Borsod: Valami készül


A Szegedi Csanád nevéhez fűződő lázadás? eseménysorozat? zsidóbotrány? felfordulás? cirkusz? lassan kikerül a híradók és az internetes hírportálok vezető hírei közül. A borsodiak repültek a Jobbikból, Szegediék úgyszintén, látszólag megszűntek a konfliktusforrások, és folydogálhat tovább, ami eddig folydogált. De csak látszólag! Hiába hallgat Vona, hiába várja a Jobbik-vezérkar a csendes elfelejtődést, nagyon sok az elvarratlan szál. Az igazi konfliktus nem az volt, hogy kinek zsidó a miskolci nagymamája, az csak a hordozórakéta volt. Az igazi konfliktusok megmaradtak, és a történet egy új szakaszába lép.


Augusztus 16-án, csütörtökön délben a Jobbikból kizárt, de végül nagyjából-egészéből győztesnek bizonyuló helyi vezetők az alábbi nyilatkozatot tették közzé:
Alulírottak felelősségünk teljes tudatában kijelentjük, hogy minden tettünk a nemzet szolgálatában cselekedtük, és cselekedjük, minden súlyos döntésünk meghozatalakor kizárólag a hon érdekeit vettük figyelembe, függetlenül attól, hogy ez azok meglépésének pillanatában érthető volt, vagy csak azok folyamatában vált világossá a közönség számára.

Kijelentjük, hogy a pártot, melyben egykor hittünk, és bíztunk, nemhogy alkalmatlannak tartjuk a nemzet szolgálatára, és a honérdek érvényesítésére, de teljesen hiteltelennek is tekintjük. Az annak berkeiben zajló folyamatos hazudozást, a hazugok, csalók, megélhetési politikusok érvényesülését és az igaz hazafiak folyamatos elnyomását, eltávolítását valamint lejáratását, nemhogy nem nézhettük tétlenül, de el sem tűrhettük tovább.

A magunk részéről minden tőlünk telhetőt megtettünk azért, hogy ezen a párt egységét és tisztaságát megőrizve változtassunk. Kénytelenek voltunk azonban belátni, hogy ez egyszerűen lehetetlen! Azzal kellett szembesülnünk, hogy nem csupán súlyos belső gondok vannak, de a Jobbik egyszerűen nem az, aminek látni szerettük volna! Ezt az elmúlt hetek eseményei egyértelműen igazolták.

Döntéseinket felelősségünk teljes tudatában hoztuk meg, és eszerint is megyünk tovább. Tisztában vagyunk vele, hogy a sokak reményét jelentő párt leleplezése önmagában kevés, és keserves csalódást, űrt hoz a lelkekbe. Felelősséget érzünk azok iránt, akik bennünket a Jobbikban követtek, és aztán is osztoztak sorsunkban. Nem hagyhatjuk cserben sem őket, sem azokat, akik ezután kerülnek hasonló helyzetbe!

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem fogunk új pártot alapítani. Ehelyett a helyzetet, lehetőségeinket, kilátásainkat felmérve, elfogadtuk azok kinyújtott kezét, akik kezdettől figyelmeztettek a Jobbik buktatóira, ennek ellenére támogatták belső reformtörekvéseinket, és a nehéz időkben is mellettünk álltak. A további lépéseket közösen dolgozzuk ki, alternatívát nyújtva mindazoknak, akik képesek dolgozni és harcolni egy emberibb jövőért!

Együtt tovább, a hazáért! Éljen Magyarország!

Endrésik Zsolt
Kisgergely András
Nagyházi Zoltán
Holcman László

Megtudjuk belőle, hogy az aláírók a velük egy utat választó nagyszámú egykori tagsággal együtt nem egyszerűen a Szegedi-klánra haragszanak. De ezt eddig is tudtuk. Mindössze a Jobbikkal ellenséges média próbálta olyanra lebutítani az eseményeket, illetve a folyamatok bemutatását.
Azt is megtudjuk, hogy a kizártak nem kívánnak visszamenni a Jobbikba, holott nagy valószínűséggel akár meg is tehetnék.

Autentikus, első kézből származó információt kapunk a Jobbik országos vezetőségében kialakult állapotokról. Igaz, rá lehetne legyinteni, hogy ez csak egy vélemény, sértődött emberek hangja. De aki kicsit is járatos a Jobbik környékén, az tudván tudja – még azok is, akik lojalitásból tagadják -, hogy ez a helyzet. Nem is azért, mert ez a Jobbik, és nem is amiatt, hogy itt valamiféle különlegesen sátáni figurák gyűltek volna össze. Hanem egyszerűen azért, mert a pártok már csak ilyenek. Mindegyik.

Megtudjuk azt is, hogy valami készül, szervezés folyik.
Nem tudjuk meg azonban, hogy pontosan mi az, amire készülnek. A megfogalmazás tudatosan ködös. A négy aláírón, és vélhetőleg néhány szürke eminenciáson, háttéremberen kívül nem tud senki semmilyen konkrétumot, a tábor sem. Rendben van, dobbal nem lehet verebet fogni. Sok az ellenség, sok a rosszakaró, óvatosnak kell lenni.
Felvetődik viszont a kérdés, hogy akkor most a csapatnak lesz-e elnöksége, vagy az elnökségnek csapata. Nagyon nem mindegy. Főleg egy annyira öntudatra ébredt tagság körében, mint a borsodiak.

Nem tudjuk meg, hogy vajon kik lehetnek azok, akiknek „elfogadtuk azok kinyújtott kezét, akik kezdettől figyelmeztettek a Jobbik buktatóira, ennek ellenére támogatták belső reformtörekvéseinket”, kik lehetnek ezek a potentátok. Pikáns találgatásokra nyílik alkalom. Jobbikon belüliek? Vagy külsők? Izgalmas lehet mindkét változat.

Elsősorban pedig nem tudjuk meg a nyilatkozatból – holott az a lényeg -, hogy pontosan milyen jellegű a szervezet, amiben a nyilatkozat aláírói a jövőjüket látják. Azt írják, hogy nem új párt alapítása, nem kisgazdásodás. Akkor két lehetőség jöhet szóba: vagy belső hatalomátvétel, puccs a megingott, meghasonlott Jobbikban, vagy regionális mozgalmak szövetsége.

A puccs nem valószínű, mert ilyesminek már éreznénk az előszelét, lennének róla bizonyos kisebb információink, benne volna a levegőben.
Marad a másik változat. Olyan párt, pontosabban az eredeti értelemben vett mozgalom, amely megpróbálja elejét venni a párttá válással együtt járó elmocsarasodásnak. Olyan szövetség, amelynek az egyes egységei megőrzik az emberközeliségüket és vele az áttekinthetőségüket, miközben a szétdaraboltságából eredően senki sem tudja zsebre tenni.

Ilyen még nem volt. De attól még lehet!

Egyelőre nem tudjuk. Kiderül úgyis. Híreink szerint körülbelül egy hónap múlva.

16 kommentek:

Névtelen írta...

Tisztelt uraim!
Pedig kénytelenek lesznek új pártot alapítani,mert törvényesen nem megy másképpen!Puccsolni hülyeség lenne!és értelmetlen is!
Javasolnám az eddig igen erősen kompromittálódott urakat nem beválasztani a vezetőségbe!Talán még talpra is állhatnának!

Névtelen írta...

Akkor most a Lehet Más a Jobbik Mozgalom alapításának lehetünk a tanúi?

Névtelen írta...

Regionális szerveződés, civil mozgalom, tenni a cserbenhagyott borsodi magyarokért. Ezt kell csinálni. A Jobbik le van tojva. Vonáék hazudozzanak tovább. Gazemberekkel nem targyalni.
Belső puccs. Jó lenne, de rengeteg a Vona hívő. Pedig ha tudnák, hogy egy gyenge ember, aki edig minden barátját cserbenhagyott.

Gambit írta...

Nem akarom letörni a lelkesedést, de ilyen nyilatkozatokat olvashattunk anno pl. Dósától az első Gárda-szakadás után, mindenki megnézheti, hol kötött ki az az irányvonal...

A kinyújtott kezek tulajdonosainak kilétét nem kell olyan sokáig találgatni, titkosszolgálatnak hívják őket (ha mindenképp kell a bábjuk arca és neve is: Pősze Lajos, az első áruló), akik nagyon szépen manipulálgatnak a háttérből, hisz ez a dolguk, a cél pedig a Jobbik belső felbomlasztása (hiába tagadják ezt fentebb a drága aláíró urak).
Méghozzá, ahogy elnézem, az inkompetens tagságon és a saját számításaikat meg nem talált középvezetőcskéken keresztül. Mindezt megfűszerezve olyan "tanácsadók" (értsd: bűnözők) helyzetbe hozásával, mint Ambrus, akik addig susmorognak bizonyos emberek fülébe, amíg azoknak már az sem gyanús, ha csak úgy "befúj a szél" némi terhelő bizonyítékot az olyannyira rühellt vezetőségről. Csak nekik lehessen végre egy saját kis homokozójuk, ahol immár természetesen ők oszthatják az észt, ők lehetnek az übermegagigafővezérek... (finoman szólva le van itt tojva a hőn szeretett hon minden érdeke, tokkal-vonóval)

Aki most beizgult azon, hogy vajon milyen lesz ez az új mozgalom, nézze csak meg közelebbről, kik rakosgatják le a sarokköveit, mert ezeknél az arcoknál aztán tényleg nem egy zsidó nagymama a legnagyobb titok!
Mert lehet, hogy a Jobbik háza táján sincs rendben minden, és sokan csalódtak bennük ezért, vagy azért, de szerintem a kiábrándulók se gondolják komolyan, hogy pont egy árulásból és bűnből fogant dolog hozza majd el a nemzet számára a szebb jövőt.
Ez az út max. a nemzeti ügy újabb hanyatló korszakához vezet, mely fölött az Ambrus-félék csorba vigyorú gúnykacaja fog visszhangozni.

(Abba már bele se mászok részletesen, hogy akármilyen széttagolt egy rendszer /ami nem feltétlenül előny/, attól még, sőt, annál inkább, minden és mindenki zsebre tehető benne, pláne ha eleve olyanok alkotják a gerincét, akiket már zsebre is tettek.)

Névtelen írta...

Remélem nem an radikális joboldal leépítéséért fáradozók nyújtották nekik a kezet (pl. Fidesz szekértólók)

Gáspár

zakó írta...

Mi történt a borsodi Jobbikon belül!?Kihullott a férgese!Jöjjönek a tisztességsen dolgozó eddig háttérben tevékenykedő igaz magyarok!Igy is sokat ártott már a géppisztolyos idióta és a megtért zsidó!

Maci írta...

Nagyon érdekes a kiáltvány ill. nyílt levél alábbi mondata. Idézem; "Ehelyett a helyzetet, lehetőségeinket, kilátásainkat felmérve, elfogadtuk azok kinyújtott kezét, akik kezdettől figyelmeztettek a Jobbik buktatóira, ennek ellenére támogatták belső reformtörekvéseinket, és a nehéz időkben is mellettünk álltak." Ez tényleg furcsa megfogalmazás. Talán azt jelentené, hogy a Jobbikkal ellenséges emberek vagy "erők" támogatták őket abban, hogy belülről próbálják meg bomlasztani a mozgalmat? A kezüket nyújtók alatt, talán Pőszét is értették?

Névtelen írta...

hajrá borsod bács- kiskun támogat

Névtelen írta...

Nem az a lényeg, hogy pártnak vagy mozgalomnak nevezünk egy alakulatot, hanem az, hogy milyen a tagság és a vezetőség. Egyébként ha jól tudom, választáson jelölteket csak pártok indíthatnak.

moonlight írta...

"kik lehetnek ezek a potentátok."

3 betű:) Legalábbis én csak rájuk tudok gondolni jelen esetben.

Scall Fast írta...

Jövőnkinfo. :)

Mekkora hülyeség és persze luxus ez a hungaristák vs jobbikosok veszekedés - de azért a jellemileg Csanádok ne a Jobbikban törtessenek, van elég zsidó párt oda tessenek (el)fáradni - hadd vezessék a magyarságot magyar emberek. :Đ

Névtelen írta...

>Ilyen még nem volt. De attól még lehet!

Álomország tengerpartján játékok közt...

Névtelen írta...

Felesleges külső okot keresni! Épp elég saját hülyeségük, koncért, pozícióért való harcuk!
Hanem így lenne, nem tudnánk megérteni legmagasabb helyen ágáló tanult kormányvitézeink politikai tevékenységét, ha csak nem akarjuk róluk a patologikus adottság helyett az alávaló aljasságot feltételezni. Adolf Hitler! lényeglátó

kistutyi írta...

Gambittal tökéletesen egyetértek. Ha nem akarunk a Kisgazdák és a Miép sorsára jutni, akkor maradjunk a fenekünkön. Szépen, sorjában kihullik a férgese. A vezetőségben pedig legalább 3x annyi rendes koma van, mint akik "eltávoztak" idáig.Miért? Talán Pösze nem hallott a Gárdáról mint képviselő, nehogy elhiggye már valaki? Legalább tőle már megszabadúltunk. Tiszta sor, hogy kik küldték a pártba! Jól is néznénk ki, ha Vona minden eggyes arcot ismerne, a Jobbikosok közzül.Nézzűnk már egy kicsit magunkba is. Nyugi-nyugi.

Névtelen írta...

A kinyujtott kéz az MNA. Akinek a vezetője az a Győrkös akit beszervezett az amcsi titkosszolgálat. Mig ugynevezett emigrációban volt. De ettől még a jobbik az ami Szabó Gáborral az élen. Nem furcsa mig a szegény hiszékeny gárdistákat folyamatosan vegzálják, az Mna érinthetetlen pedig többszőr nagy nyilvánosság előtt kijelentették hogy a zsidó vezetőink az Andrásin fognak logni a lámpavason. És teljesen nyiltan készülnek a fegyveres hatalomátvézelre.
Nem más ez mint készülődés, szabálytalan előzés és legitimáció, keresése az összeomlás utánra.

Imre

Névtelen írta...

2006-óta sok minden változott. Lássuk be az alulról szerveződő mozgalmak mind meghasadtak.Jobbik mint mozgalom nem működhet ez tény.A szavazati jog korlátozása erre bizonyíték,ugyanis a tanulatlanság nem kell.Nem a nemzeti parasztság az igény,hanem a tőkeerős gazda.Értem a szándékot de erre más megoldás is lenne.Vissza térve a bomlasztáshoz illetve nevezzük aminek gondoljuk.A fő probléma a hirtelen feltörekvő antiszociális személyek,akiknek gyors beléptetése ezt szülte.A tagság nem egyenlő a nemzettudattal. A legnagyobb baj:- alulról szerveződünk mi vagyunk az egyetlen ilyen párt, mondták a választások idején .És ránk hagyták az idiótákat akik azt hiszik magukról ,hogy jobbak Vonánál.Nincs fóbiám,de mégis csak ők építették az egyetlen Nemzetioldalt.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló