Hataloméhes barmok nyomulnak

Amikor néhány héttel ezelőtt azt vizionáltam, hogy a Párt remélhetőleg utolsó vergődése még jónéhány vidám percet okoz majd nekünk, akkor megvallom őszintén még én sem gondoltam arra, hogy a gyülekezet megújulásának nevezett folyamatot mára az elvtársak a leggagyibb mexikói szappanoperák szintjére lesznek képesek zülleszteni.

De mint tudjuk a Párt berkein belül, ha a koncért folyik a harc, nincs olyan, hogy lehetetlen. Akkor pedig pláne nincs, ha a harcoló csapatok élén, az egyik oldalon olyan kiválóság áll, mint Szanyi Tibi, a Párt agya, a másikon pedig maga Elqró.

Nem kétséges. E két hiteles és erkölcsileg feddhetetlen nagy elme viadala már harc a javából.

Még el sem csendesedtek a május végi választmányi ülés hullámai, a vörös brigádok a múlt héten már újra felálltak a következő ütközethez. A vezérek okossággal felvértezve, a fospisztolyok csőre töltve. Az elvtársak most a Facebook hasábjait választották a teljesen felvilágosult és persze nagyon demokratikus baloldali szardobálás legújabb színteréül. Itt tette ugyanis közzé Szanyi elvtárs a legfrissebb, vitaindítónak szánt gondolatait:

„Egy-két hataloméhes barom nyomulása meg se karcolja az egységünket. (…) A szavazat egy aktus, egy gesztus, egy támogatás. Ez nem ugyanaz azzal, hogy valaki reggeltől-estig lóg a neten és osztja az észt az MSZP-nek. Konkrétan tele a sajtó egy halom olyannal, akik a büdös életben egy fillért nem fizettek be a pártkasszába, de unos-untalan korrupt pártigazgatóról ugatnak. Mindazok, akik a párt erkölcsi megújulásáról papolnak, ráadásul párttagok, soha egyetlen belső vizsgálatot nem kezdeményeztek. Gyáva szarok, mert nem mernek kiállni a tagság, a párttestületek elé, csak a sajtóban köpködnek.”

Aztán úgy gondolta, hogyha már így belemelegedett az észosztásba, Gréczy Zsoltot kár lenne kihagyni a szórásból: „Nem tekintem a dolgaink nyilvános megosztásának, ha például Gréczy Zsolt tereget mindenfélét… Ő például nemhogy nem tagja a pártnak, nemhogy nem fizetett még tagdíjat, de konkrétan megélhetési publicista. Ő és a hasonlók csak a zavart keltik, ezáltal fizetve, vagy önkéntesen, de a Fidesz ügynökei.”

Gréczy, a külső szemlélődő legnagyobb örömére beszállt a Facebook-csörtébe: „Tibor, ezt határozottan visszautasítom. Nem vagyok megélhetési publicista. A Népszava és a stop, ahonnan kirúgattatok, nem fizetett egy fillért sem. Amúgy szerintem többet tettem ezért a pártért – tagság nélkül is –, mint sokan, akik léhűtőként léteznek benne. Ez a Fidesz ügynöke szöveg engem az ötvenes évekre emlékeztet. Lehet, hogy ez lenne a balra fordulás?”

Szanyi természetesen nem hagyta válasz nélkül Gyurcsány szekértolójának reakcióját: „Gréczy Zsolt csak egy képviselője annak a hordának, amelyik arra szakosodott, hogy reggeltől estig szapulja az MSZP-t és hozsannázzon azoknak, akik ezeket a belső feszültségeket fűtik. Abban pedig konkrétan hazudik, hogy nem pénzért csinálja. Közröhej tárgya lett, hogy párton kívüliek tucatjai erőlködnek itt a neten, hogy a párt tagjai mi mindent döntsenek el a pártról pártszavazással. Az szóljon ezekhez a belső szervezeti ügyekhez, aki tagja az adott szervezetnek, fizet is tagdíjat, de legfőképp képes is kiállni a tagság elé egy taggyűlésen, ahol az igazát kell megvédenie. Ideirkálni mindenféle baromságot, a legegyszerűbb dolgok egyike”.

És hogy tényleg teljes legyen a savazás, Szanyi elvtársnak volt egy-két jó szava Gyurcsányhoz is: „Az őszödi a beszédet maga a szónok és közvetlen munkatársai közös döntéssel adták át a sajtónak és másoknak. Nincs bizonyítékom erre, de az elmúlt években az információmorzsákból összeállt a kép, amit egyébként maga Gyurcsány sem tagadott sosem.”

Ferenc, ha már így megszólították a saját Facebook-oldalán reagált: „Azt állítja Szanyi Tibor, hogy én szivárogtattam ki az őszödi beszédet. Bizonyítékot nem mond, nem mutat, logikai következtetés alapján jutott erre a véleményre. Tibor téved. Amit tudok az ügyről, azt elmondtam pár hete a frakciónak. Az volt a második alkalom. Nincs ez rendben. Fröccsen a sár, és van aki tapiskol benne.”

Mit pedig mit mondhatnánk erre?

Hideg sör, kényelmes fotel. Az előadás pazar.

Szanyinak pedig igaza van: Hataloméhes barmok nyomulnak.

5 kommentek:

Herne írta...

Hát ez egy igazi kabaré. Elemezhgethetném az irományaikat kedvemre, rengeteget elárul magáról az ember, ha feszült helyzetbe kerül, és akinek van egy kis esze, most már végképp felfogja, micsoda útszéli alakok ülnek odafent, de azt hiszem inkább csak átadom magam a derültségnek. :D

Névtelen írta...

Lárifári!
Persze,hogy kivettek pénzt csak nem a pártkasszából,hanem az államéból.
Nem csalódtam a maszopban.Egy rakás ökör.

Névtelen írta...

Az állam pénze a magyarok adójából van.Egyszerüsitve,a mi pénzünkből élősködnek rajtunk.Mocskos birodalmi cimeres ökrök.Már régen a börtönben kellene lenniük.Nem rontanák itt a levegőt.Elszámoltatás!?Mindenidők legnagyobb fülkeforradalmára pedig ezt hazudta nagy nyilvánosság előtt.Ez is egy hazugsága volt az alcsuti háryjános dijasnak.

Névtelen írta...

Egyik alkalmatlan "kormányt a másik alkalmatlan "kormány" követi.
Egyik bábkormány rosszabb a másiknál.
Az ország közben - míg ezek elterelni próbálják a figyelmünket mindenféle álságos manipulációval - egyre mélyebbre kerül, csak nő és egyre nő a nyomor!

Névtelen írta...

"Mindig akad új hülye ezeknek!" József Atilla, 1930 körül, ész szégyenzelenek, mint Boubonok, "semmit se tanultak, semmit nem felejtenek!" lényeglátó

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló