Volner János reagálása Látlelet című írásunkra


Kedden Látlelet címmel jelent meg írásunk a hétvégi ceglédi eseményekkel kapcsolatban. Az írásban egyrészt az ott jelenlévők hozzánk eljuttatott személyes beszámolói alapján ismertettem a Pest megyei településen lezajlott eseményeket, másrészt hangot adtam a történtek és az arra adott politikai-társadalmi reakciók kapcsán bennem megfogalmazódó gondolatoknak. A bejegyzés megjelenését követően Volner János az érintettség okán azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy a cikkben megjelentekre, valamint az abban véleményként megfogalmazottakra válaszul közöljük le az alábbi levelet.
[a kiemelések az eredeti levél szerint]


Sziasztok!


Szerencsésebb lett volna úgy megírnotok a ceglédi esetről szóló tudósításotokat, hogy előtte megkérdeztek engem is arról, hogy mit mondtam és mit tettem. Az ugyanis nem fedi a valóságot, hogy csendre intettem volna az embereket és hasonlók. A rendőrség kérését továbbítottam az összegyűlteknek, de a saját nevemben nem küldtem haza és nem intettem csendre senkit. Országgyűlési képviselőként viszont kötelességem a törvények betartását kérni mindenkitől, így ebben az esetben is ezt tettem.

A rendőrökkel pedig nem egyszerűen tárgyaltam, hanem László Attilával, Korondi Miklóssal és a saját sajtósunkkal, operatőrünkkel bejártuk a területet és saját szemünkkel győződtünk meg róla, mi a helyzet, hogyan készülnek a cigányok és mit tesznek a rendőrök. Megjegyzem, a csuklyás, felfegyverzett cigányokról szóló, általatok is kitett képet én készítettem a helyszín bejárása során és erről be is számoltam a hazafiak összegyűlt tömegének. Nem kis részben ugyanis azért mentem el országgyűlési képviselőként a területet bejárni, hogy hiteles tudósítást tudjunk nyújtani a világnak, hogy legyen a kezünkben kézzel fogható bizonyíték a cigányok állítólagos "rettegéséről". Ez sikerült is. Mert tetszik-nem tetszik, nekünk kommunikációs szinten is meg kell nyernünk a csatát, hogy ne csak a radikális tábort, hanem a társadalom széles rétegét a tiszta és becsületes céljaink mögé tudjuk állítani. Ezért nem mindegy az, mit gondolnak az emberek, milyen kép alakul ki rólunk. Aki ezt nem érti, nem érti azt sem, hogy a nemzeti radikális tábor egy célért, de különböző módokon és eszközökkel küzdő nemzeti szervezetekből áll.

Megjegyzem, nem valami szobatudós vagyok, rendőrségnél töltött éveim alatt több száz cigánybűnözőt juttattam - sokszor kemény kézitusa után - a rács mögé és soha, sehol nem hátráltam meg, ha a tisztességes magyar emberek védelméről volt szó. Ugyanígy a Magyar Gárda tagjaként is tisztességgel helytálltam (Galgagyörk, Tatárszentgyörgy stb...), ahol éppen szükség volt ránk.

A jövőben legyetek szívesek, legalább kérdezzetek meg, mielőtt leírtok velem kapcsolatban valamit.


Bajtársi üdvözlettel:

Volner János


-----------------------------------------------------------------------------------------------
A ceglédi magyaroknak elegük lett abból, hogy a cigányok a kerítést is ellopják, nem csak a kertben lévő terményeket és mindent, ami mozdítható - ismertette a hétvégi eseményeket Volner János az MTV-ben. A riport IDE kattintva érhető el.

7 kommentek:

Gambit írta...

Helyes beszéd (jól mutatja, hogy nem volt hiába a bizalom a tisztújítón).

kistutyi írta...

Ha a ceglédi esetet vizsgáljuk,(és a többi hasonló cigány ügyet) akkor a TV kommentátorok részéről állandóan az vetődik fel, ilyenkor miért nem a rendőrségre hagyják a Jobbikosok az "ügy" hivatalos inézését? Véleményem szerint a rendőrség halálosan meg van sértődve a "25 éves munka után a nyugdíjba vonulás eltörlése" törvény miatt. Igy csak szigorúan "látszat intézkedéseket" tesznek főképpen vidéken. Ami Volner szerint is kimeriti a közlekedési szabálysértésekre vonatkozó pénzbehajtásokat.Magyarán a rendőrök "lovak közzé dobták a gyeplőt". A választásokon "túlnyerte magát" Fideszes tesze-tosza polgármesterek pedig vagy intézkednek, vagy nem. A vidéken élő embereknek lassan abból lesz elege, hogy évek óta kiszolgáltattva legyenek a cigányok kénye-kedvének.A bünözési hullám, pedig már elérte a magasrangu rendőri vezetőket is, akiket korupciós vádak okán helyeztek előzetesbe. Akkor ki csináljon itt rendet? A Fidesz jelenleg a "kiegyezésen" spekulál (vajon kivel?) kisebb gondja is nagyobb annál, hogy az egyszerü emberek házát-mezejét védelmezze. A cigánybünözésnek jobb helye van a "szőnyeg alatt"!!!

Sztanó írta...

Igaza van . Volner az egyik leghasznosabb képviselőnk a Parlamentben , aki tud is és mer is felszólalni , beszélni , vagy akár terepre menni és intézkedni ha kell .

Névtelen írta...

Volner:
"A jövőben legyetek szívesek, legalább kérdezzetek meg, mielőtt leírtok velem kapcsolatban valamit."

Kérlek bennetek, kérdezzétek meg Volnert, hol volt a Jobbik frakciója akkor, mikor áprilisban tárgyalta és elfogadta az országgyűlés azt a törvényt, ami a mostani helyzetet előidézte, ami országszerte elősegíti a cigánybűnözést, ellehetetleníti a rendőrség munkáját. Miért nem hívtak 1 millió embert a parlament elé tüntetni az ellen a törvény ellen, amelyik a szabálysértés határát 50.000 forintra emelte. Miért több mint 4 hónappal a törvény bevezetése után hallottunk először ( http://barikad.hu/cegled_volner_janos_az_mtv_ma_reggel_c_musoraban-20120822 )arról, hogy ilyen törvény egyáltalán létezik???? Mi az álláspontja Volner úrnak arról, miért titkolták el ezt a törvényt az emberek elől és miért nem hívtak tiltakozni minket és minden magyar embert? Várom Volner Úr és többi jobbikos képviselő magyarázatát.

Névtelen írta...

"Igaza van . Volner az egyik leghasznosabb képviselőnk a Parlamentben , aki tud is és mer is felszólalni , beszélni , vagy akár terepre menni és intézkedni ha kell" ....
És örömmel fedeztük föl Berzsenyi Dániel szülőházában lévő vendégkönyvben a beírását!
Végre, egy országgyűlési képviselő, aki "eljár ősei" nem "sírlakához" hanem szülő lakához, hogy a szövétneket kihunyni ne engedje..
:-)

Gambit írta...

Augusztus 23-ai Névtelennek:

Látom egyeseknek még mindig nem erősségük a matek. 17% (tizenhét százalék). Ennyit szavazott meg nekik az ország népe. Ezzel szemben a Fidesznek kétharmadot.
Mégis, mi a jó francot tudnak effektíven tenni bármi ellen is politikai eszközökkel? Köszönje magának mindenki, aki nem rájuk szavazott, és most azon rinyál, hogy meg van kötve a Jobbik keze (az ilyenekről mindig az a katasztrofális augusztus 20. jut eszembe, miután csomó agyhalott háborgott, hogy Orbán miért nem csinált valamit a vihar ellen, ill. az emberek megmentéséért, holott még csak nem is ő volt kormányon...). És az irreális elvárások mellett az sem érv, hogy "én rájuk szavaztam". Én is, ennek ellenére belátom, hogy mire van lehetőségük és mire nincs.
Például arra sem volnának képesek, hogy egymillió embert a Parlament elé rángassanak. Miért is tennék? Az változtatna bármin is? Attól majd Orbánék összeszarják magukat, és hirtelen elkezdenek nem megszavazni ilyen törvényeket? Gyurcsány összeszarta magát 2006-ban? Távozott a hatalomból, vagy hirtelen elkezdett normális törvényeket hozni, félve a népharagtól? Mindenki tudja a választ, de a gyengébbek kedvéért még egyszer, sokadjára: nem.
Ráadásul ma már nem lehetne újabb 2006-ot csinálni. Az emberek túl nagy hányada dugta vissza a homokba a fejét. Azok, akik 2006-ban sem ébredtek teljesen politikai öntudatra, túl sokan vannak és mára kifulladt a lelkesedésük, éledező tudatosságukat elaltatták, és visszaterelték őket az akolba. 2010 kioltotta a négy évvel azelőtti tüzet, ami kész csoda, hogy addig égett, és melynek pozitív energiáit már kirobbanásakor is igyekeztek rossz mederbe terelni (nagyrészt sikerült is).
De egymillió ember még a forradalom (akárki, akármit mond, nekem az volt) legdicsőbb napjaiban sem állt az Országház előtt. Most pedig a Jóisten se tudna annyi magyart összetrombitálni, mert a töredékük sem jönne el...

Trenk a pandur írta...

Azért jó lenne tudni végre, ki pénzeli a Jobbikot, a MAgyar Gárdát, és a hasonló "bátran kiálló" csoportosulásokat.
Szegény megtévesztett emberek. Sajnálom őket.
A Szocikat nem említem , mert az kifejezetten szerényen berendezett agyú emberekből áll, kár lenne a szóért.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló