Meddig még?

A hét elején ismét összeverődött a magyargyűlölők egy csoportja, hogy itt az év vége felé, egy idei utolsó konferencián még hosszasan elemezzék, hogy mi magyarok milyen egy szemét, rasszista, antiszemita népség vagyunk. Mielőtt valakik legyintenének, hogy mit kell foglalkozni néhány idióta agymenésével, azoknak jelezném: ez egy tudományosnak mondott konferencia volt, aminek a Magyar Tudományos Akadémia adott helyet. Sőt, maga az MTA volt a rendezvény védnöke is.

A Feischmidt Margit vezető kutató által összehozott Hétköznapi nacionalizmus és nemzeti radikalizmus című konferencia elvileg a „változó nemzeti diskurzusok: az azonosság és a különbség konstrukciói magyar állampolgárok és kisebbségben élő magyarok viszonyáról” kellett volna, hogy szóljon. Azonban a valóság már nem így alakult. A huszonegy előadásból, mindössze nyolc szólt a határon túli magyarság helyzetéről, a többi pedig egy véget nem érő mocskolódásban teljesedett ki.

Még csak bele sem kell olvasnunk a rendezvényről szóló részletesebb beszámolókba, elég ha csak megnézzük a konferencia programját és máris képet kaphatunk ennek a magyarság szempontjából mérhetetlenül hasznos programsorozatnak a küldetéséről. A hivatalos programban ugyanis ilyen előadásokat találunk:
[a teljes programért katt IDE]


- Kóczé Angéla: Nők a fronton: szimbolikus ellenállás a rasszista beszédmóddal szemben.
- Tamás Pál: Nemzeti populizmus és a rendszerváltás delegitimációja Magyarországon
- Tóth András – Grajczár István: A negyedik hullám. A jobboldali radikalizálódás Magyarországon
- Örkény Antal: Eltorzult magyar nemzeti identitás, zsákutcás magyar nemzetpolitika
- Oblath Márton: A "cigánybűnözés" és a "hazafiság" az online nemzeti radikalizmus diskurzusában

Azt hiszem még nemzeti radikálisnak sem kell lenni ahhoz az embernek, hogy felvetődjön a kérdés: Vajon egy ilyen magyargyalázó megmozdulás mitől tudományos? Mitől magyar? És legfőképp a saját szemen köpésünket miért kell nekünk finanszírozni, potom 8,5 millió forintért olyan közpénzből, amit az Akadémiának egyébként a magyarság kultúrájának kutatásra kellene fordítani?

Azért arra kíváncsi lennék, hogy Pálinkás József narancsos MTA elnöknek mégis mi a véleménye az olyan mondatokról, mint amit Tamás Pál fogalmazott meg, miszerint „a magyar társadalom 33 százaléka aktív antiszemita. És akárhogy csűröm-csavarom csak 20 százalékos az anti-antiszemita, az antiszemitizmust keményen elutasítók aránya. Egyértelmű, hogy mindig több Magyarországon az antiszemita, mint az anti-antiszemita".

Vagy mit gondol Tóth András gondolatairól, aki A szélsőséges jobboldal negyedik hulláma című ajvékolásában azt fejtegette, hogy a 90-es évek Haider-féle harmadik generációs populista, protest, bevándorló ellenes politikájához képest a Jobbik egy új generációt képvisel, amelynek titka, hogy Vona Gábor pártja a genetikus fasizmus jegyében egységesítette a dühöt és a gyűlöletet. A tudományos érvelés szerint ennek okát Vona Gábor egyéni sorsában és családi tragédiáiban kell keresnünk.

Azért afelől ne legyenek illúzióink, hogy Pálinkás majd el fog határolódni ezektől. De miért is tenné ezt egy olyan magát konzervatívnak nevező valaki, aki az MTA elnökeként egy egész friss interjúban kijelentette: „az alkotmányba nem kerülhet be a kereszténység, mert az megosztja a társadalmat.”

És innentől már nem is áll olyan messze kollégájának, Örkény Antal szociológusnak, az MTA doktorának és az ELTE egyetemi tanárának előadása. Örkény az Eltorzult magyar nemzeti identitás, zsákutcás magyar nemzetpolitika címmel tartott igazán feledhetetlen előadást, ahol olyan ”tudományos” megállapításokat tett, miszerint egy nemzetközi felmérésben Magyarország lett a legnacionalistább ország, amelyet az etnocentrizmus és a xenofóbia különböztet meg a nyugati, modern politikai nemzettudatú országoktól. Így aztán szerinte nem ártana tudatosítani magunkban, hogy messze mi vagyunk Kelet-Európa legidegengyűlölőbb országa. Aztán szégyenkeznünk kell még szerinte amiatt is, hogy egy másik felmérés alapján a magyarság elsöprő többsége büszke saját történelmére. Ez pedig teljeséggel érthetetlen és elfogadhatatlan, „hiszen a magyar történelem kudarcok története”.

És hogy teljes legyen a kép, még a végére ideidézném Kóczé Angéla szavait, mert azok pontosan bemutatják az egész konferencia lényegét. Ez a mérhetetlenül felkészült asszony a Nők a fronton: szimbolikus ellenállás a rasszista beszédmóddal szemben címmel mondta el gondolatait a világról. Az előadásából megtudhattuk, hogy a borsod megyei Szikszón a világ végéig békésen éltek volna egymás mellett az aktívan integrálódó roma és nem roma lakosok, ha azt a Magyar Gárda felvonulása nem zavarta volna meg, mert ezután az addig tabunak számító cigányellenesség és a „kontrollált gyűlöletkeltés” elszabadult. Azóta a cigányok félnek kimenni az utcára, sőt: két nappal előre bevásárolnak.

Amikor a Barikád újságírója rákérdezett ennek a nagyon életszerű példának részleteire, és felvetette, hogy a konkrét történetről az előadó mégis hány embert kérdezett meg a cigányok által terrorizált emberek közül, ne adj’ Isten a Gárdából, a hölgy így felelt: „Nem volt célom az objektivitás…”

Azt hiszem ezt nehéz kommentálni. Legalábbis sűrű kurv@anyázás nélkül biztosan.

Ha ez a megmozdulás valamilyen liberált műhelyben fut, még akkor is felháborító, de akkor akár rá is mondhatnák, hogy le van sz@rva, az idióták összejöttek és boldogítják egymást. De ez esetben szó nincs erről. Ez a konferencia a Magyar Tudományos Akadémia szervezésében történt, a magyarság ”érdekében”, közpénzből finanszírozva.

Mégis mi folyik ebben az országban? És legfőképp meddig még?

11 kommentek:

Névtelen írta...

Igazad van,vastagon levannak szarva,és még ráadásnak,a büdös Qrv@ annyát mindnek.Ha olyan rossz itt nekik,miért nem mennek a bánatos pi..ba!!!Több pénzünk marad amit magunkra költhetünk,mert azért a magyar ember dolgozott meg.PARAZITÁK!!!

Névtelen írta...

A magyar lakosságnak CSAK a 33%-a aktív antiszemita?!
Na ez az ami eléggé elszomoritó..:)

Gambit írta...

Az, ami eddig is, és addig, amíg nem mi jövünk végre.
Az Akadémia már nagyon régóta nem a magyar érdekeket képviseli, nem ez volt az első olyan konferencia, ahol a tisztelt ballibák szépen körbenyalogatták egymást, minket pedig jól leszóltak. A közpénzből finanszírozott magyarellenes dzsemborik sorában valószínűleg nem ez volt az utolsó (én csak azon csodálkozom, hogy TGM, vagy a horrorfejű György Péter kimaradt a szellemi onanizációból).
Egy tipp a jövőre nézve: Jegyezzük meg ezeket a neveket, egytől egyig, és majd figyeljük, hogy a legközelebbi kitüntetésesőnél mennyi csurran-cseppen nekik. Fogadni mernék, hogy nem egy itt felszólaló emberke gazdagodik majd Kossuth-díjjal, köztársasági érdemrenddel, meg hasonlókkal...

Névtelen írta...

Nem kell ahhoz MTA, sajnos a probléma ott gyökerezik, hogy a jófantáziájú zsidajaink ilyenekkel hazudják tele az internetet. FIGYELEM!!! Előtte nyugtatót bevenni.

Soha nem felejtem el azt a füzérradványi cigány házaspárt... Eltévedtünk, ők arra jártak, megkértük, hogy segítsenek. Azonnal, készségesen megfordultak és elkísértek addig, ahonnan már visszataláltunk a helyes útra, és közben beszélgettünk. Elmondták, hogy a férfi az erdőgazdaságnál dolgozott, de hát az ugye tönkrement, az asszony a téeszben volt - természetesen az pláne megdöglött.
Azóta abból élnek, hogy hársfát és makkot gyűjtenek, meg ami még adódik. Két gyerekük volt, a lány fodrásznak tanult, a fiú még iskolás volt. Ja, és velük lakott az asszonynak az apja: rádőlt egy fa és le kellett vágni a két lábát. Volt egy malacuk és tyúkjaik. Egyáltalán nem látszottak boldogtalannak.
Mindig, mindig ők jutnak eszembe, mikor olvasom azokat az esztelen, lobogó gyűlölettel megírt hsz-eket, hogy nem dolgoznak, hogy a vérfertőzés mindennapos dolog, hogy lusták, hogy mind gyilkos, rabló és bűnöző - és mindig úgy, de úgy elkeseredem...

Herne írta...

„Nem volt célom az objektivitás…” - ezzel jellemezte is ezt az egész légből kapott, mocskolódó szemetet.

Igyekszem általában amennyire csak lehet, higgadtnak maradni, hogy érdemben hozzá tudjak szólni a témához, de most aztán elborult az agyam. A magyar történelem kudarcok sorozata? Igen, akad néhány kudarcunk, mint minden más nemzetnek, mégpedig pont az olyanok miatt, mint ezek a nyomorultak. Ha ezek az idegenekhez dörgölőzö megélhetési nagyágyúk nincsenek, akkor a történelmunkben oly gyakorivá vált megalkuvás sincs, aminek a következménye mindig a vesztes pozíciója lett.

HA egyszer kipattanna a szikra, a liberális-nemzetgyűlölő tudományos elitet hagyjátok meg nekem. Mutatok én nekik tudományt.

Voba Gábort pedig ne elemezgessék ilyen senkik, akiket a kapcsolataik juttattak a pozícióikba, és közük sincs az általuk képviselt tudományokhoz, a viselkedéselemzést hagyják meg a profiknak. Vona Gáborral az égegyadta világon semmi probléma nincs, nála jobb, rátermettebb, megbízhatóbb, egészen egyszerűen ösztönösen bizalmat keltő és jó ember képét sugárzó vezetőt nem tudnék elképzelni jelenleg abban a pozícióban, ahol ő van. Néha, amikor ilyen-olyan belháborúk dúltak a sorainkban, az adott erőt, hogy Vona Gábor van a vezetői poszton, és amíg ő ott van, addig rend lesz. A múltját és gyerekkorát inkább a többi párt vezetőinek kellene elemezni.

Na ma aztán jól be fogok b@szni azt hiszem...

Névtelen írta...

Meg a másik ilyen mert van bőven jófantáziával megáldott zsidónk.

Egyszer 2 éve beírtam a cigányos topikba, hogy ha késő este utazom egyedül vonaton, mindig cigányokhoz közel ülök le. És akkor biztonságban érzem magam.

Herne írta...

„Nem volt célom az objektivitás…” BAZDMEG, hogy lehet egy tudományos konferencián ilyet előadni? A tudomány alapja az objektivitás!

Ááá, megyek is inkább készülődni, ez most tényleg betett.

Baldrick írta...

Mi fizetjük a számlájukat. Népszavazás, és már fel, is van oszlatva.

cila57 írta...

Ha, nem volt célja az objektivitás, akkor mi volt a célja?
Persze, a kérdés költői. Mindnyájan tudjuk mi volt.

Névtelen írta...

Ebben az Magyartalan (Ál)Tudományos Akadémiában csak Mózes népe van képviselve?

Laci írta...

Ott voltatok a konferencián? Értitek egyáltalán, hogy miről szólt? Olvastátok, hallottátok az előadásokat? S ti akartok tudományról beszélni? Sok műveletlen, piszkos, frusztrált seggfej, akik gyűlölködnek ilyen topikokban, mert képtelenek voltak elvégezni a négy általánost. S mit akartok? Átvenni a Magyar Tudományos Akadémiát? Nem elég nektek már a sarki kocsma s a disznótor? Tudományt akartok? Ezek a hozzászólások is jól mutatják, hogy milyen söpredék vagytok: elolvastok valami másodkézből vett tájékoztatást és szó szerint veszitek azonnal. Manipulálható csőcselék.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló