Jogsértések a Hunnia-ügyben

Dr. Szikinger István, Budaházy György védőügyvédje 2010-ben összefoglaló tanulmányt készített a Hunnia-ügyben addig felmerült, a terhelteket ért jogsértésekről és jogalkalmazási anomáliákról.

Az összefoglalót ezúton a nyilvánosság elé tárjuk.

Fontos megjegyezni, hogy az összefoglaló elkészítésekor Dr. Szikinger István még nem volt Budaházy György védőügyvédje, a Hunnia-ügy elsőrendű vádlottjának képviseletét csak a részletes feltáró munkája után, 2011-ben vállalta el.


Dr. Szikinger István:
A tisztességes eljárás követelményeinek érvényesülése a Budaházy György és társai ellen terrorcselekmény bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben (2010.)

... az iratok tartalma alapján a Budaházy György és társai ellen terrorizmus bűntette és más bűncselekmények miatt folyó eljárásról kétségtelenül meg lehet állapítani, hogy az ügy kirakat-jellegével összefüggően és azon túlmenően is tartalmaz koncepciós elemeket.

Az előbbi körben már említettem a magyarországi terrorizmusról szóló miniszteri nyilatkozatot, amelyet a Nemzeti Nyomozó Iroda közleménye követett, terroristáknak nevezve az ilyen bűncselekmény elkövetése miatt még el nem ítélt, sőt: akkor még bíróság elé sem állított terhelteket. A hatalom tisztában van azzal, hogy Budaházy György neve sokaknak jelent valamit. Éppen ezért koncepciós tartalmat hordoz már az is, hogy a vádirat és a nyomozati iratok már címükben is a Budaházy György és társai ellen indult ügyről szólnak, holott az eljárás egyáltalában nem Budaházy György ellen indult, az eredetileg feltételezett társak (akiket terrorcselekmény gyanújával állítottak elő, és „számoltattak el”) pedig már nincsenek is a terheltek között… >>> tovább



Szerkesztőségünk kérésére Dr. Szikinger István elkészítette a jelentése óta eltelt időszakban történt kirívó jogsértések összefoglalóját is.


Dr. Szikinger István:
Jogsértések a Budaházy György és társai ellen folyó eljárásban, Budaházy György védőjének álláspontja szerint (2011.)

… a védelem álláspontja szerint súlyosan sérültek Budaházy Györgynek és másoknak a tisztességes eljáráshoz fűződő jogai. A 2011. június 8-i tárgyalási napon megkezdődött annak a tanúnak a kihallgatása, ki korábban gyanúsított volt az ügyben, de vele szemben megszüntették az eljárást. Azt lehet mondani, hogy ez a személy – S. Tibor – a vád egyik legfontosabb tanúja. A reggel elkezdődött meghallgatásán többször zavarba jött, hosszan gondolkodott, jegyzeteiben kutatott. Az ebédszünet után ugyanúgy folytatódott az eljárás, ahogyan addig.

Kis idő múlva a bíró megkérdezte a tanút: kér e szünetet, ő igennel válaszolt.
Ezt követően az ügyésszel konzultált, majd a tárgyalás folytatásakor az ügyész indítványozta a hallgatóság, valamint Budaházy György és még egy vádlott (T. Csaba) eltávolítását. A bíróság ennek eleget is tett. Érdemi indokolás sem az ügyész, sem a bíróság részéről nem hangzott el… >>> tovább



Budaházy Edda
és a Hunnia Blog szerkesztősége


További információk: Hunnia blog

3 kommentek:

Herne írta...

Az egész ügy egy hatalmas jogsértés. Nem is csak Budaházyéké, hanem az egész magyarságé.

Névtelen írta...

Le a kalappal mindenki előtt, aki kiállt Gyuriért! Vonáék pedig kezdenek besimulni a Fideszbe. Csak Gaudiék álltak ki Gyuriért. Vona is egy átverés sajnos.

c írta...

Nem tudom miért számít bűnnek ha akad egy igaz ember aki kiáll a magyarság gyarmatosítása, elnyomása ellen? Fidesz! Ne csak a közintézmények nevei elé biggyeszétek oda a "nemzeti" jelzőt, jusson a szívetekbe is belőle! Mert különben igaz lesz az a jóslat, hogy " a kiskanász szépen beszél, de csúnyán cselekszik!"

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló