A gyógyszeripar visszaélései - Big Bucks Big Pharma [videó]

Napjainkban nincs olyan reklámblokk, amiben ne lenne 5-6 gyógyszerhirdetés. Ez nem is csoda, hiszen hatalmas üzlet a gyógyszereladás, és az egyik legnagyobb világformáló erő a gyógyszeripar.

Minden évben horribilis nagyságú profitot termel, ami nem is lenne baj, ha nem profithajszoló társaságok alkotnák, akiknek sokkal fontosabb a részvényeik értékének magasan tartása, mint a termékeiket fogyasztók egészsége. Számukra csak az a fontos, hogy minél többen szedjék a termékeiket és ehhez minden eszközt fel is használnak.

Az egyszerű embereket megtévesztő reklámokkal bombázzák, az orvosokat és gyógyszerészeket ajándékokkal és ingyen gyógyszermintákkal, a politikusokat pedig hatalmas támogatásokkal, hogy véletlenül se zavarjanak bele a hatalmas üzletükbe.


[a 2., 3., 4. rész]

1 kommentek:

Herne írta...

Nagyjából úgy működik a dolog, hogy tele vagyunk mindenféle gyógyíthatatlan vagy nehezen gyógyítható betegséggel, amiből a gazdagok valahogy mindig csodás módon kigyógyulnak (mivel a gazdagok nagyjából egyenlők a véresszájú zsidó isten kiválasztott népével, így ezt akár ennek az istennek a számlájára is írhatjuk).
Aztán vagyunk mi, akik számára gyógyíthatatlanok ezek a betegségek. Kapunk egy gyógyszert, amellyel " ha meg nem is gyógyulunk, de teljes életet élhetünk", magyarán dolgozhatunk, tehát pénzt termelhetünk a gazdagok zsebébe. Aztán ez a gyógyszer mellékhatásokat fog produkálni, más betegségeket ébreszt fel bennünk. Ezekkel ismét elmegyünk orvoshoz, és újabb gyógyszereket kapunk az első mellé, amelyek az azáltal kiváltott mellékhatásokat és egyéb, számunkra addig ismeretlen betegségeket ismétcsak nem gyógyítják meg, csak elviselhetővé redukálják. Aztán ezek az új gyógyszerek ismét újabb mellékhatásokat és betegségeket generálnak, és így megy ez tovább.
Emlékszem, amikor elkezdtem szedni a gyógyszereimet a pszichiátriai dolgaimra, a főorvos direkt figyelmeztetett, hogy az egyik gyógyszer függőséget okoz. A leírásán pedig az szerepel, hogy nem okoz függőséget. (Tényleg okoz egyébként, épp tavaly nyáron próbáltam letenni, olyan elvonási tüneteim lettek hogy azt senkinek sem kívánom - na jó, a cigányoknak)
A reklámokban egyébként valóban már csak kétféle hirdetést látni: gyógyszeripari terméket és banki hitelt.
Ez jó hír is egyben: a kapitalizmus a végóráit járja, most már az utolsó kötelekbe kapaszkodnak.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló