Vannak demokratikusan felépített kerítések is


Miközben az Együtt nagyeszű politikusai üres cipőkkel demonstrálnak a menekültek jogaiért a debreceni befogadóállomás bejáratánál, mondván a cipőkkel a párhuzamot akarják kifejezni az egykori zsidó menekülők és a szír menekültek között, addig néhány ezer kilométerre dél-keletre, az ottani egyetlen felvilágosult demokráciában már elindultak a munkagépek, hogy egy 30 kilométeres kerítést építsenek az izraeli-jordán határon az afrikai migránsok megfékezésére.

Az izraeli kerítés természetesen nem gond, az nem okoz lelkiismereti problémát a honi a demokratáknak. A zsidók által felépítendő építmény szemben a magyarral, demokratikus dolog. Úgy, ahogy a többi, a zsidó államot körülvevő fal és kerítés is, amelyek már évek óta ott állnak a ciszjordániai, a gázai, az egyiptomi, a szíriai és a libanoni határon.

Benjamin Netanjahu szerint a mindenféle digitális technológiával felszerelt, nyolc méter magas védvonal felépítése, ami az Egyiptommal közös határon létesített, több mint 200 kilométer hosszú kerítés meghosszabbítása lesz, „nemzetbiztonsági érdek, mert az afrikai bevándorlók tömegei ezen a részen áramlanak be az országba.”


Vajon az Izraelben felhúzandó kerítés miben különbözik a magyarországitól?

Nem látni, hallani a hírekben, hogy az Együtt, vagy valamelyik nagyondemokrata egylet a budapesti izraeli nagykövetség előtt tiltakozna az izraeli „kormány gyűlöletkeltő politikája ellen, ami az idegenek ellen hangol ahelyett, hogy teljesítené feladatát és gondoskodna róluk”. Az Együtt azt követeli a magyar kormánytól, hogy „a többmilliárdos kerítés helyett nyisson meg új, ideiglenes menekülttáborokat, ahol szakemberek bevonásával humánusabb ellátást biztosíthatnának a migránsoknak mostaninál.”

Vajon ilyen követelésekkel miért nem bombázzák Ilan Mor nagykövetet?

Vagy vannak demokratikus kerítések is? Azok minden további nélkül felépíthetők? Esetleg az sem mindegy, hogy ki építi a kerítést? Vannak olyan országok, amelyeknek a kerítése demokratikus és vannak olyanok, amelyek csak rasszistafaszistanáci kerítést tudnak építeni?

Mint látható vannak ilyenek.

És hogy melyik melyik, azt egyes egyedül, csak és kizárólag a magyar balliberált oldalnak van joga eldönteni. Mert ők mindent tudnak, amit tudni kell demokrácia és európai felvilágosultság témakörben.

Így megy ez.

3 kommentek:

Névtelen írta...

Azt a NAGY KERITEST mar jo 200 eve felkellett volna huzni a Tortetemi Magyar Hatarok kore. Akkor nem let volna se trianon se egyebb ami most van. Es ez meg csak a kezdet.
Csak a vak nem latja mijon ezutan. Hogy osszealljon a kep , semi nem tortenik csak ugy magatol. Minden meg van tervezve. Ez az invazio is.

Karina írta...

Ezek a felvilágosult " libsik" azt hiszik,hogy itt mindenki hülye. Azt gondolják, mi nem hallottunk még az izraeli keritésről, sem arról,hogy mit csinálnak a palesztinokkal. Meg kell hogy mondjam, gyerekoromban még nem is tudtunk Izraelről, a házunkból a zsidók mind Palesztinába vándoroltak ki. Azóta felvásárolták a palesztinok földjeit, elüzték őket otthonaikból igy jött létre Izrael. Persze ezt nem szabad ma már hangoztatni, mert bezárnak érte.Mi nem láthatunk semmit és nem is tehetjük szóvá ha az itt élő zsidóság helytelen viselkedését, de azt sem hogy máshol mit csinálnak. Mert a pénz és a hatalom jelenleg az ő kezükben van. De minden mulandó ezen a földön még a zsidók hatalma is. A Római birodalom sokkal nagyobb volt annk idején mint a zsidóságé ma, mégis eltüntek a történelem útvesztőjében.. Megtanulhatnák, semmi sem örök, de minden hatalom azt hiszi, hogy ő aztán a tökéletes és örökkké fog tartani.. Azt még kötelezővé is tenni , hogy az emberek is ezt higgyék, az már-már diktatúra, mégha itt demokráciának is hivják. Ezért próbálják megvédeni a magyarok magukat a kerítéssel ha tetszik a liberáléknak ha nem, de azt persze nem látják, mit csinálnak ezek a"menekültek" Ezek Afrika mélyéről nem véletlenül kerültek ide Európába.De van még egy lehetőség liberáltéknak,ha annyira a szivükön viselik a "menekültek" sorsát , fogadják őket örökbe és ha nem elég demokratikus az ahogy mi gondolkodunk, nekik is "el lehet menni" !

Névtelen írta...

Ugyan, ugyan. Mikor vesszük már tudomásul, hogy van szilvórium, és van kosher szilva; van bor és van kosher bor, és még lehetne sorolni - így van kerítés és van kosher kerítés.
Mindössze erről van szó, goj testvéreim

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló