Látlelet


A hétvége történéseit figyelembe véve talán nem túlzás azt állítani, hogy az elmúlt évtizedek magyar társadalmi viszonyait tekintve, Cegléd mérföldkővé vált. Egy olyan ponttá, egy olyan határvonallá, ami most már talán mindenki számára egyértelműen és pontosan megvilágítja mindazt, hogy hová is zülledt mára ez az ország a mindenkori politikai elit tevékenységének és regnálásának következtében. A ceglédi események és az azokra adott társadalmi, politikai reakciók nem csak a település problémáiról, nem csak néhány család konfliktusáról szólnak, hanem mintegy látleletként mutatják be, hogy mi is folyik igazából 2012 Magyarországán…


Apartheid bűncselekménnyel sújtott, rettegő cigányok


A hétvége történéseit figyelembe véve talán nem túlzás azt állítani, hogy az elmúlt évtizedek magyar társadalmi viszonyait tekintve, Cegléd mérföldkővé vált. Egy olyan ponttá, egy olyan határvonallá, ami most már talán mindenki számára egyértelműen és pontosan megvilágítja mindazt, hogy hová is zülledt mára ez az ország a mindenkori politikai elit tevékenységének és regnálásának következtében. A ceglédi események és az azokra adott társadalmi, politikai reakciók nem csak a település problémáiról, nem csak néhány család konfliktusáról szólnak, hanem mintegy látleletként mutatják be, hogy mi is folyik igazából 2012 Magyarországán.

Mint az gondolom, sokak előtt ismert, a múlt hét elején Cegléden spontán módon utcára vonultak a helyi lakosok a cigányok fosztogatásai és az az ellen fellépni nem szándékozó rendőrök miatt. A tüntetéssel egyidejűleg a kétségbeesett emberek az Új Magyar Gárdához fordult segítségért, akiknek egy kisebb csoportja csatlakozott a megmozduláshoz. A gárdisták megjelenésének köszönhetően, a helyiek által már régóta hiányolt rendőrségi egységek is kivonultak a területre. Aztán megjelent a térség fideszes országgyűlési képviselője is, aki a kormány cigánypolitikai programjának ismertetésével próbálta megnyugtatni a lakosságot. Azonban ez nem nagyon sikerült neki, mivel az emberek a hétköznapokban nem nagyon tapasztalják, hogy az ilyen jogcímen elköltött százmilliók bármilyen kézzelfogható eredménnyel is járnának.

A demonstráció végül békésen ért véget. A helyi rendőri alakulatok továbbra is járőröztek a környező utcákban és a gárdisták egy kisebb csoportja is maradt mondván, ha a cigányok miatt nem is, de legalább miattuk a folyamatos rendőri jelenlét így biztosított.

A következő néhány nap csendesen telt, de aztán szombaton este a cigányok rátámadtak az egyik kertben békésen bográcsozó gárdistákra. A magánterületet mintegy 70, szamurájkardokkal és kaszákkal felfegyverkezett cigány vette körbe, mire a 17 gárdista rendőri segítséget kért. Ezután két járőrautó érkezett a helyszínre, amelyekre szintén rátámadtak a cigányok. Szemtanúk szerint a rendőrség azt közölte a gárdistákkal, hogy „meneküljenek, mert nem tudjuk a helyszínt tartani a cigányokkal szemben.”

Az események hírére természetesen elindult a riadólánc és vasárnap estére az ország minden területéről nagyjából ezer gárdista és szimpatizáns érkezett Ceglédre. A cigánybűnözés ellen tiltakozók a rendőri vegzálásokat követően a konfliktus helyszínére, a Kékkő utcába vonultak, majd az éjszaka folyamán egy nagyobb csoport a mezőn át elindult a cigányok házai felé. A vonulást a rétre felállt rendőrségi sorfal akadályozta meg, majd egyfajta állóháború alakult ki az egymással farkasszemet néző csoportok között.

Természetesen a rendőri provokáció most sem maradt el. A droidok rendőrkutyákat hoztak elő, majd a tüntetők verbális fenyegetése után elkezdték levenni a kutyákról a szájkosarat. Több rendőr ismételten azonosító nélkül próbált intézkedni, amit a jelenlévők az egységparancsnoknál jeleztek is, de az a többszöri felszólítás után sem volt hajlandó megadni a törvénysértő módon eljáró kollégáinak a nevét és az azonosítóját.

Időközben megjelent Volner János, jobbikos országgyűlési képviselő, aki tárgyalni kezdett a rendőrökkel, majd a rendőrség kérését tolmácsolva azt mondta, hogy „a demonstrálók menjenek hátrébb, és lehetőleg mielőbb hagyják el a települést, mert a helyi, 50 főnyi cigány fél és retteg”. Ezután néhány szemtanú elmondása szerint, egy szűkebb beszélgetésben a meghátrálást azzal indokolta, hogy „egy esetleges támadó hozzáállás hogy jönne le a médiában, és milyen fényt vetne a Jobbikra”.

A demonstráció végül hétfőre virradó 2-3 óra között egész egyszerűen véget ért.

Másnap, azaz hétfő hajnalban tíz cigány szervezet közös állásfoglalást adott ki, melyben többek között bejelentették, hogy feljelentést tettek „apartheid bűncselekmény” elkövetése miatt, továbbá felszólították a kormányt, hogy azonnal „lépjen fel a cigányok állandósult fizikai veszélyeztetésével szemben.”

Aztán persze előkerültek a ”demokratikus” pártok szóvivői is, akik mindjárt a cigányok pártjára álltak. Kunhalmi Ágnes és Teleki László, az MSZP két elnökségi tagja közös közleményben ajvékolt: „Elítéljük és elutasítjuk azt a szélsőséges szándékot, amely megbélyegezni, kirekeszteni, eltüntetni akarja a magyar cigányságot, hazánk legnagyobb kisebbségét”. Az elempés Szabó Tímea a történtek kapcsán a belügyminisztertől arra várt választ, hogy Pintér Sándor „meddig kívánja még tehetetlenül szemlélni, hogy önjelölt félkatonai szervezetek megfélemlítő demonstrációkat tartanak vidéken”. A Demokratikus Koalíció pedig felszólította a miniszterelnököt, hogy „emelje fel szavát a cigányellenes gyűlölködéssel, a szélsőjobboldali zavarkeltéssel, az egyre erősödő újfasiszta eszmékkel szemben”.

Végül megszólalt Földi László, Cegléd fideszes polgármestere is, aki szerint „nem akkora a gond Cegléden, mint amekkorára felfújták”. Majd elmondta, hogy „a külvárosban lakó körülbelül húsz cigány család tagjai között akadnak problémásak is, ám a városvezetés a jogszabályok alapján, a helyi rendőrökkel szoros kapcsolatban állva mindent elkövet, hogy betartassa velük a rendet.”

Ennyi a történet dióhéjban.

Ugye mindenkinek összeáll a kép?

A folyamatos cigányterror alatt élő magyarok végső elkeseredésükben a gárdához fordulnak, mert azt tapasztalják, hogy az állami erőszakszervezetek nem védik meg őket. A rendőrség ezután nem a bűnöző cigányokat veszi elő, hanem a lakosság segítségére siető civileket zaklatja. A cigányok ezután erőt demonstrálva, felfegyverkezve rátámadnak egy magánterületen békésen beszélgető maroknyi gárdistára és a segítségükre érkező rendőrökre. Aztán amikor egy nagyobb létszámú cigánybűnözés ellen tiltakozó a településre érkezik, a rendőrök nem a fegyverkező cigányokat vegzálják, hanem azokat, akik megvédeni igyekeznek a megtámadott magyarokat.

Közben a nagypolitika is beindul. A megélhetési cigányszervezetek és az őket támogató balliberális pártok gátlástalan cigányvédelembe kezdenek, garázdaként és hőbörgő csőcselékként beállítva a cigánybűnözéstől szenvedő magyarokat. A kormány közli, hogy minden kisebbséget megvéd, aki ebben az országban él, de arról nem szól egy szót sem, hogy szándékában állna megvédeni azokat a magyar családokat, akiknek a cigányok pokollá teszik az életüket, és akik nem mellesleg adófizetőként fenntartják az egész rendszert.

A település polgármestere, akik a legtöbbet tehetné azért, hogy az ügy megoldódjon, védve magát és a székét minden lelkiismeretfurdalás nélkül a szőnyeg alá söpri a problémát mondván, az egész egy felfújt lufi, nincs is akkora baj, mint egyesek mondják. Holott mindenki tudja, hogy mi folyik a hétköznapokban, mindenki tudja, hogy az egyre erősödő cigányterror, ha nem kerül nagyon gyorsan megfékezésre, előbb-utóbb nagyon durva erőszakhullámba fog torkollani. Mindenki tudja, hogy ez nem csak Cegléd, hanem Magyarország minden településének problémája.

Arra pedig egész egyszerűen nem lehet mit mondani, hogy a legnagyobb radikális szervezet egyik helyszínre érkező vezetője azzal inti csendre a jogosan tiltakozókat, hogy ne csináljanak semmit, mert egy esetlegesen keményebb fellépés majd nem jól jön le a pártról hírekben. Mintha bármit is számítana, hogy a fősodratú média mit ír a radikálisokról. Mintha bármikor is előfordult volna olyan, hogy rólunk a liberált médiában pozitív vélemény jelent volna meg.

Ez ma Magyarország. Az árulók árulnak. Akik tehetnének valamit, nem tesznek semmit. Akik tennének, azokat meg azzal szerelik le, hogy majd mit mond a tévé. Mindenhol csak a guanókenegetés megy, miközben a cigányterrorban élők szenvednek tovább…

Látlelet 2012




Kapcsolódó bejegyzés: Volner János reagálása Látlelet című írásunkra

9 kommentek:

Névtelen írta...

A cikk végén volt a csattanó. A Jobbiknak csak az volt a lényeg, hogy lehessen cigányozni, lehessen pontolni az embereknél, tenni azonban nem akarnak semmit. Azért jó néhányan odakiabáltak, mit érdemelnek az árulók. Volnerék megrettentek kissé, mikor meghallották, mit is tenne velük az átbaszott radikális csapat, volt gárdisták és volt jobbikosok tömege. A szabályt sértő rendőrök ellen,személyesen Volnernek kellett volna feljelentést tennie és nem lepattintani azt a hazafit sem, akit megfenyegetett a droid. Bár már ennek is örülnünk kell, mert nemrég egy másik áruló jobbikos képviselőnk odáig ment, hogy a fészbukon kőröztette a rendőrkutyát magától elrúgó hazafit. Ha azt mondom, hogy ezek az árulók, még a kutyát is jobban szeretik, mint minket radikálisokat, akkor biztosan nem tévedek. De úgy is fogalmazhattam volna, minket még kutyába sem vesznek. Most mentem utoljára jobbikos hívószóra bárhová, ezzel vége!

Pesti Radi

Gambit írta...

Ha valóban azt is mondta Volner, amit tulajdonítanak neki, nagyon helyesen tette. Amikor egyesek minden követ megmozgatnak, hogy betiltassák a pártot, nem hiszem, hogy mondjuk pont egy felkoncolt, vagy alaktalanra vert cigány hiányzik a bizonyítékok sorából.

A Jobbik és a Gárda eddigi legnagyobb aduja a vádak ellen az, hogy valóban betartja a törvényt és még csak véletlenül sem alkalmaz törvényellenes módon erőszakot. Ha Volner hagyja, hogy ez megtörténjen, akkor ennek a renoménak lőttek, és az átlag gyökér szemében egycsapásra beigazolódik a sok-sok hamis vád, amivel a mozgalmat és a Gárdát illetik. Ergo oda lenne a helyzeti előnyünk.

Ráadásul nem oldana meg semmit, hiszen az, hogy pár cigánynak elkenik a száját legfeljebb csepp a tengerben. Hatalomra kell jutni, hogy aztán az államapparátus teljes szigorával és arzenáljával, szervezett jogi, intézményi keretek között lehessen kezelni a problémát.
A hatalomba viszont nem erőszakon át vezet az út.

Meg kell védeni, aki rászorul, ott kell lennünk, ahol szükség van ránk, de mindig a törvényes keretek között kell maradni, mert ahogy kilépünk azokból, ellenségeink kíméletlenül fel fogják használni ellenünk a tényt, és azzal elúszik a változtatás lehetősége. (Sokszor nyilván nem könnyű, hiszen kezd ténylegesen elviselhetetlenné válni a helyzet, de egyelőre türelemre és önuralomra van szükség. Annál édesebb és katartikusabb lesz, ha végre üt a cselekvés órája. Csak ne csesszük el a lehetőségét.)

MagyarSzívü írta...

A Jobbik politikusai kényesen ügyelnek arra,hogy a fősodratú média milyen képet fest róluk.Ez elgondolkodtatja a radikális oldal híveit,hogy ez miért is oly fontos a politikusaiknak.Két dolog lehetséges.Az egyik ,hogy a médiaszereplés ,a média általi cenzúrázottság miatt , egyoldalú bemutatás miatt szűrik azokat a riportokat ,melyek "túl"radikális képet akarnának bemutatni,és ezt kivédendő,hogy minél szélesebb körhöz jusson el a vélemény ,árnyaltabb hangnemben kell megszólalni,esélyt adva arra ,hogy adásba kerüljön.Megnyerve ezzel a kevésbé radikális oldalt is,vagy legalább elérhető legyen a "másik" oldal is.
A másik oldala a dolognak ,viszont azok akik eddig is hittek,illetve szeretnének hinni a radikális oldal szókimondásában,tettrekészségében,azok szívesen látnák azt,hogy a politikusuk bátran kimondja,azt amit a média nagy része elhallgat,ezzel is tettre szólítva fel azokat akik tennének is azért ,hogy valami megváltozzon végre.Persze az ilyen típusú nyilatkozatok semmiképp nem kerülnek a "média"által nagy nyilvánosság elé,ezért is lehetne olyan hangnemet megütni ami nem a liberál média szája íze szerint való.
A közösségi oldalakon,radikális oldalakon meg úgyis lehozzák azokat.
Szóval a fegyver kétélű,de miért ne használnánk mindkét élt ,ha már ezzel kell harcolnunk.

Névtelen írta...

Endrésik Zsolt ezt írja a facebookon:

"Gyilkosságra, házfelgyújtásra számítok"- egy cikk címe a ceglédi események kapcsán.
A szolgálatok kotyvasztanak a boszorkánykonyhában, valami mocskos dolog készül.
Valószínűsíthető, hogy újabb "cigány gyilkosságokat" akarnak kreálni és már meg is vannak azok a csoportok, akikre ráverik a cselekményeket. Mivel az illetékes elvtársak is olvassák ezen bejegyzést talán rájönnek, hogy a szél sok infót behord az ablakon. Üzenetképp: tegyenek le az aljas terveikről!

Gambit írta...

Hát, Endrésik már csak tudja ki, mit kotyvaszt abban a konyhában... (Amúgy az már rég tudható, hogy kinek a nyakába akarnak varrni egy esetleges balhét, ezért nem mindegy, hogy hogy is állunk a dolgokhoz. Mert aki ész nélkül rohan a falnak, annak betörik a feje.)

Névtelen írta...

Jobbik: Tények, illetve cáfolatok a ceglédi cigányterror kapcsán
2012. augusztus 21.
http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=56750

Egyébként osztom Gambit véleményét,egyébként gabeebee! nagyon szeretem az írásaidat olvasni,de a mostani írásoddal nem teljesen értek egyet vele,de ne haragudj ,ha ezt kérem tőled
légyszi nem bomlaszd a jobbikot,ne fényezd a pősze-endrésik duót(sajnos ez az üzenet jön ki belőle az utolsó 3 írásaidból) Szebb Jövőt!!!

gabeebee írta...

Kedves 21:45 Névtelen!

Szó nincs arról, hogy bomlasztanánk a Jobbikot, arról pedig pláne nincs, hogy a Pősze-Endrésik vonalat tolnánk. Ha visszalapozol az írásaimban ez egész egyértelműen kiderül.

A Jobbik jól láthatóan változáson és talán megtisztuláson megy keresztül. Azt hiszem ez nehezen vitatható, és az is egyértelműen látszik, hogy erre szüksége is van a pártnak.

Mi pedig úgy ahogy eddig, úgy ezután sem fogjuk a szőnyeg alá söpörni a problémákat, mégha azok a radikális táboron belül is vannak. Egész egyszerűen azért, mert ez nem megoldás, ez nem lehet megoldás. Ha így tennénk semmi nem különböztetne meg minket azoktól, akik a másik oldalon állnak.

Barátsággal:
Gabeebee

Karina írta...

A Jobbiknál szerintem a legtöbbször csak a magánéleti vájkálásokban találnak és találtak fogást.Lásd a választások előtti eseményeket, meg a Gárdakapitány ügyét, most meg Szegediét. Nem, lopnak, sikkasztanak, nem mutyiznak. Persze, hogy zavarja mindkét pártot a Jobbik jelenléte, mert idáig a háttérbenszépen meglehetett egyezni, váltogatták egymást különböző mesékkel. A cigányságot vagy nyiltan, vagy sunyi módon használták, használják fel ellenünk.Nem kell egymásra mutogatni, aki akar menjen, aki nem az maradjon és ne sértődjön meg azon ha valaki jószándékkal birálja a párot. Nem vagyunk az iskolában, hogy mindenki szóról-szóra mondja fel a leckét, és aki mást gondol az 1-est kap! A lényeg az: EGYÜTT MARADNI !

Névtelen írta...

Gabeebee!

Igazad van, jól megmondtad.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló