Cigányok ideje

Ma már nem kétséges. Ez a hét Farkas Flórián és a narancsos cigánypolitika hete volt. Egy teljesen friss kórkép a honi helyzetről, egy látlelet, ami pontosan mutatja, hogy hová is tartunk, hogy a fideszes vezetés cigányügyben hová is akarja vezetni ezt az országot.

Ugyan még az út elején járunk és a kijelölt csapás távolabbi része egyelőre a narancsködbe vész, de szerintem nem nagy felelőtlenség már most kijelenteni azt, hogy ez az ámokfutás végül majd egy nagyon mély szakadékba torkollik.

Nem tudom, ki hogy van vele, de engem az elmúlt napokban nyilvánosságra kerülő hírek hallatán, egyre inkább igazi deja vu érzés kerített hatalmába. Újra azt éreztem, amit néhány éve, amikor még gyurcsányferencek, gusztospéterek, mohácsiviktóriák és horváthaladárok akarták nagyon felvilágosult és nagyon demokratikus módon megoldani a magyarországi cigánykérdést. Ha pedig ennél is konkrétabban szeretnék fogalmazni, akkor akár azt is mondhatnám, hogy cigányügyben megint olyan dolgok történtek, amitől az ember egyszerűen elokádja magát.

A múlt pénteki „cigány-gádzsó csúcstalálkozó”, ahol OV és Farkas Flórián egy fakanál társaságában bejelentette, hogy „2015-ig 20 ezer cigány fiatal ötven szakmunkásképző iskolában piacképes szakmát, legalább tízezer roma fiatal érettségit és legalább ötezer tehetséges roma diplomát fog szerezni”, még csak egy szánalmas és röhejes erőlködésnek tűnt, amire a többség csak rálegyintett tudva, hogy ennek realitása egyenlő a nullával. [a bejegyzésért katt a linkre]

Aztán amikor a hét elején kiderült, hogy Farkas és lelkes csapata, Latorcai Csaba nemzetiségekért felelős helyettes-államtitkár asszisztálásával csak azért, hogy felújítás címén újabb 30 millió forint közpénzt nyúljon le, még tavaly februárban szándékosan megrongálta a Kolompáréktól átvett Dohány utcai székházat, már többen felháborodásuknak adtak hangot. [a bejegyzésért katt a linkre]

De az igazi bomba a hét közepén robbant, amikor a fidesz kirakatcigánya Brüsszelben bejelentette: „saját jogán juttatnánk lakáshoz egy roma családot, ha a gyermekét iskolába, óvodába járatja, ha legalább az egyik szülő elkezd dolgozni, és ha látjuk, hogy elkezdett termelni, és képes fenntartani a lakást."

Farkas ezen nyilatkozata még azoknál is kiverte a biztosítékot, akik eddig nyugodtan szemlélték az elmúlt években romapolitikának hívott intézményesített pénzlopást. A jogos és egyre hangosabb társadalmi felháborodást érzékelve a kormányzat azonnal kihátrált Farkas bejelentése mögül és a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság az ügy kapcsán kiadott közleményében kijelentette: „a kormány nem tudja, hogy az Országos Roma Önkormányzat elnöke saját elképzeléseiről beszélt, vagy azok az ORÖ álláspontját tükrözik-e. (…) amennyiben az az ORÖ álláspontjának tekinthető, akkor Farkas Flórián azt természetesen a kormány elé viheti.”

A bejelentés tarthatatlanságát látva tegnapra aztán a narancsos kirakatcigány is módosított az álláspontján és a következő helyreigazítást tette: „Téves az a hír, mely szerint a hátrányos helyzetű, elsősorban roma családok alanyi jogon jutnának lakáshoz. A Miniszterelnök és az ORÖ elnöke között létrejött keret-megállapodás alapján arra lesz lehetőség, hogy a családok közmunka keretében újíthatják fel, tehetik lakhatóvá akár saját tulajdonú, akár bérelt otthonaikat, abban az esetben, ha az integrációs program keretében vállalják a munkát, az elsődleges munkaerőpiacra történő felkészítést (szükség esetén tanulást), gyermekeik iskolába járatását, melyek az elsődleges kitörési pontok a jelenlegi halmozottan hátrányos helyzetükből való kilábalásra.”

Igen. Jól érti mindenki. Ezen álláspont szerint már nem ingyen kapnának lakást, most az a műsor megy, hogy ingyen újíthatják fel. ”Korrekt” helyreigazítás. Nem a kútba sz@runk, csak a kávájára.

Vajon hová tűnt a józan ész a kormányzati körökből?

Miért nincs senki, aki szólna végre, hogy ez már túl megy minden határon? Tényleg nincs egyetlen fideszes képviselő sem, aki megkérdezné a többieket, hogy vajon mennyire normális dolog az, hogy egyeseket megjutalmazunk olyan dolgokért, mint a munkavégzés vagy a gyerek iskolába járatása, ami a többségnek a normális hétköznapok része?

Milyen ország az, ahol a kormányzat a szakadásig dolgozókat, az adót fizetőket, a gyereket tisztességesen nevelőket letapossa, azokról újabb és újabb bőrt nyúz le, míg a dologtalanoknak, az élősködőknek újabb és újabb kedvezményeket biztosít?

Egyszerűen elképesztő, ami ma Magyarországon romastratégia gyanánt folyik. Ha valaki két-három éve megkérdez bármelyikünket, hogy jöhet-e olyan kormányzat, akik Gyurcsánynál és a liberáltaknál is elmebetegebb, aljasabb cigánypolitikát folytatnak, akkor állítom a döntő többség nagyon határozott nemmel felelt volna.

Lássuk be, tévedtünk. Itt vannak.

7 kommentek:

Herne írta...

Sajnos így van. Amikor már azt hinnénk, nincs lejjebb, politikusaink mindig ránkcáfolnak.
Korábban gyakran elgondolkodtam, mi lehet a hosszú távú célja ezeknek a politikusoknak. Gondoltam mindenre a legvadabb összeesküvés-elméletekig. De azt hiszem mind téves volt: ezeknek nincs hosszú távú céljuk. Pusztán annyit akarnak, hogy minél jobban megtömjék a zsebeiket, amíg hatalmon vannak. Hogy mi lesz tíz, ötven, száz év múlva, az nem érdekli őket. Hogy mi lesz, mi van az emberekkel, az sem. Ezek nem politikusok, ezek egyszerű tolvajok, a legpitiánerebb, legócskább fajtából.

Ilyen egy felelős kormányzat? Ilyen kell nekünk? Hagyjuk, hogy ilyenek döntsenek Magyarország jövőjéről?

Mert ha hagyjuk, akkor meg is érdemeljük. Nélkülünk nem tudják megtenni.

Névtelen írta...

Miért nincsen szükség Magyarországon:sváb-magyar,román-magyar,szerb-magyar,szlovén-magyar,horvát-magyar stb. kisebbségi csúcstalálkozókra?
Európában sehol nem csúcsolnak ezekkel.

Szomorú Borsodi írta...

Már beteg vagyok a cigányoktól és mindentől ami velük kapcsolatos.

cila57 írta...

Cigányok ideje?
Nem véletlen, ha már az ország miniszterelnöke is az!
Mint látható, életcélja: nem a magyarság érdekében felszólalni, küzdeni nemzetközi fórumokon, hanem a saját fajtája érdekében.
S, bár külföldön senki nem akarja, de vityka király feltett szándéka, rögeszméje, fajtársai európai integrációja.
Sajnos mire ő megbukik nemzetközi szinten, addig az országunk is rámegy erre.

Névtelen írta...

Kérdés??A cigány ,vagy a zsidó akarhat-e jót magyarnak??A kasztráltagyú zsideszhivőknek ezt kellet volna eldönteni,mielőtt szavaztak.A mongol ,a török ,a német,sem az orosz nem tudott minket elpusztittani.A büdöscigány,sem a tetűhintás sem fog.Eljön az az idő,mikor a maszop,és a zsidesz felelni fog az ország szándékos elárúlásáért,tönkretétteléért!!!A telet mindig a tavasz követi,de ennek a tavasznak vérszaga lesz!!!!A pénzhajszába belehülyül zsidók áldozatai,az állati módon legyilkoltak hozzátartozói ,mind igazságot akarnak,és tesznek majd. Azzok helyett akiknek ez lenne a dolguk ,de nem teszik!!!Hányingerem van már a parazita cigányok ajnározástól. *****

Névtelen írta...

Miért? Talán kell a titkosszolgálatoknak a névsor? A nevem: Orsós Kevin Kombinó.

Veszelka írta...

"Cigányok ideje" TAKARODNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló