A bíráskodás a régi

Míg Toroczkait kikiáltják az MTV székház 2006-os ostromának bűnbakjának, és valószínűleg több milliós büntetést rónak ki rá, addig a bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni kárt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolt, volt budapesti szocialista főpolgármester-helyettes, volt képviselő, Hagyó Miklós előzetes letartóztatását - megváltoztatva a Pesti Központi Kerületi Bíróság határozatát - megszüntetik.

Hagyó gátlástalan szerződéskötései, korrupciós pénzei körüli botránysorozata úgy látszik nem elég ok arra, hogy börtönben tartsák. A bűnöző tavaly május óta ült csak, pedig bűnössége vitathatatlan, már csak a büntetés mértéke kérdéses. Büntetését mégis enyhítik. De valószínűleg úgyis fizet majd, ahelyett, hogy leülné. Minden bizonnyal megteheti.

„Szükség van a kényszerintézkedésre, azonban a Fővárosi Bíróság szerint nem feltétlenül szükséges annak legszigorúbb változatát alkalmazni. A nyomozás eddigi és várható időtartamára valamint az egyéb körülményekre tekintettel, az előzetes letartóztatással elérni kívánt célok a házi őrizettel is biztosíthatók.”- olvasható a bírósági végzésben. Annak ellenére, hogy az „elkövetői kört még nem derítették fel teljesen”.

És akkor nézzük Toroczkai esetét, akit felelőssé tettek ostrom során a rendőrségi eszközökben okozott károkért. A BRFK 10 milliós kártérítési pert indított ellene a Szabadság téri eseményekért, s január végén meg is állapították, hogy Toroczkai igenis a spontán gyülekezés szervezőjének tekinthető.

A fidesz-mszp által 80 évre titkosított anyagokat végre elkezdik feloldani, s sorra derül ki az eddig magát ártatlannak feltüntető fidesz bűnössége. Ráadásul a feloldott anyagokban az országos rendőrkapitány-helyettes elmondja, hogy a TV ostrom biztos, hogy nem volt előre megtervezve, és nem volt olyan személy, aki egy személyben szervezte volna.

Érdekes fordulat.

Minden esetre kíváncsian várom, mennyi kártérítést ítélnek meg majd Toroczkainak, és majd mennyit Budaházynak, ennyi tévesen megítélt börtönért…

12 kommentek:

Péter-Pál írta...

Azt figyelmen kívűl hagyta a cikkíró, hogy Tutsek-Toroczkai és Hagyó ügye két különböző bűncselekmény: Hagyó csak lopott (ilyen köztörvényes jónéhány akad a Jobbik soraiban is!) - Tutsek-Toroczkai koma viszont egész másra heccelte fel a TV-székház elé vonult csőcseléket és ezzel egy egész sor köztörvényes bűncselekményt is megvalósítottak a rá hallgató "utcai harcosok". (Magyarán: nem szükséges különbséget tenni közöttük - egyformán gazember mindkettő.)

Névtelen írta...

peti-pali,a fajtáddal vannak tele a börtönök,és nem mind köztörvényes,van sok gyilkos is.Akadj le a Jobbikról,mert a vége az lesz nagyon ráfizetsz.A te komád a ragyáspofájú törpe,nem a Torockai.Unalmas a hülyeséged,ha nem ilyen birák lennének,te a vazelint hordanád a ragyáspofájú törpének a börtönbe!!MÁS....A biróság úgy vélte szarhagyónak elég ennyi is a börtönélet intimitásaiból.Ezzentúl az adófizetők pénzéből a rendőrök vigyáznak rá."dobj a kutyának is,és az nem harap"

Herne írta...

Kezd már tele lenni a tököm a "független magyar bíróságokkal"...ti hogy vagytok vele?

Péter-Pál: miért van az, hogy bárhol van nagyszabású tüntetés, a tüntetők mindig "csőcselék", hm? Nálunk a szélsőjobb volt a hangadó, mi lettünk a csőcselék. A görögöknél pl. az anarchisták vitték a prímet, ott ők lettek a csőcselék. Londonban az egyetemista diákokból vált csőcselék. Miért van ez? És ki az aki nem csőcselék? Milyen kritériumoknak kell megfelelni egy tüntetésnek, hogy ne minősüljön csőcseléknek? A tunéziai, egyiptomi, líbiai csőcselékkel elég keményen bánnak/bántak, te is ezt tennéd, persze a demokrácia nevében? Egyébként mennyit fizetnek neked?
Bármennyit is, elég gyenge minőségű bértollnokot választottak, Toroczkai és Hagyó esete ugyanis azért esik rendkívüli mértékben különböző megítélés alá, mert Hagyó nem ám egy egyszerű állampolgár volt, hanem hivatalban lévő, magas bepsztású politikus, társadalmi vezető. Vagy az ilyeneknek nem kéne példát mutatniuk? Esetleg éppenhogy jó példát mutatott?

(Csak a többiek szórakoztatása és esetleges jutalék miatt érdemes válaszolnod, én nem foglalkozom provokátorokkal, főleg ha azok fizetettek: mert egy fizetett provokátor nem szívből beszél. Kurvákkal pedig nem folytatok eszmecserét - nem azért vannak fizetve, mondhatni.)

Névtelen írta...

Herne!!!!,ez a szarházy aki péter-pál,szikszai kacsafos...stb álnéven irogat itt,valójában a c-pressesben balogartur néven irogató polgárháborúval riogató véresszájú ,magyarellenes uszitó.Büntetelenül uszitgathat ellenünk,ebben az országban.Ideje lenne helyretenni,mert szépszóval nem érti meg,hogy ez az ország nem lesz a parazita fajtájának a prédája.És még valami,igazad van:::mert aki leáll a hülyével vitatkozni,azt előbb-útóbb összetévesztik vele.

casablanka írta...

Ugyanaz lesz a büntetése Hagyónak is, mint Kulcsárnak. Ki emlékszik már rá? Egy darabig el lesz ő is otthon. Ha Schuslag nem zsidózott volna és nem röhögött volna rajtuk a nagy nyilvánosság előtt, meg sem emlitették volna a nevét. A többi űgyhöz képest az övé csak egy pitiáner dolog volt, legalább is összegét tekintve.Vagy ott volt a Tocsik, mi lett a vége, ugyanazt csinálta a Vektor kft. is,(szdsz) adott,vett földet, még a nevét sem halotta senki.Vagy Csillag miniszter aki a világ legdrágább autópályáit szervezte az országban.Kóka, Bajnai völgyhidakat és löszalagutakat épithetnek milliárdokért, kit érdekel? Magyarországon lehet az állami tulajdont adni-venni, haveroknak fillérekért átjátszani,közpénzekben duskálni, villákat épiteni spanyol honban, Horvátországban stb. Itt mindent lehet csinálni nyiltan, vagy suttyomban mert holló a hollónak ki nem vájná a szemét, mert ha le jár a ciklus vagy kettő, jön a váltás és kezdődik előlről minden.Közben meg kell "szoritani, reformálni,nadrágszijat húzni, konszolidálni," de csak itt lenn nálunk, sporólni csak rajtunk lehet. Örülök hogy már vége felé járok, mert itt nem változik semmi.Csupán két dolgot nem lehet csinálni, mert akkor nem vagy szalonképes, polkorrekt : a cigányokról elmondani, hogy lopnak mert akkor kiderül, hogy a rájuk szánt pénzt is ellopták,vagy azt hogy a zsidók kiszipolyoznak bennünket.Zsidózni, cigányozni tilos. Mert azért bezárhatnak, rád sütik a bélyeget:rasszista, antiszemita. Ez van. Hogy Budaházy ártatlanul ül a börtönben, az nem számit, hogy otthon van neki is 3 gyermeke akik , haza várják az sem, miért nyitotta ki a száját? Toroczkai ugyan az. Hogy Kocsbur braga miket ir, az nem mérvadó majd rá jön a kis hülye, hogy ő csak egy kis csavar a gépezetben akit egy pár fillérért megvásároltak, engem nem zavar, irjon amit akar az csak őt jellemzi.

kocsobur1 írta...

Az a jó és független bíróság, amelyik a Jobbik vagy a (maradék) Magyar Gárda javára dönt. - De ha nem ezt teszi, akkor rohadt komcsi banda. Budaházy is ártatlanul ül a börtönben... viszont a cigányok nem ártatlanul.
Novák Előd "véletlenül" megkoszorúzta a holokauszt emlékművet. - Ha ugyanezt egy zsidó teszi meg, akkor egy piszok nemzetáruló.
A Jobbikos meleg fiú (a szóvivő) sem olyan ártalmas, sőt a gárdista pornós maca sem - bezzeg, ha ugyanezt az SZDSZ soraiban csinálják, akkor megvetendő barmok.
Igen... mostmár értem a politikát.
Az idős Képíró bácsi ártatlan - a vén Biszku az egy gyilkos fasz.
Abszolut érthető.

Névtelen írta...

Van neki 3 gyereke otthon?... - Akkor meg miért nem dolgozik rájuk, miért az
utcai bandázással tölti az idejét Budiházi úr?
Aki felelősséggel viseltetik a családja iránt, az nem készül terrorista robbantásokra és a tisztességes munkahelyén tölti a napokat. De ismerjük ezt az oldalát is: a nyomorult a nemzeti kegytárgyakat árusító boltjából jutott pénzhez, ahhoz pedig szükséges a lázítás, a tüntetés, a balhé.
Most, mire kikerül onnan 10-15 év múlva, jó esetben, akkor már csak a fiúcskákkal foglalkozik majd. Szegény szerencsétlen felesége...
Kérdés: ezzel is megbíztak, igaz?
Mert ti annyira fontos legények vagytok... meg a honlap is annyira fontos.
Azért nektek is van egy kis üldözési mániátok! - Eszetekbe se jut, ha annyira fontosak lennétek, akkor már régen a Budiházi mellett üldögélnétek, ezt a honlapot pedig már régen megszüntették volna.
Nektek, a lakótelepi munkanélkülieknek a szórakoztatására jó csak az egész.

Névtelen írta...

more,a probléma csak az,hogy az anyád pi..ja nem volt szecskavágó!!EZ MEGOLDOTTA VOLNA MINDEN GONDOD.

MAGYAR NEMZETI ARCVONAL írta...

És azt honnan tudjátok, hogy a bíráskodás a régi?
RÉGEN ezeket a cirkuszokat amiket most csináltok sokszor a bíróságokon, csak egyszer tudtátok volna megtenni - azután évekig állami koszton élhettetek volna.
Ti, a hazafiak a bíróságokon ugyanúgy viselkedtek, mint a cigányok.
Hallottatok arról, hogy az MNA-ellenes pereknél a hungaristák odavonultak és szidták a bíró(nő) anyját?

Névtelen írta...

Nanemán more, dik má hogy te milyen okos vagy.Hány apától van ennyi eszed???Te félkegyelmű. M.K.A.

MAGYAR NEMZETI ARCVONAL írta...

Jók ezek a bejegyzések, mert legalább mindenki olvashatja, hogy milyen
bunkó majmok vannak a Jobbik-szimpatozánsok között. (A nagyobb bunkók,
lásd a nyolc általánost végzett Zagyvát, a Jobbik parlamenti csoportjában
ülnek!)

Névtelen írta...

Te anyád szégyene,ne vergődjél már a Zagyva nyolc általánosán!!Neked is csak 2 osztályod van,de azt 8 év alatt végezted el.Amint láttom te is egy valódi 24 karátos aranybunkó vagy!!!M.K.A.!!!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló