Mindössze 45 óra kellett


„A magyar politikusok és a Magyar Labdarúgó Szövetség még mindig nem kért bocsánatot, amiért a Puskás Stadionban a szurkolók hátat fordítottak az izraeli himnusz játszása alatt, Palesztinát éltették, antiszemita jelszavakat skandáltak, iráni és palesztin zászlókat lobogtattak”
– írta a Háárec héber nyelvű online verziója augusztus 19-én este a magyar-izraeli meccsen történtek kapcsán. A hír fordítását másnap olvasva azon morfondíroztam, hogy vajon hány napnak kell eltelnie ahhoz, hogy valamilyen hivatalos helyről kijöjjön egy nyilatkozat, amely esdekelve kér elnézést a súlyosan megbántott zsidók tömegétől…


„A magyar politikusok és a Magyar Labdarúgó Szövetség még mindig nem kért bocsánatot, amiért a Puskás Stadionban a szurkolók hátat fordítottak az izraeli himnusz játszása alatt, Palesztinát éltették, antiszemita jelszavakat skandáltak, iráni és palesztin zászlókat lobogtattak” – írta a Háárec héber nyelvű online verziója augusztus 19-én este a magyar-izraeli meccsen történtek kapcsán. A hír fordítását másnap olvasva azon morfondíroztam, hogy vajon hány napnak kell eltelnie ahhoz, hogy valamilyen hivatalos helyről kijöjjön egy nyilatkozat, amely esdekelve kér elnézést a súlyosan megbántott zsidók tömegétől.

A válasz ma már tudható. Mindössze 45 óra kellett a magyar kormánynak ahhoz, hogy lépjen valamit az ügyben úgy, hogy az újságcikk vasárnap este jelent meg és közben volt egy ünnepnap is.

„Magyarország kormánya a leghatározottabban elítéli az augusztus 15-ei izraeli-magyar barátságos labdarúgó mérkőzés méltó lebonyolítását megzavaró szurkolók viselkedését. A Kormány az alkotmányos jogokat minden esetben a legmesszemenőbbekig védelmezi, ezért határozottan fellép minden faji, vallási, nemzetiségi hovatartozás alapján történő megkülönböztetés ellen. Akkor is felemeli szavát, ha a szélsőséges megnyilvánulások közvetlenül nem sértenek törvényt, és ezért a hatóságok azonnali fellépésének nincs jogi alapja. A Kormány nyitottsággal és békével közelít a világ összes népéhez, és ezt a hozzáállást kéri minden magyar embertől”– fogalmaz kormányszóvivői iroda közleménye.

Miután jogosan kikurvaanyáztunk magunkat, azért azt bátran hozzátehetjük, ha a narancsos kormányzat ilyen sebességgel és hozzáállással oldaná meg a magyar emberek kisebb-nagyobb napi problémáit is, akkor túl sok gond nem lenne ebben az országban. Persze ez csak amolyan költői elkalandozás, hisz olyan, hogy valami az átlag magyar embernek kedvezne akár anyagi, akár erkölcsi szinten, nem nagyon történt mostanság, és talán nem nagy bátorság azt sem kijelenteni, ismerve a mai közállapotokat, hogy a közeljövőben nem is nagyon fog.

De lendüljünk tovább ezen, mert a közlemény azért jócskán ad még okot arra, hogy néhány kérdést feltegyünk. A kormányszóvivői iroda a nagy zsidó seggnyalás közepette „izraeli-magyar” mérkőzésről beszél, holott a meccs itthon volt, azaz a házigazdát kellett volna előre írni. Azonban úgy látszik, hogy hivatalos megszólalásban a „magyar” még Magyarországon sem előzheti meg az „izraelit”.

Ez szőrszálhasogatás – mondhatnák most sokan - nem kell mindenütt mindjárt összeesküvéseket látni. Akik ezt mondják, azoknak persze lehet igazuk, de a korábbi, ilyen jellegű tapasztalatokat is figyelembe véve azért szerintem könnyen elképzelhető, hogy a túlbuzgóság, a megfelelni vágyás, a szolgai behódolás hajtotta a közlemény íróját, amikor így fogalmazott. Arról már nem is beszélve, hogy a szöveg egyes mondatai tényleg orwelli időket idéznek: A kormány „akkor is felemeli szavát, ha a szélsőséges megnyilvánulások közvetlenül nem sértenek törvényt, és ezért a hatóságok azonnali fellépésének nincs jogi alapja.”

Magyarul. Ugyan azt semmi nem szabályozza, hogy egy mérkőzésen, a törvényes kereteken belül mettől meddig tart a „szélsőséges megnyilvánulás”, de a fideszesek már attól is elhatárolódnak, már azt is elítélik, ami még simám belefér a szólásszabadság és a véleménynyilvánítás kereteibe, ha az negatív jelzőkkel illeti drága Izraelt és annak baráti népét. Legközelebb pedig már az is előfordulhat, hogy az is baj lesz, ha már valaki csak gondolni meri a narancsosok által problémásnak tartott mondatokat.

És az egészben mindenen túl az a ”legszebb”, hogy nem az izraeli kormány, nem valamelyik hivatalos zsidó szervezet hőbörgött, hanem csak egy héber napilap újságírója váladékozta tele az online sajtót. De a magyar kormányzat azonnal ugrott, és rögvest bő nyállal nyalta fényesre a zsidók ülepét…

3 kommentek:

Névtelen írta...

Azért kellett az egész meccs, hogy majd úgyis beszól a közönség, és jaj de jó, lesz miért benyalnunk?

Karina írta...

Ameddig a zsidók piszkálhatják a magyarokat, addig mi is visszavághatunk. Nem osztom azt a nézetet hogy, "vannak egyenlők és egyenlőbbek" . Persze ez nem csak a zsidókra vonatkozik, hanem mindenkire, aki megpróbál sértegetni minket.

Névtelen írta...

Hogy jobb legyen a világ az kell, hogy dögöljön meg minden zsidó, hogy még ettől is jobb legyen meg az, hogy dögöljön meg minden cigány. Csukd be a szemed, és gondold el, nincs se zsidó, se cigány....milyen idilli élet lenne a Földön, csak gondolj bele, minden rothadást ez a két állatfaj okozott eddig a Földön. Főleg a zsidórszarvú végzett hatalmas dúlást az emberiség soraiban.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló