Lehet, hogy valami nem kóser az ügyben?


Egyelőre nem túl sok mindent lehet tudni a hétvégi zsidóverés körülményeiről, mindössze annyit, hogy „Kerényi Andrást, a Budapesti Zsidó Hitközség dél-pesti körzetének 62 éves elnökét péntek délután két fiatal vallási hovatartozása miatt szidalmazta, majd bántalmazta.” A történet nyilvánosságra kerülését követően, a honi rettegők egy kisebb csoportja élükön Zoltai elvtárssal természetesen azonnal ajvékolásba kezdett, de aztán a nyervogás látványos módon abbamaradt és hirtelen csend lett. A balliberált megmondó emberek egész hétvégén szótlanok maradtak és az elvtársak sem hisztizték tele a kamerákat az eset kapcsán. 

Lehet, hogy valami nem tiszta, mondhatnánk nem kóser az ügyben? 


Egyelőre nem túl sok mindent lehet tudni a hétvégi zsidóverés körülményeiről, mindössze annyit, hogy „Kerényi Andrást, a Budapesti Zsidó Hitközség dél-pesti körzetének 62 éves elnökét péntek délután két fiatal vallási hovatartozása miatt szidalmazta, majd bántalmazta. Az eset után a támadók elmenekültek, de a rabbi utánuk futott, miközben telefonon értesítette a XX. kerületi rendőrkapitányság ügyeletesét. Ezután a helyszínre érkező járőröket ahhoz az épülethez irányította, amelybe a sértett elmondása szerint támadói bementek. A házban a rendőrök megtalálták a 21 éves F. Márkot, akiben Kerényi András felismerte bántalmazóját, valamint társát, a 20 éves P. Tibort. A két férfit előállították. A BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Főosztálya közösség tagja elleni erőszak bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A sértett orvosi ellátást igénylő sérülést nem szenvedett.” 

Eddig a hír. Pontosabban adalékként még annyi, hogy „a büntetett előéletű, jelenleg is felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló gyanúsítottat” a rendőrök az ágyneműtartóból szedték elő, mivel oda próbált elrejtőzni a házkutatás során. 

A történet nyilvánosságra kerülését követően, a honi rettegők egy kisebb csoportja élükön Zoltai elvtárssal természetesen azonnal ajvékolásba kezdett, de aztán a nyervogás látványos módon abbamaradt és hirtelen csend lett. A balliberált megmondó emberek egész hétvégén szótlanok maradtak és az elvtársak sem hisztizték tele a kamerákat az eset kapcsán. 

Lehet, hogy valami nem tiszta, mondhatnánk nem kóser az ügyben? 

Mondjuk az már önmagában érdekes, hogy egy 62 éves ember, akit előtte jól hasba rúgnak, elkezdi üldözni a két huszonéves támadóját, közben telefonál és irányítja a rendőrséget, hogy merre menjenek. Vajon egy láthatóan nem harc- és erőművész hatvan éven felüli tényleg késztetést érez arra, hogy még pár rúgás reményében a támadói után rohanjon? A futás közbeni telefonálásról már nem is beszélve. 

Aztán érdekes még az is, hogy a rendőrség azonnal felveszi a telefont, de a szokásoknak megfelelően nem rázza le a betelefonálót, hanem rögvest a helyszínre irányítja a járőröket, akiket aztán maga Kerényi navigál el a házhoz, ahol a tettesek lehetnek. Aki telefonált már a fővárosban a rendőrségre, az pontosan tudja, hogy ilyen típusú ügyintézésnek az esélye, nagyjából egyenlő a nullával. Ha netán a kapitányságon fogadják is a hívást, akkor az ügyeletes először felírja az adatokat, a tényállást, majd közli, hogy menjél be másnap feljelentést tenni. Persze az is előfordulhat, hogy Kerényi nem a nevét mondta be először a telefonba, hanem azt hogy zsidó, és hogy megverték, aminek következtében az ügyeletes nem csak a helyi járőröket, hanem még a TEK-et is riaszthatta, nehogy a végén még az antiszemitizmus vádjába sodorja magát. 

Azonban az egészben a legfurcsább mégiscsak az a tény, hogy az egyik támadót az ágyneműtartóból szedték elő. A tapasztalatok szerint önérzetes magyar emberek nem bujkálnak ágyneműtartóba, és nem menekülnek el senki elől, hanem ha előtte tényleg rátámadtak, akkor rendesen elverik. 

És innentől azonnal adódik a kérdés: vajon kik szoktak az ágyneműtartókba bujkálni a rendőrök elől? 

Igen. Azok. 

Nem hivatalos csatornákon egyre több helyen lehet hallani, hogy a támadók cigányok voltak, akik csak le akarták lejmolni az öreget, aki aztán kapott egy maflást, mert nem akart adni nekik. Szerintem ezzel a verzióval már sokkal hihetőbb és valószerűbb is a történet. Ráadásul arra is magyarázatot ad, hogy mire a nagy csend a liberált oldalon. 

Arra pedig külön kíváncsi vagyok, hogyha tényleg beigazolódnak a sejtések, hogyha tényleg cigányok verték meg a zsidót, akkor a felvilágosult jogvédők miként fogják majd kommunikálni az ügyet, főleg annak a fényében, hogy a nyomozás nem egyszerű bántalmazás, hanem közösség tagja elleni erőszak gyanúja miatt folyik… 

5 kommentek:

kistutyi írta...

Érdekes nekem is rögtön az jutott eszembe, amikor bemondták az "ágynemütartót", hogy ez csak egy"feka" lehetett.Nem sajnálom a sz@rházi biboldót, ha tényleg elverték, (de szerintem ez is csak kamu,) megérdemlik mind amiért állandóan ellenünk uszítják a cigányokat. Bár már a többi bibsi sz@rkeverő, uszító, is is megkapná a magáét mert ezek miatt a sz@rjancsiknak a sirdogálásaik és hazugságaik miatt szenvedünk évtizedek óta!

Gambit írta...

Erre mást nem tudok írni, mint, hogy úgy legyen! (Amúgy már ez a „a büntetett előéletű, jelenleg is felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló gyanúsítottat” kitétel is eléggé valószerűtlen volt egy átlagos magyar fiatallal kapcsolatban.)
Parádé lesz figyelni, hogy ki, miként sumákol majd az ügyben, és érdekes kérdés, hogy most akkor ki is megy majd kihez Canossát járni...

ProliProfil írta...

Eléggé hosszú időszak telt el két holokamús megemlékezés között, valahogy ki kellett tölteni ezt a haszontalan időszakot.
Különben nem lehetett volna kellő eréllyel bizonyítani a magyarok egyre növekvő antiszemitizmusát.

aberrált liberrált írta...

cigány vs zsidó, a libbant rettegők pofára esnek...
én csak egy kávét kérek :)

Zoltán írta...

"zsidó" mióta vallás?

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló