Lajos visszatért


Azt hiszem, megnyugodhatunk. Nincs már szükségünk a sötétben fényre.

Lajos visszajött hozzánk.

Nagy öröm ez ennek az országnak.


Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy a bejelentés hallatán a népek szívében kis rőzsetüzek gyúltak, boldogság és megnyugvás lett úrrá mindenütt, amint eljutott Lajosunk szava a híradásokba: „Én vagyok az egyik legmakacsabb és legkövetkezetesebb politikus Magyarországon, akinek húsz év alatt nem változott a véleménye arról, hogy mi az értelme piacgazdaságnak, a stabil, kiszámítható, exportvezérelt gazdaságpolitikának. Én vagyok az egyetlen olyan gazdaságpolitikus, aki azt csinálta, amit mondott az embereknek, és aminek utána az lett az eredménye, amit vártunk, és amit megmondtunk előre. A hiteles, őszinte, tiszta beszéd híve vagyok, és nem vagyok hajlandó semmilyen demagóg, populista, népszerűséghajhászó versengésbe belemenni. Ezért hoztam létre Pusztai Erzsébettel, Kajdi Józsefffel, Cselényi Lászlóval és Pálfy G. Istvánnal a Modern Magyarország Mozgalmat (MoMa), ezt a piacpárti és szabadelvű pártot, melynek célja a nemzeti és európai értékek hiteles képviselete és terjesztése Magyarországon.”

Az embernek szinte könnybe lábad a szeme. Pont ezt vártuk. Egy ilyen hiteles, megbízható, hazafias mozgalmat. Nem kétséges, hogy nagymértékű igény volt erre.

Modern is, haladás is, mozgalom is.

Ez már valami.

Bajnai, Gyurcsány, Mesterházy és Fodor után, most előmászott Bokros is.

Egy politikusnak akkora bukás után, mint amekkorát anno a D-209-es, Gyurcsány, Bajnai, vagy Bokros Lajos bukott, már rég el kellett volna tűnni a közéletből. De ezek még mindig itt vannak. Sőt, nem hogy csak itt vannak, újabb és újabb példányuk kerül elő. Írnak ide-oda néhány cikket, véleményt, blogot, itt-ott visszatévézik magunkat a nézők rövid memóriájába, közben vegetálnak mint ellenzéki- vagy EU-képviselők, bankelnökök, aztán mintha mi sem történt volna kész a Haza és Haladás, a DK, a E2014, most meg MoMa.

És a legdurvább benne az, hogy az emberek egy része beveszi ezt a maszlagot.

Bokros Lajos anno, szocialista pénzügyminiszterként 95-ben családok ezreinek az életét keserítette meg. Lenullázta az oktatást, az MNB elnöki székébe ültette Surányi elvtársat, aki aztán eltapsolta az ország aranykészletét. A csőd szélén álló költségvetését úgy mentette meg, hogy lényegében ingyért, garantált nyereséggel német kézre játszotta az energiaszektort, miközben a világpiaci energiaárat egyik napról a másikra rászabadította a társadalomra. Arról már nem is beszélve, hogy szintén hozzá köthető a kereskedelmi bankok privatizációja is.

A gyanútlan szemlélődő pedig csak ízlelgeti a baloldalon manapság futó "mérvadó" neveket…

Bajnai… …Gyurcsány… …Mesterházy… …Fodor… …Bokros…

…és közben azon gondolkodik, hogy vajon mi lenne most a túloldalon, ha lett volna valaha is igazi elszámoltatás…

5 kommentek:

Névtelen írta...

Csak két kérdés érdekel:
- honnan a pénz
- honnan vesz el embereket

Gondor4 írta...

Hiányzott.Nagyon.Még a most döglődő pufajkás fénykorában,..imádtuk.Imába foglaltuk édesanyja nevét..A Világbank kelet-európai igazgatója volt-még most is érezzük ennek a tehernek adósságszolgálat fizetését.1995 és 1998 között 31 milliárd dollárt préseltek ki a magyar társadalomból.30 millárd dollár..elveszett,a mesterségesen megnövelt infláció is romboló hatást váltott ki.A Bokros csomag következtében300.000 munkahely szűnt meg,csökkentették a lakossági kereseteket és jövedelmeket.1995és 1998 között privatizáció címén 11,1milliárd dollár értékű magyar vagyont árusítottak,vagyis loptak el-a külföldieknek,Bokros lajos ezen az egy bizniszen 4 milliárd dollár kárt okozott a magyar embereknek.A pufajkás kormánya úgy emelte meg a nyugdíjkorhatárt,hogy nem indított munkahelyteremtő programokat,Európa egyik legalacsonyabb foglalkoztatottságú országában.Bokros ténykedése az egészségügyben volt a leg súlyosabb,az akkori miniszter le is mondott,1048 milliárd forintot vettel Lajosunk az egészségügyi alapból,több ezer ember korai halálát okozva statisztikailag bizonyítottan.Ugrásszerűen nőtt a terhességi megszakítások száma. Megszüntették a korábbi fogmegtartó ingyenes kezeléseket,a külföldi gyógyszerek árát a négyszeresére emelték.Tudatosan hajtották végre a neoliberális gazda előírását,a családi közösségek felbomlásának programját.Ezt a programot Bokros Lajos vezette le Magyarországon!Nevezhetjük népírtásnak.Nos...hol van most a keményített kertitörpe?Hol van a kormány gazdasági kabinettje?Miért van még mindíg szabadlábon ez a büdös csótány?Egy normális országban.....

kistutyi írta...

Dávid Ibike utolsó jó cselekedete velünk, hogy ezt a "csomagos sz@rjancsit" elküldte az Eu-ba, hogy "képviselje" az országot.Hogy, hogy nem nyelte még el a föld?!

anonimus írta...

Ez kell a magyarúl beszélőknek,csak az a baj,hogy a Magyar kisebbség
szívja majd meg!!!

Anna írta...

Remek, igazat tartalmazó írás, remélem sokan olvassák, mert ránk férne... Bokros és a többi valóban a rövid memóriára épít, ám teljesen egyformán károsak és azok is maradnak. Bokros úr az itteni "csínytevései" után Brüsszelbe lett küldve, ahelyett, hogy Panamába ment volna kettős céllal... Tanult(?) szakmáját ott kiválóan tudta volna kamatoztatni a régi pajtásaival.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló