A világ némán asszisztál


Gondolom, még sokan emlékeznek azokra a tavaly nyári fotókra, amelyek az izraeli hadsereg által elkövetett kegyetlenségeket mutatták be az Erős Szikla fedőnevű hadjárat során, a Gázai-övezetben. A 2014-es offenzíva célja a zsidó propaganda szerint egyrészt csapást mérni a Hamász radikális palesztin szervezetre, másrészt csökkenteni az Izraelre irányuló rakétatámadások számát.

A világ gondolkodó fele már akkor is tudta, már akkor is tisztában volt vele, hogy az ötven napig tartó hadművelet nem az izraeli védekezésről, nem a zsidó állam biztonságáról, hanem a palesztinok megfélemlítéséről, a gyűlöletről és a héber felsőbbrendűségről szólt. Persze, ha ezeket anno kimondta valaki, akkor azt azonnal antiszemitának, nácinak bélyegezték. Azonban mára kicsit fordult a kocka, mivel megjelent egy jelentés, ami köntörfalazás nélkül feltárja, hogy mi is történt valójában azokban a hetekben.

A Megtörni a hallgatást nevű izraeli civil szervezet hétfőn tette közzé azt az anyagot, amelyben a harcokban részt vevők tanúvallomásai olvashatóak. A több mint hatvan katona visszaemlékezéséből született dokumentum szerint a hadműveletben alapelv volt, hogy akár a palesztin civilek élete árán is védeni kell a katonák testi épségét.

„A bevetéskor közölték velünk, hogy a hadsereg által ellenőrzött területen senki sem civil és a Gázai települések ágyúzása az ellenség megpuhítása. Első lépésben bombák, gránátok ezreit lőttük ki a sűrűn lakott városrészekre, majd második lépésben figyelmeztettük a palesztin lakosságot, hogy hagyják el az adott területet. Ezt követően ott már nem tettünk különbséget polgári személy és fegyveres között. Mindenki ellenség volt.” – világította meg a történteket az egyik katona.

„A parancsnokom ágyúzást rendelt el palesztinok házai irányában, hogy így tisztelegjen egy elesett bajtársa emléke előtt. De láttam azt is, hogy lelőttünk és egy földgéppel a romok alá temettünk egy idős, a katonákhoz közeledő fegyvertelen palesztint, miután korábban figyelmeztettek minket egy gránátokat hordozó öregemberre.” - folytatta a beszámolót egy másik résztvevő.

Volt olyan incidens is, ahol két fiatal nőt lőttek le az izraeliek, akik a katonáktól mindössze pár száz méterre egy gyümölcsösben telefonon beszélgettek, és ezért terroristagyanúsnak tartották őket. Haláluk után kiderült, hogy fegyvertelenek voltak. De megtörtént az is, hogy a zsidók egy általuk gyanúsnak vélt nőt olyan terület felé irányítottak, ahol tankok állomásoztak, mire a sereg ott álló tagjai levadászták a feléjük közeledő civilt.

A kiskönyvnyi jelentés beszámol még jónéhány, a fentiekhez hasonló esetről, autók tankokkal való indokolatlan szétzúzásáról, házak, sőt egész negyedek fölösleges lerombolásáról. Azonban mindez csak a jéghegy csúcsa, a felszín kapargatása. Csak egy kis szelete mindannak a kegyetlenkedésnek, amit a Gázai-övezet lakó elviselni kényszerültek és kényszerülnek az idők során.

Az ENSZ adatai szerint az Erős Szikla hadjárat alatt összesen 2200 palesztint öltek meg a Gázai övezetben. Az áldozatok között 550 gyermek volt...

A világ pedig még mindig némán asszisztál mindehhez.


1 kommentek:

Anna írta...

A kis könyvnyi jelentés megszületett, az illegálisan épülő, újabb 900 izraeli telep pedig hamarosan megszületik. Az ENSZ pedig fennállása óta ténylegesen alig tud tenni valamit, hiszen az állandó tagok közül pl. az USA tartozik a működésükhöz szükséges tagdíjjal, de a voksa döntő.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló