Új fejezet indul


Ha  a  kiszivárgott  információk  nem  csalnak,  akkor  a balliberáltak a Milla október 23-i, Szabad sajtó útra tervezett demonstrációján fogják bejelenteni, hogy Bajnai Gordon visszatér a honi politikai életbe,  és  támogatni  kívánja  a  2014-es  kormányváltást  célul  tűző  szervezeteket.  A hír  hallatán a baloldalon azonnal hurráoptimizmus lett úrrá, jónéhányan pedig már egyenesen mint a megváltóra tekintenek a libásra. A gyanútlan szemlélődő pedig csak kérdően néz ki a fejéből, és azon gondolkodik, azon a kérdésen morfondírozik, hogy vajon tényleg ennyire hülyék lennének a népek? 


Ha a kiszivárgott információk nem csalnak, akkor a balliberáltak a Milla október 23-i, Szabad sajtó útra tervezett demonstrációján fogják bejelenteni, hogy Bajnai Gordon visszatér a honi politikai életbe, és támogatni kívánja a 2014-es kormányváltást célul tűző szervezeteket. A hír hallatán a baloldalon azonnal hurráoptimizmus lett úrrá, jónéhányan pedig már egyenesen mint a megváltóra tekintenek a libásra, akitől azt várják, hogy majd képes lesz egy zászló alá tömöríteni a mára már egész jól szétaprózódott gyülekezetet. 

A gyanútlan szemlélődő pedig csak kérdően néz ki a fejéből, és azon gondolkodik, azon a kérdésen morfondírozik, hogy vajon tényleg ennyire hülyék lennének a népek? Aztán a kérdés még hangsúlyosabban merül fel akkor, amikor az ember beleolvas az egyes hírportálok kommentjeibe, akkor meg pláne, amikor akaratlanul is belehallgat, mondjuk az okmányiroda előtt várakozók beszélgetéseibe. 

Döbbenetes, hogy Bajnai Gordonra sokan, mint pozitív figurára emlékeznek, akinek kapcsán a legtöbbször elhangzó jelző a ”szakértő”. A szakértői kormány feje, aki nem politikusként, hanem hozzáértő gazdasági szakemberként kormányozta anno Magyarországot. És az egészben a legdurvább az, hogy az emberek egy része ezt tényleg el is hiszi, ezt tényleg így is gondolja. Pedig hol van Bajnai a szakértelemtől és hol független bármitől is? 

Akik most megváltóként tekintenek az ex-miniszterelnökre, azoknak azért nem kéne elfeledni, hogy Bajnai anno a mára már erősen megkopott renoméjú Gyurcsány köpönyegéből bújt elő. 2007-ben, a Gyurcsány-kormányban az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumot vezette, majd 2008-tól a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium élére került. Aztán az elvtársak körében megnyerte a 2009-es miniszterelnök-castingot és megalapította a saját ”szakértői” kormányát. 

Ha feltennénk a kérdést, hogy ugyan már kik voltak ebben a nagyon hozzáértő kabinetben a miniszterek, szerintem a legtöbbször elhangzó válasz még a baloldali szimpatizánsok között is a „nem tudom, nem emlékszem pontosan” lenne. Pedig a névsor igazán sokatmondó. A teljesség igénye nélkül: Kiss Péter, Hiller István, Szekeres Imre őskomcsik, Molnár Csaba és Ficsor Ádám, a DK mostani seggarcai, valamint Draskovics Tibor mindenhez értő szakértő. 

Igazán szép társaság. Mondhatnák ez a Szakértők szakértői szocialista brigád. Ezekre valóban érdemes nosztalgiával visszatekinteni, ezek aztán valóban megérdemelnék újra a bizalmat. 

Tényleg nem tudom, de tényleg érdekelne, hogy akik Bajnai visszatérésének tapsikolnak, igazából minek örülnek? Mi az, mi lehet az, amit Bajnai szerintük nyújtani tud ennek az országnak? Vagy ez már nem számít, a lényeg hogy OV menjen? Miért felejtik el olyan sokan, hogy Bajnai szakértői válságkezelése annak idején nem volt más, mint az akkori IMF-kívánságlista gátlás nélküli végrehajtása? 

Mielőtt valaki félre értene. A fenti kérdések nem a belpesti, sajátos jegyekkel rendelkező ajvékoló kórusra értendők. Róluk pontosan tudható, hogy miért kell nekik Bajnai, hogy miért kell nekik egy olyan báb, akit könnyedén irányíthatnak, aki gátlás nélkül végrehajt mindent, amit a globalisták parancsolnak. De mi van a többiekkel és a vidéki népekkel, ők vajon mit várnak Bajnaitól? 

A választásokig nagyjából 19-20 hónap van hátra. Ennyi idő lehet sok, de lehet kevés is, azonban egy biztos: innentől új fejezet indul. A lehetőségek, az alternatívák egyértelműen körvonalazódnak. Az pedig nem kétséges, hogy következő hónapokban dől el, hogy ki milyen alapokról, hogy ki milyen tömeggel a háta mögött vág neki a 2014-es célegyenesnek. És ne legyünk naivak, Bajnai tőlünk, radikálisoktól is vihet el szavazókat, így aztán érdemes odafigyelni erre, mert most még könnyebben el lehet mondani, most még fel lehet hívni a figyelmet arra, hogy mi is volt a Bajnai-kormány, most még itt az elején lehet emlékeztetni az embereket arra, hogy ne dőljenek be a jól hangzó szlogeneknek, ne dőljenek a ”pártoktól független jelölt” meséjének. 

És nem feledjük azt sem, hogy az utca most is stratégiai fontosságú lesz, talán még fontosabb, mint a 2010-es voksolást megelőzően, hisz most már nem csak mi vagyunk, leszünk ott a tereken, hanem a nem teccik a rendszeres senkiháziak is, élükön Bajnaival, és karöltve az emeszpé-DK birkák agyhalott tömegével. 

A fentiekből kiindulva, és a legutóbbi március 15-e után, azt pedig csak nagyon halkan jegyzem meg, vagy inkább nagyon halkan kérdezem: 23-án tényleg az a legjobb ötlet, hogy a Deák téren koncertet rendezünk magunknak? 

12 kommentek:

Névtelen írta...

"Baloldali". Közröhej.

Névtelen írta...

Hol a Jobbik? Menetel? Valamit találjanak ki, mert a kommunikációjuk egy nagy kalap sz.... A tagság csalódott, a képviselő urak számolgatják a pénzt. Vona hallgat, vagy ugyanazt nyomja mint két éve.

ProliProfil írta...

Hatalmas fegyverük van a cionkomcsiknak.

Az emberi ostobaság. Megspékelve az elképesztő méretű feledékenységgel. Tudják jól, hogy az agymosottak száma hatványozottan növekvő tendenciát mutat Magyarországon.

Továbbá, bátorítja őket, hogy szép hazánkban már működik az amerikaiakéhoz hasonló kétpárti "választás"-i rendszer.

Karina írta...

Amikor ezt a sűrün pislogó, halszemü, libást megláttam, rögtön összeszorult a gyomrom. Lehet ugyan, hogy most az amerikai kiképző táborból haza tért off-shore lovag, miniszterelnöki babérokra tör ismét, de hogy a rajongók ennyire hülyék legyenek, azt nem gondoltam. Nálunk ez az óriási baj, ezért lépünk bele egyik sz@r kupacból a másikba és addig tapickolunk benne mig már a szánkig ér!Ennek soha nem lesz már vége? Ébresztő! Nem tudom megérteni, miért nem látunk tovább az orrunknál, ezekkel az alakokkal soha nem fogunk előbbre jutni!

Gambit írta...

Kiegészítésként még annyit, hogy vigyázó szemünket Dunaföldvárra és Sopronra vessük! Mindkét helyet toronymagasan vitték a "szakértők", Földváron pont a függetlenség álarca mögé bújva (itt külön sokkoló volt, hogy senki sem indult a mi színeinkben; tudom, hogy Tolnában gyengén muzsikál a párt, de azért ez mégis csak gáz), Sopronban pedig fogalmam sincs, milyen elmebaj következtében (bár tippem az volna, leginkább a rossz húrokat pengető kampánnyal kapcsolatban).
Ezek az igazán elrettentő hírek. És ne áltassuk magunkat, ezek tükrében nem is olyan abszurd az a rémálom, hogy az 50%-nyi "bizonytalan" (ennek legalább 50%-a valójában inkább csak rejtőzködő balos)agyalágyult 2014-ben újra a nyakunkra hozza ezt a szájbalökött sáskahordát.
A Jobbiknak, és úgy általában az egész fásult, leeresztett, elfáradt radikális tábornak újra össze kéne szednie magát. Méghozzá gyorsan, különben lemaradunk, mint a borravaló. (Erre pedig tényleg nem a "minden évben Deák tér" a legelőnyösebb alapozás, de az is elég gyenge mozgatóerő, hogy "különben majd nem lehet kommentálni a Kurucon egy hétig"...)

Névtelen írta...

A "népek" sajnos tényleg ennyire hülyék! (Tisztelet a kivételnek!)

Bion írta...

Hát persze,hogy vissza jönnek...gondoltunk tán valami másra? Ilyen oktatás mellett?

Quedra írta...

Hm... annak idején, mikor még nem voltak olyan hülye szokásaim, bogarásztam volna a hazai és külföldnek politikás és egyéb híreit, hát... már akkor is volt valami fogalmam arról, hogy ezek a fickók, akiket négyévente boldogságos mosollyal megtapsikolnak a népek mindenféle dolgokra jók, csak pl. országok vezetésére nem.
Mióta viszont időnként bele-bele tekintek a ország-világ dolgaiba ezt már tudom is. Nagy haladás ez azért.
Viszont több dolgot nem értek ebben az országban (sem). Legelébb, ha mindenki tudja, hogy a jelenlegi, meg az azelőtti, megmég az azelőtti öltönyös fickók, mind csak átcseszték a népeket, akkor hogy van az, még mindig sikerül négy évenként ugyanazt a maszlagot lenyomni az emberkék torkán, s még mindig pozícióban vannak? Aztán. Rendben van (vagyis nincs igazán), hogy a történelem során a magyarokat tán még hétpöttyös katicabogarak is megszállták, meg pofonrugdosták, s ezért elég nehezen indulnak be úgy igazán... de, ha már itt tartunk anno volt egy "taxis-sztrájknak" nevezett móka. Pedig ha emlékezetem nem csal az csak pár (tán 2) forintos üzemanyagár emelés miatt volt. Szépen meg is állt az élet, ahogy illik sztrájk idején. Mostmeg... bejelentem, x térre valamelyik hónap akárhanyadikán szíveskedjenek időt biztosítani 135 embernek, akik táblákat emelgetnek és hangosan fújjolnak valami bagatell ügyért. Persze, polgári engedetlenség. Aha.
Vicc az egész.

Rátérve Bajnaira. Lehet, hogy valóban szakértő meg izé... én ezt nem tudom megállapítani, de mivel ugyanolyan öltönyke, mint az összes többi eddig. Sok jót nem várok ezzel kapcsolatban. Ha valakik eldöntik, Gondon lesz a következő, akkor a népek akármit is csinálnak ő lesz. Ennyi.

Picit fáradtabb pillanataimban elagyalok néha azon, vajon mit lépnének a "mink megválasztott" vezetőink, ha a következő választáson, teszem azt nem lenne egyáltalán semmiféle részvétel? Vagy bemutatnánk milyen is az, amikor tényleg elegük van a népeknek a bohóckodásból, meg a parasztvakításból s vagy két hétig elfeledne minden hunpolgár munkába látogatni. Az vajon okozna elég anyagi kiesést vezetőink apanázsában, hogy kikukkantsanak egymás hátsó feléből s elkezdjenek végre felelős vezetőként gondolkozni, s az ország érdekeit nézve a nép boldogulásáért kormányozni?
Ámbár, lehet fáradtabb pillanataimban kissé idealista vagyok. Hisz az emberkékben megdöglött (pár fickót kivéve) a becsület, az összetartás. S féltik az egzisztenciájukat, az irhájukat. Pedig... ehh...

kistutyi írta...

Országvezetők névsora "balról", hogy lássuk mi vár ránk a jövőben: ,
rapper az ifjuságnak
kendermagos vigasztalónak,
libás a mezőgazdaságnak,
fletó a cigányoknak,
hirtelen ennyi "versenyző" van a porondon. Lehet választani!

borissza írta...

Quedra-nak és másoknak:

Emlékezet frissítőül:
http://mult-kor.hu/20101025_taxisblokad_negy_orult_nap_kronikaja

Nem dicsekvésül, de "anno" olyan státusom volt, hogy megtehettem: határvárosunkban felhívott a főrendőr, hogy xx úr a taxisok lezárták az átkelést. Válasz: most szépen kiballagtok és a félpályás utat megnyitjátok, mert ez nemzetközi útvonal. További felső intézkedésig.
S lőn ...
Vágtattam Pestre (első nap estéje volt), 4 helyen küldtem haza a gyülekező blokádosokat,igazolvány bemutatás a vezérnek, némi jegyzetelés /rendszám/ és mentem tovább, hogy később a helyszíneken mi lett, nem tudom. Csak azt hogy addig sok autó jött szembe ...
A rádió élőben közvetített: " a Szabadság hídon még át lehet menni" ... na erre megszállták a taxisok azt is.
a kormánynak, a BM-nek*** minden eszköze meg volt hogy reggelre szétfröcskölje a "blokádosokat" meg az "éppen ott tartózkodó" kőszegferikéket és társait.
S a Csucsundra ( v.ö.: Dzsugel könyve - a patkány )is. mint a hadsereg főparancsnoka villogtatta hitvány bajszát és egérszemeit ...S kinek a nyilatkozataival volt tele minden?
Hát Túrós elvtárséval.
S hogy MOST ki ő?
http://www.opsz.hu/opsz-szervezete/opsz-tisztsegviseloi-es-elnoksege
S ahogy a mondás tartja: annyit érnek mint németben a NIX, mégis egy fungáló, kvetésből alaposan dotált szervezet.
S hogy hova állnának? Ha most lenne valami zűr?
Talán ez rávilágít: tán tíz éve rákérdeztem öreg autószerelő barátomra: Lajoskám, még mindig "őrködsz"?
Na erre jött a szózuhatag B-Dúrban,aminek az volt a magva, hogy országos értekezleten járva a collegák nyíltan elvtársozták egymást. Ott hagytam az egészet a 3.14ba.
A mostani országlók körében is van ám csucsundra, dögivel.
S addig kérem nem is lesz itt rend, amíg ki nem teszik nékik a mérget.

***Szegény Balázs, amúgy nagyon rendes srác volt, szerettem, no de BM ???

akárki- bárki írta...

Sopron, igen! Ott mutogatott annó, Megyessy a választási körútján két hüvejk újjal, a slicce felé. Ez biztos a rajongóknak szólt, még a közt TV is bemutatta! Igy néz ki egy "baloldali" kampány. Persze, a mostani "jelöltek" sem különbek !

Gambit írta...

akárki- bárki:

Mégis vitték a pálmát, ebből azért nagyon sürgősen le kellene vonni bizonyos konzekvenciákat.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló