Újabb legenda születik

Egy újabb legenda születésének vagyunk tanúi.

Valaki hallott valamit, hogy valahol valakik, valakiknek nem tetsző módon, mintha kart lengettek volna. Állítólag sokan voltak. És ha minden igaz Auschwitzban.

Akkor jöjjön hát a legújabb ”hiteles” történet a MAZSIHISZ honlapjáról:

„Október 16-án egy négytagú magyar család látogatott el Auschwitzba, hogy megtekintsék az egykori náci megsemmisítőtábor területén működő múzeumot és emlékhelyet, és megemlékezzenek elhurcolt, megkínzott, megölt családtagjaikról. A belépőjegyek mellé magyar nyelvű idegenvezetést is kértek. - Az idegenvezető jelezte, hogy „egy nem túl szimpatikus” magyar csoport fog csatlakozni családunkhoz – tájékoztatta lapunkat a családfő. Mint kiderült, a csoport egy komplett busznyi emberből, mintegy 50-60 főből állt.

Informátorunk szerint a társaság tagjai nevetgélve, alpári megjegyzéseket téve, náci karlendítéssel pózolva fényképeztették magukat az „Arbeit macht frei” - A munka szabaddá tesz - felirat alatt. Amikor az idegenvezető a Soában elgázosítottak számát említette, a hátul állók közül néhányan kevesellték a számot: „Többet kellett volna!” – szóltak közbe.

Forrásunk – aki feleségével és lányaival volt jelen – másnap este mindezt megírta az Auschwitz-Birkenau Múzeumnak, de választ egyelőre nem kapott. Mindenesetre a férfi által elmondottakat kérdésünkre a felesége is megerősítette.

Szerkesztőségünknek sikerült telefonon beszélnie az emlékhely lengyel, de magyarul kitűnően beszélő idegenvezetőjével, aki azt mondta: a náci karlendítésekből, a szélsőjobboldali jelképekből és a Soá áldozatait keveslő megjegyzésekből semmit sem vett észre. Ugyanakkor hozzátette: a magyar náci és nyilas szimbolikában nem igazán otthonos.” [az eredeti hírért katt IDE]

Ennyi.

Apu mondott valamit, amit anyu és a gyerekek erős bólogatással megerősítettek. Úgy volt. Az idegenvezető, aki szintén ott volt végig, és mint tudható kitűnően beszél magyarul nem látott és nem hallott semmit. De ez utóbbi apróság nem nagyon zavarta a Zoltai Gusztáv igazgatta gyülekezetet és a nagyon hiteles forrás alapján az ügy miatt feljelentést tettek a Legfőbb Ügyészségen:

„A napokban az egykori Auschwitz-Birkenau haláltábor helyén kialakított emlékhelyen egy csoport tagjai a Magyar Gárda egyenruhájára emlékeztető, náci jelképeket is tartalmazó öltözékben jelentek meg, náci karlendítéssel pózoltak, valamint éltették a harmadik birodalom vezérét. Ez a csoport cselekedetével meggyalázta a magyarság legnagyobb temetőjét, ahol 1944-ben több mint 400 ezer magyar állampolgárt gyilkoltak meg.

A magyarul beszélő emberek cselekedete felháborodást és elkeseredést váltott ki a többi látogatóban. A Mazsihisz kéri a Legfőbb Ügyészséget, hogy haladéktalanul rendeljen el nyomozást annak érdekében, hogy az elkövetők személyét meg lehessen állapítani, és büntetőeljárás alá lehessen vonni őket. Ez a cselekmény is mutatja, hogy a magyarországi szélsőjobboldali mozgalmak nemcsak Magyarországon kívánják megbontani a társadalmi békét, hanem külföldre is exportálni szeretnék a gyűlöletet, és nem tisztelik a meggyilkolt százezrek végső nyughelyét sem”.

Ugye érti mindenki?

A MAZSIHISZ képes volt feljelentést tenni egy mendemonda alapján, amit senki nem tud bizonyítani, amit azon a négy emberen kívül senki nem látott, még az idegenvezető sem. Arról már nem is beszélve, hogy vajon a magyar ügyészség hogy tudna eljárni egy Lengyelországban megtörtént ügyben?

Az egész történetnek finoman szólva is már messziről provokáció szaga van. Ha valóban megtörtént volna az eset, akkor a szemtanúk miért nem fényképezték le, miért nem készült videó? Mert azért azt kizártnak tartom, hogy a mai világban legalább egy mobiltelefon ne lett volna a rettegő családnál, vagy azoknál, akik állítólag szemtanúi voltak az esetnek.

Ez az egész megint arra lesz majd jó, hogy ezzel megint lehet egy új hivatkozási alapot teremteni. Ez lesz a legújabb szörnyű példa a nácijobbik és a fasisztagárda rémtettei kapcsán.

A történetet lehozta az MTI, aztán ez alapján beszámolt róla az összes többi magyar hírportál. Nem kétséges, hogy napokon belül az eset vezető hír lesz a nyugat-európai lapokban is. Aztán amikor majd néhány hét múlva kiderül, hogy nem történt semmi sem, akkor az igazság már sehol nem jelenik meg. Csak az eredeti hír marad, a fasisztagárda - nácijobbik kontextusban.

Aztán eltelik majd még néhány hét és a liberált megmondóemberek, már ezt az esetet fogják emlegetni negatív példaként, és az ”igazságukat” majd azzal támasztják alá, hogy az ügy akkora port kavart, hogy még európai lapok is megírták a történetet.

Így megy ez. Tipikus zsidó tempó. Mondhatnánk holokauszt-effektus. A hazugság így válik majd igazsággá.

8 kommentek:

Névtelen írta...

A Mazsihiszt nem kell végig nagybetűvel írni, mert nem betűszó.

liverpool írta...

A hazugság szabaddá tesz !

Herne írta...

Hát srácok, az nem lehet, hogy szellemeket láttak? :)

Én írta...

Ez a humor rovat?

c írta...

Picsa a szemére minden hazug tetves zsidó bérencnek!!!!

casablanka írta...

Erről jut eszembe, mert láttam egy képet Zoltaíról munkásőr ruhába, vajon az ő nyugdíját elveszik, vagy meghagyják ?

Névtelen írta...

Ezt a Mazsihisz-t nem lehetne nem lehetne hazugságért, rágalmazásért beperelni? Igaz, h ezt csak egy jogállamban lehetne, ezért ez gyak egy vágyálom marad..

Vilag mecsetei írta...

A sztori, illetve az arról szóló beszámoló ott is sántít, hogy Auschwitzban nem kell belépőjegyet váltani! Én kétszer is jártam ott. Tudom. Természetesen az idegenvezetésért kell fizetni, de a belépésért nem. A második látogatásom alkalmával egy lengyel nyelvű vezetést tolmácsolt számunkra lengyelül jól beszélő kollégám, akinek a felesége is lengyel. A lengyel idegenvezető úgy beszélt hozzánk, magyarokhoz, mintha egy hazai csoportot kalauzolna: s Oswiecimről mint lengyel nemzeti katasztrófáról emlékezett meg.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló