Elegünk van belőletek!

Úgy látszik, nem nagyon akarnak csitulni a hullámok az Új színház kapcsán kitört közéleti viharban. Lassan már nem telik el úgy nap, hogy a belpesti felvilágosultak közül valaki ne ajvékolna, ne írna nyílt levelet, vagy ne toporzékolna habzó szájjal Tarlós ajtaja előtt.

A hét eleji liberált aláírásgyűjtő akciót Horváth ”ingyenbusz” Csaba nyílt levele követte, aki szerint „Dörner kinevezésének ügye messze túlnőtt a mindennapi pártpolitikai vita keretein, amely immáron Budapest jó hírét és méltóságát veszélyezteti. (…) Ha minden így marad, Budapestre olyan városként tekintenek majd az itt élők és a világban mindenki, ahol felrúgták a fasizmus elleni civilizációs konszenzust, ahol visszaengedik, sőt szívesen látják azokat az eszméket, amelyek ellen az egész világ összefogott 66 évvel ezelőtt, és amelyet ma is minden jó érzésű ember elutasít”. Végül Horváth arra kérte Tarlóst, hogy lássa be, rossz döntést hozott, változtasson azon, és vonja vissza a kinevezést.

Talán ugyanabban a pillanatban, amikor Horváth Csaba az emeszpé székház egyik irodájában rákattintott az Outlook küldés ikonjára, hogy világgá kürtölje bánatát, az Egységes Magyar Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija, Köves Slomó is hasonló módon cselekedett. Mert azért valljuk meg, az mégis csak necces lett volna, hogy a MAZSIHISZ, a liberált okostónik és az elvtársak metéltjei mellett az EMIH nem hallatja a hangját. De Köves már semmi újat nem tudott kitalálni a korábban elhangzottakhoz képest, így csak megismételte a már unalomig ismert liberált szövegpaneleket.

A gyanútlan szemlélődő már-már kezdte azt hinni, hogy akkor most már végre lejárt a lemez és mindenki kedvére kiajvékolta magát, amikor az MTI világgá röpítette a hírt: „Hat budapesti díszpolgár levelet küldött Tarlós Istvánnak, amelyben magyarázatot kér a főpolgármestertől az Új Színház igazgatói kinevezése kapcsán”.

Nocsak – gondolhatták sokan. Vajon ki az, akinek van még hozzáfűznivalója a dologhoz?

„…az ügy rendkívül rossz fényt vet a főváros vezetőségére, ezáltal magára Budapestre is. Arra kérjük, fogalmazza meg pontosan és a nyilvánosság számára érthetően, melyek voltak azok a szempontok, amelyek alapján Ön az illetékes bizottság egyértelmű állásfoglalását felülbírálva nem hosszabbította meg Márta István színházigazgatói megbízását, hanem helyette Dörner Györgyöt nevezte ki az Új Színház élére” – olvasható az újabb nyílt levélben.

Majd a budapesti díszpolgárok így folytatják: „Budapest jó híre érdekében el kell oszlatnia azokat a gyanúkat, hogy Budapest vezetője vagy szélsőjobboldali nyomásnak enged, vagy meggyőződésből szélsőjobboldali eszméket támogat. Kérjük, hozza nyilvánosságra valódi indítékait.

Fischer Ádám karnagy, Ferge Zsuzsa szociológus, akadémikus, Donáth László evangélikus lelkész, Heller Ágnes filozófus, Konrád György író, Zsámbéki Gábor rendező”.


Nem kétséges. Ők még mindenképpen hiányoztak a sakálkórusból. De most már megvan az összes szólam, mehet a műsor.

„Dörner kinevezésével egy napon neveztem ki újra igazgatónak a Madách Színházba Szirtes Tamás igazgató urat – nem egy jobboldali rosszallása ellenére. Szirtes Tamás aligha nevezhető jobboldalinak, pláne szélsőjobboldalinak. (…)
Csak az nem veszi észre, aki nem akarja, hogy a fővárosi színházak vezetői egy-két kivételével mind a helyükön maradtak. Alig hiszem, hogy Bálint András, Puskás Tamás, vagy Mácsai Pál jobboldalinak nevezhető. (…)
Nem szeretnék részletesen foglalkozni az ügy kínálta látványos tiltakozóhullám hátterében meghúzódó indítékok analízisével.

Úgy gondolom azonban, hogy a mértéket messze meghaladó, és feltételezéseken alapuló megnyilvánulások túlságosan koraiak. Dörner György nem politikus és nem döntéshozó, hanem az egyik legkisebb fővárosi színház igazgatója lesz, aki azonban felelős azért, ami a teátrumban történik. Majd megfelelő idő múlva kiértékeljük, mi történt, mi történik az Új Színházban”
– kezdte a döntése magyarázását Tarlós.

Pedig semmi szükség nem volt erre. A főpolgármester teljesen felesleges magyarázkodik, mert hol van az megírva, hogy a budapesti zsidóság jóváhagyása kell ahhoz, ha egy színház élére új vezetőket akarnak kinevezni?

„Kérjük, hozza nyilvánosságra valódi indítékait.” – üvöltik a sorstalanok. Tarlós pedig hosszú mondatokon keresztül magyarázkodik, hogy csak egy igazgatót váltott le, de a többi hébert a helyén hagyta, hogy majd meglátjuk mi lesz, hogy majd később térjünk vissza rá. Pedig a döntése okaként csak egy mondatot kellett volna mondania. Egy mondatot. Az igazságot, az igazi indokot, amit a magyar társadalom többsége egy emberként ismételt volna utána:

Elegünk van belőletek!



Kapcsolódó írásunk: Megint üvölt a sakálkórus

4 kommentek:

Scall Fast írta...

Mindent maguknak követelnek, abban az országban, amit MI építettünk fel, és ha MI hoznánk létre valamit magunknak, például egy új színházi társulatot, ők azt is megtiltanák nekünk. Magyarnak nem jár a kulturális autonómia a saját hazájában ezek szerint a cionista tetvek szerint.

Herne írta...

Egyáltalán milyen alapon fasisztáznak? Nem ismerem Dörner György munkásságát, sem politikai aktivitását, annyit tudok róla, hogy szinkronszínész (is), azok közül pedig az egyik kedvencem. Csak most, ez a cirkusz kapcsán tudtam meg, hogy - elméletben - közénk tartozik, ez nálam külön jó pont, de mi köze ennek az egésznek színészi munkásságához? Milyen alapon indítanak koncepciós lejáratóhadjáratot egy olyan személy ellen, aki még csak el sem követett semmit? Dörner meg miért hagyja ezt? Miért nem perli be őket egytől egyig rágalmazásért, becsületsértésért? Amit művelnek, az kimeríti ezen kategóriákat. Sőt, ugyanezen peres eljárásokhoz folyamodhatna Tarlós is, akit bár enyhén szólva nem kedvelek, de ez esetben mellé kell álljak - mit is tehetne mást a jóérzésű ember a liberális ajvékolás láttán? Ő a főnök, ne magyarázkodjon, ha nincs miről. Ha pedig van miről, akkor mondjon le. Biztosan találna az ember okot erre, de az Új Színház ügye pont nem az.

És hogy adjak egy kis kontrasztot, az esetlegesen idetévedő liberálisok felvilágosítása érdekében: míg Dörnert és Tarlóst naphosszat cibálják a semmiért, addig az ittasan, drogosan, visszaesőként gázoló Stohl börtönnapjairól szinte valóságshowként naponta tudósít a média, természetesen nem a tetteit elítélő hangnemben, hadd sajnáljuk szegény művész urat, pedig ő valóban elkövette azt, amiért bűnhődik (illetve bűnhődnie kéne, mert amiket hallok, az nem bűnhődés, hanem nyaralás a mi pénzünkön, de ez is várható volt). Alföldiről, a Nemzeti Színházat bordályházzá, buzilokállá züllesztő elmebetegről pedig ne is beszéljünk. Ilyen a liberális kettős mérce, ilyen a "demokrácia". Mármint az ő demokráciájuk. Drogos gázolókat, aberrált szexistákat éltetnek, és olyanokra köpködnek, akik még el sem követtek semmit, csak esetleg megjelentek egy-egy politikai, és nem fasiszta, összejövetelen. Na ezért az értékrendért (is) rühelljük a liberálisokat.

Elegünk van belőletek! Attól mentsen meg benneteket a bedrogozott, fartúró istenetek, hogy valódi fasiszta összejövetelt lássatok!

liverpool írta...

Ajvékolnak, megunják, hazamennek! ( Reméljük!)
Egyébként meg Stóhl Bucit az Új Színház élére ! Ettől talán megnyugodnának a demokraták.Vagy , Dörnernek kéne elvégeztetnie a fütykösén egy apró beavatkozást, amitől egyből demokratává válna és megszűnne a sírás-rívás ellene.Valamit tenni kellene, hogy Budapest felett ismét ragyogjon a nap! Inkább mégis a Stohl Buci kéne górénak....

casablanka írta...

Horváth Csaba akkor ugasson, ha majd a Fővárosi Önkormányzat üléstermében nem az izraeli kitűzőt hordja a zakója hajtókáján, hanem a piros-fehér-zöld nemzeti szint. Mert nekem sem nagyon tettszik, hogy a mi adó forintjainkból zsidónak álcázza magát. Máskülönben nincs semmi bajom vele, ha mindezt a Kneszetben rakja magára,(ha ott megválasztják képviselőnek). De őkelme vigyázzon csak a pártja és a saját jó hírére.Inkább intézkedjen minél előbb az ingyen utazásról, amit beígért, foglalkozzon csak a tömegközlekedéssel és ne a színházakkal.A többi aggódó, csacsenoló, antifasisztának meg azt üzenem, hogy ez még egyenlőre Magyarország, és ha nem tettszik nekik ami itt van, menjenek haza! A magyar kultúra ügyét bízzák ránk, már úgyis eléggé elzsidósították! Viszlát!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló