharmados többség (ami önmagában is pofátlan hazugság, mert NEM a lakosság kétharmada szavazott rá 2010-ben), satöbbi, blabla. De pont a futballrögeszméjének semmi köze semmiféle népszavazósdihoz, semmiféle úgynevezett Demokráciához és közakarathoz, ezt az egész agyrémet bónuszként kaptuk Orbán mellé. Egyéni hepp, magánmánia.

Márpedig nem akármilyen volumenű közpénzpocsékolás folyik benne. Cirka 150 milliárd (százötvenezer millió, 150 000 000 000) forint közpénz a Ceausescut idéző megalomán stadionépítésekre.

Mi mindent lehetne ennyi pénzből megoldani! Ezer helye volna. Akár egy komplett kistérséget ki lehetne húzni a szarból például Borsodban, Szabolcsban, Hevesben, Békésben. De nem, neki stadionok kellenek, meg a felcsúti felhajtás.

Közben maga a futball is rohad szerteszét, túl a válogatott folyamatos újabb és újabb lebőgésén már arról beszélnek, hogy a klubcsapatok sanyarú pénzügyi helyzete miatt elég volna 10 csapatos NB I, vagy például a tavaly még az első osztályban szerepelt Egert már a harmadosztályból is ki kellett zárni csőd miatt.

Nem is beszélve arról, hogy a magyar bajnokság már a kutyát sem érdekli, nézők alig vannak a meccseken, sőt a tévéközvetítéseket sem nézik.

Csak a szegény Aranycsapat van a lejáratás, sőt a megutáltatás szélére sodorva a folytonos előráncigálás és a szájunkba tömés miatt pótlék gyanánt.

Sokaktól eltérően mindig igyekszem valamiféle türelmet és megértést tanúsítani Orbán iránt, próbálom megérteni a háttértényezőket, kényszerpályákat, külső okokat és gazdasági-politikai realitásokat, amik között egyensúlyoznia kell a kormányzása során. Vannak bizonyos dolgok, amiket az átlagos állampolgár egyszerűen nem tudhat vagy nem érthet, de amik ismeretével és megfelelő súlyú értékelésével Orbán és a Fidesz egyes intézkedései, politikai műveletei érthetőbbé, sőt megérthetővé, netán elfogadhatóvá válnak. Ismerjük el. Nos, ez a futball-rögeszme nem tartozik ezek közé. Ez egy nettó baromság. Úgy, ahogyan van.

Olyannyira, hogy a benyaláshoz, zengedezéshez, ódarebegéshez, megracionalizáláshoz, istenítéshez szokott fideszes csicskamédia és udvaronchad sem tud vele mit kezdeni. Mélységesen hallgatnak, kussban vannak a témáról. Igaz, mit is mondhatnának.

Itt nem lehet a közmunkásokat és a külföldre kimenekült földönfutókat kivonni a munkanélküliek számából, nem lehet a rezsicsökkentéses hókuszpókuszt leírni az inflációból, nem lehet a közröhej tárgyává vált Maszop nyomorát saját népszerűség növekedéseként körbehurcolni.

Az igazság és az elemi korrektség kedvéért azt is ki kell mondanunk: Orbánnak ez a stadionépítős, futballklub-pénzzeltömős, felcsútos hülyesége magyar hülyeség. Ritka kivételként ezt most nem lehet sem a zsidók és Izrael, de még a cigányok számlájára sem írni.

Ez Orbán hülyesége.

Meg azoké, akik rájuk szavaztak, sőt netán majd most is őrá fognak szavazni. Ők viselik a felelősséget érte.

3 kommentek:

Unknown írta...

Má' mé' lenne hülyeség? Ez az 1:2 híven igazolja az
MLSZ hozzáértő elnökének a 8:1 utáni kijelentését:
Jó úton haladunk (tehát nem mondok le). Csak mink
nem lássuk be, hogy mé' a lefelé a jó út.

Karina írta...

Egyszer már leirtam, az összes párt ezt csinája, csinálta akik hatalomra kerülnek, kerültek. Mennél nagyobb volumenü "egy beruházás, annál több pénz kell hozzá" annál több alvállalkozót foglalkoztatnak és igy tünik el a pénz kézen közön, igy lehet mennél több pénz "lenyulni". Emlékezzünk csak vissza autópályák, völgyhíd, löszalagút, 4-es metró(ami még ma sincs kész átadásra) Margit-hídi rekonstrukció(egyből a hatalomátvételekor a duplája lett a kiadás) stadionok épitésének milliárjai és a többi. Ezekkel a pénzekkel nem kell már elszámolni, utánna meg majd meg csináltatják PPP program keretében, mi meg fizetünk. Miért nem bukott meg, s váltották le azonnal a Gyurcsány kormányt? 2006 után a felvett IMF kölcsönből rögtön szét osztott Fletó a parlamentben több milliárárdot, akkoriban még meg is nevezte a sajtó, kik kaptak fejenként 18-25 millió forintokat. Látszólag az akkori" ellenzék" is kapott szépen.Nagy plakátokon volt olvasható : JOBBAN ÉLÜNK Most MINT a Fidesz alatt. Ez igaz, ők tényleg jobban éltek. Most meg Magyarország jobban teljesít! kinél? az MSZP-SZDSZ koaliciónál, már ez is dicsekedni való dolog.?.És itt a magyar labdarúgás, soha de soha nem leszünk "aranycsapat" Ez egy utópia ma már..Egészen más körülmények között élünk, nem vagyunk berekesztve, nyitva vannak a határok,nem örzi már az ÁVH. Ha akad egy egy -egy jó játékos rögtön elszerződik külföldre 5x annyi pénzért, mint amit mi tudunk neki adni.( sokan még a teljesítményükhöz képest ezt is sokalják). MTK stadion felújitás minek, jó ha van 10-20 ember egy egy meccs alkalmával. De ugyanez a helyzet talán az FTC kivételével, a többi csapat stadionjainál is.Apropó mi lett az Andrássy uti MLSZ székház sorsa ? Ha én 20 éves vagyok, mint egy jó és szép nő, 5o év mulva már hiába szabnak, varnak rajtam akármennyit is, csak egy jól mutató 70-es leszek. Legfeljebb a "kozmetikus, meg a sebész" jól meggazdagszik rajtam.A képviselők akik bekerültek egyszer a parlamentbe, soha nem mondanak le, mert védi őket a mentelmi jog, és ha nem követnek el égbekiáltó disznóságot akkor életük végéig "maradnak" legfeljebb "hátra" ülnek és hallgatnak nagyokat.Mert a "törvényhozók" így döntöttek.Nincs vissza hívás! "Ma nekem, holnap neked"! Itt van a Simon ügy is. Mossa kezeit a baloldal, és a Fidesz sem erőlködik nagyon, hogy ki derüljön és tisztázódjon honnan van a pénz?Inkább naponta rágodnak azon, ki szellőztette ki a Fletó beszédet? Mintha érdekelne ez még bárkit is? Azt hiszem erre a választ Orbán viktor adta meg: ami összetertozik az előbb utóbb össze is nől. Talán nemcsak a labdarúgáson, a törvényeken is kellene változtani! S ha van már" egy jó csapat" és teljesített is akkor költsük rá a pénzünket!

Névtelen írta...

A foci is ugyanolyan, mint a többi terület: Magyarország jobban teljesít!
Fejen állva a meredeken lefelé menő diagram-görbe erősen emelkedőnek látszik!
Nagy Péter

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló