Vidám hétfő és más fideszes okosságok

A kormánypárt teljhatalmát kihasználva ismét újabb törvénytelenséget követett el, ez esetben az esztergomi polgármestert megalázva. Mint az már biztosan sokak számára ismert, az előző polgármesterről, a fideszes Meggyes Tamás kiskirályságáról elhíresült Esztergom a csőd szélén áll. Az iszonyú nagyságú adósság felhalmozása miatt a városban már a tömegközlekedés is leállt, sőt van ahol már a közvilágítást is kikapcsolták.

Meggyes Tamás egyértelmű felelősségét persze a Fidesz megpróbálja eltusolni. Az esztergomi mutyikról hírhedt, a közpénzeket saját célra használó, a várost eladósító volt narancsos városvezetőt a mentelmi jogának fenntartásával azóta is védik. De mindez nem elég, a további befolyás növelése érdekében most még törvénymódosításra is képesek voltak, amin igazából már senki sem lepődik meg, hisz a fideszesek saját hatalmuk megerősítése vagy megtartása érdekében ilyesmire minden szemrebbenés nélkül képesek.

Az ma már teljesen nyilvánvaló, hogy a narancsosok nem tudnak beletörődni abba, hogy emberük, Meggyes Tamás nem kell az esztergomiaknak. Abba meg pláne nem, hogy a város új vezetője, Tétényi Éva elkezdte feltárni a korábbi vezetés visszaéléseit és törvénytelenségeit. Az új polgármester miután szembesült azzal, hogy az önkormányzat költségvetése tarthatatlan és hogy a város a teljes csőd felé száguld, adósságrendezési eljárást kezdeményezett, amit a narancsos többségű testület törvénytelennek ítélt.

Hogy még véletlenül se legyen kérdés, hogy kinek van igaza, a fideszes kétharmad a parlamentben a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásával összefüggő törvénymódosításokat kezdeményezett. A visszamenőleges hatályú jogszabálynak az elfogadásával a jövőben büntetés jár annak a polgármesternek, aki anélkül indít adósságrendezési eljárást, hogy a képviselő-testület ezt jóváhagyná. A válságköltségvetés elkészítésére a jövőben 60 helyett 90 nap áll a helyhatóságok rendelkezésére, az adósságrendezési eljárás megindítása pedig csak a képviselő-testület, illetve a közgyűlés felhatalmazásával lesz lehetséges.

A parlamenti szavazásra a Házba érkezett és felállva, némán szeretett volna tiltakozni Tétényi Éva és a vele tartó néhány esztergomi polgár. Azonban a narancsos demokráciába ez valahogy nem fért bele, így a polgármesterasszonyt és kísérőit a teremszolgálat nem engedte belépni az ülésterem karzatára, holott érvényes karzatjeggyel rendelkeztek.

"Ha a Parlamentben is vannak egyenlők és egyenlőbbek, akkor Magyarországon is nagy baj van" - mondta Tétényi Éva, majd így folytatta: "Miután kiderült a karzaton szolgálatot teljesítő úr számára, hogy én lennék Tétényi Éva, rögtön bezárta az ajtót, és azt mondta: probléma adódott, ezért le kell mennünk."

Mivel a polgármesterasszony a Jobbik delegáltjaként érkezett a Parlamentbe, az eset után Vágó Sebestyénnek is volt néhány keresetlen szava a történtekről: "egyre többször tapasztaljuk, hogy a magyar Országgyűlés úgy működik, mint Románia Ceausescu idején", hiszen van, aki nem kívánatos személynek számít itt. De akkor legalább ne próbálnák a demokrácia látszatát kelteni – tehetnénk végül mi hozzá. Sajnos saját bőrünkön tapasztalhatjuk, hogy nincsen rosszabb államforma, mint a rossz demokrácia.

Azonban a hétfői szavazósdi itt még nem ért véget.

A Lex-Esztergom törvény elfogadása után kezdődött a Vidám Hétfő. A radikálisok kezdeményezésére a képviselők egyenként szavaztak arról, hogy az egyházjogi törvény módosítása során a Hit Gyülekezetét töröljék azon egyházak közül, amelyekkel az állam megállapodást fog kötni annak érdekében, hogy azokat mind erkölcsileg, mind anyagilag támogassa.

A név szerinti szavazáson mindössze 3 kormánypárti, azaz fideszes volt az, aki a Jobbikkal együtt nemet mondott a Hit Gyülekezetére. A KDNP-ben pedig egyetlen politikus nem volt, aki azt mondta volna: eddig és ne tovább...

Nem kétséges. Ismét tanulságos volt a „vidám” hétfő Narancsvidéken.

6 kommentek:

Névtelen írta...

Az alcsúti törpe akarnok ,és bünbandája azt hiszi mindent megtehet büntetlenül.Elszadt a ló velük,de nagyon.A kedves vezér valóban úgy viselkedik,mint Ceausescu.Visszafoghatna egy keveset az iramból,gondoljon arra,hogy az hogy végezte!!!KDNP=Mi a keresztény ezekben??.Mert azt mondják magukról???Demokrata,inkább democsokrata.Nép??,semmi közük a néphez.Ők is a nép vérét szivják.Párt???Ez valójában a zsidesz cinikus bünbandája.Vidám Vasárnap után Vidám Hétfő,igen nagyon vidámkodnak ezek.Pedig a nagy vidámságnak mindig sírás a vége!!!*****

casablanka írta...

Most akkor mi lesz az "átok kommandóval"? Még emékszem hogyan fentrengtek a földön és közben átkozták a "kokist".Mutatta a TV. Ezek is mindig azért imádkoznak aki fizet. Semmi nem változott a középkor óta. Akkor "boldogság, megbocsátás" cédulákat adott az egyház jó pénzért,( ezért jött létre a reformáció ) most meg "ima és átok kommandókkal" hülyitik a jónépet. Természetesen "keresztényi" alapon. Egyáltalán érdemes még hinni itt valamiben, valakiben? Ennyire szüksége van a plussz szavazatokra a 2/3-os többségnek, hogy "történelmi egyházat" fabrikáljon ebből a simlis népségből?

Herne írta...

Ez az egész egyszerűen undorító. Ezekre már nem tudok mit írni. Annyira felb@ssza az agyam, hogy semmi sem jut az eszembe. Nem hittem, hogy valaha ezt mondom, de ezek rosszabbak Gyurcsányéknál is. Ez egy komplett banánköztársaságbeli diktatúra.

Egyedül arra tudok csak gondolni, hogy ezek tényleg polgárháborúra, felkelésre játszanak. A cigányokkal való összeugrasztás nem sikerült, hát addig feszítik a húrt, amíg kitör a felkelés. És előbb-utóbb ki fog törni. Ezt a húrt már nem lehet további három évig feszíteni.

Csak azt tudnám, miért csinálják. Ha forradalom lesz, és csapatokat küldenek külföldről, azok nem Orbánékat fogják visszaállítani a hatalomba, az arab példák is ezt mutatják. Orbánnal külföldön is mindenkinek tele a töke. Likudos haverjaira sem számíthat, egy izraeli katonai beavatkozás Európa közepén igencsak kiverné a biztosítékot. Mi a francra játszanak ezek?

Talán csak annyiról van szó, hogy megtébolyodtak a hatalomtól. Úgy látszik, ez valami vírus lehet, amely a miniszterelnöki székkel terjed. De nekem már kurvára elegem van belőle!

A KDNP-seket pedig a klasszikus példa alapján eretnekségért máglyára kéne küldeni.

Radulovic Zsuzsa írta...

T. Herne: "Mi a francra játszanak ezek?" - Habsburg uralom???

casablanka írta...

Nem vagyok oda Bartus L. liberális újságiróért. Annakidején sokszor szerepelt a TV. "Kereszttüz" c. müsorában mint "kérdező ember". Főként a jobboldalinak,nemzetinek számitó "pácienseket vallatta", szerette volna zavarba hozni kérdéseivel.Azután eltünt egy időre, modták: az Észak-amerikai földrészre ment" boldogitani "az embereket. Mostanában egy akciós könyvvásár keretében találtam rá, egy jópár éve megirt könyvére. A cime:Fesz van, avagy a Hit Gyülekezete másik arca.(Német Sándor arcképével.) Nagyon ajánlom mindenkinek olvassa el a könyvet, érdemes. Ugyanis B.L. is tagja volt a gyülekezetnek évekig, vezető újságiróként.Amiket leir, kész maffiozó történet arról, hogyan használják ki a szerencsételen embereket és teszik tönkre őket. Azért irtam ilyen hosszan,hogy mindenki lássa mit is szavazott meg a parlament "kresztény és polgári 2/3 többsége" természetesen ezt is csak a mi érdekünkbe, 20 évvel a rendszerváltás után.
.

Scall Fast írta...

Gyüliből én még azt is kinézem, hogy gyerekeket áldoznak, és ők maguk idéznek meg démonokat a tömeghipnózis sikeréhez...
EZ? EEEEEEZ A JOBBOLDALI KONZERVATÍV KORMÁNY?

Kíváncsi vagyok Hegedűs Lóránt úr írt-e erről vmit.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló