Rettegni kell

Márpedig olyan nincs, nem lehet, hogy egy nap úgy múljon el, hogy ne legyen valamilyen nyilvános liberált rettegés. Akármi. Tudományosnak konferenciának álcázott gyűlölködő napok, vagy éppen, mint tegnap, egy könyvbemutató. Meg kell ragadni minden alkalmat, vagy ha nincs akkor gyorsan kell szervezni egyet. Mert rettegni kell. Ez a lényeg.

A tegnapi adagot Debreczeni József új könyvének bemutatója szolgáltatta, ahol a nagyobb hatás kedvéért a hivatásos és megélhetési rettegők krémje is szép számban megjelent. Mondhatnánk ismét összefújt egy nagyobb adag szemetet a szél, hisz a Pallas Páholyban rendezett kihagyhatatlan eseményen tiszteletét tette Bokros Lajos, Vörös T. Károly, Bauer Tamás, Bárándy Péter, Gréczy Zsolt és persze megjelent hálája jeléül Elqró is.

Rajtuk kívül még persze ott volt az értő közönség is, zömmel a hatvan év feletti agyamputált korosztályból, akik nagyon elszántan bólogattak, amikor Debreczeni szólásra emelkedett és bemutatta Húsz év című új könyvét, mely a bértollnok 1987 és 2010 között keletkezett írásainak legjavát foglalja magába. Értsd a leggusztustalanabb öklendezéseit.

Debreczeni a nyitóbeszéde során sok mindent elmondott magáról, a könyvről, és elpuffogtatta a teljes liberális közhelygyűjteményt az országban uralkodó szélsőséges megnyilvánulásokról, a demokrácia sárba tiprásáról. Azonban önmaga dicsérete és a nagy rettegés közepette azt valahogy ”elfelejtette” megemlíteni, hogy az írásgyűjteményből „véletlenül” kimaradtak azok az OV seggét fényesre nyaló írásai, amit 1998-2002 között, mint a narancsos szellemi holdudvar egyik meghatározó alakja publikált. Azt részleteiben nem nagyon bontotta ki, hogy a könyv nagyjából minden évből 6-10 írást tartalmaz, kivéve az első narancskormány négy évét, aminek az idejéből mindössze csak 5 írás szerepel a kiadványban.

De ez természetesen nem tűnt fel az igazán felvilágosult hallgatóságnak sem, így aztán azok egyetértően bólogattak akkor is, amikor Debreczeni álszent módon kijelentette: „Én tényleg nem változtam az idők során, a parlamentáris demokrácia híveként kezdtem, és most is a parlamentáris demokrácia kétségbeesett híve vagyok.”

Megnyitó beszéde végén még név szerint köszöntötte a megjelent neves vendégeket, majd a felsorolás végén hozzátette: „Meg merem kockáztatni, ha Antall József élne, ő is itt lenne". És az elvtársak tapsoltak, ismét egyetértően bólogattak. Tették mindezt azok, akik nagy valószínűséggel örömtáncot jártak annak idején Antall halálakor.



Az embernek egyszerűen felfordul a gyomra ezektől. Állítom az ilyen férgek csak ebben az országban nőnek ekkorára, mert hagyjuk nekik. Normális helyeken szerintem már apró korukban eltapossák őket. Nálunk azonban nem. Messze nem. Mi még ki is tüntetgetjük ezeket. Csak hogy a legfrissebbet említsem. A tegnapi napon kiadott Prima Primissima díjat ugyanis többek között megkapta Moldova György és Veiszer Alinda műsorvezető is, aki Bolgár György seggnyalója volt Klubrádióban…

Na, de ugorjunk vissza a könyvre, és a bemutatóra, mert ott Bokros Lajostól azt is megtudhattuk, hogy "Kevés ilyen intellektuális és morális színvonalon megírt munka született az elmúlt húsz évben". Sőt, Bokros a kötetet egyenesen történelmi jelentőségűnek nevezte, míg a szerzőt igazi Kasszandrának titulálta, idézve Debreczeni 2008. június 14-én írt, a Népszabadságban megjelent Horthy és Orbán című tanulmányát, amelyben szerinte a "közíró” meglátta a jövőt, amikor kétharmados fidesz kormányzásról és OV hatalmáról értekezett.

Mint látható, megint volt minden. A liberáltak megnyugodhatnak. A felvilágosult baloldali emberek tegnap is megkapták a napi rendes rettegésadagjukat és így talán elvonási tünetek nélkül vészelik át a hétvégét.

Én meg csak itt a végén annyit jegyeznék meg, hogy a könyv címe egyébként tényleg találó, mondhatnám előremutató. És talán valamikor egy jogerős bírósági ítélet formájában meg is jelenik majd:

Debreczeni József: Húsz év

10 kommentek:

Névtelen írta...

Ime Cassandra reinkarnációja!!!Ő valóban az aki volt,senki nem tud a bőréből kibújni!!"a legnagyobb seggny@ló" dij birtokosa.Antallescu is ott lenne:::nos az már nem lehet,de rémálmaiban jelenjen meg neki!!!Rákosi bértollnoka Zelk Zoltán a cipőfüzöjét sem köthetné meg!!Az ország krémje::::mocskos lajos ,kölmös bauel,vörös tetű károly,besugófióka bárándi,a legnagyobb féreg a gyurcsótány!!A Nagy Fülkeforradalmárt sikerült megköpdösni megint.

eSzeL írta...

Ez is csak arra jó, hogy azt higgyék az emberek, hogy a vörös meg a narancs ellenfelei egymásnak.

Herne írta...

Szeretném megköszönni Debreczeni elvtársnak, amiért ötletet adott. Ha lesz időm és türelmem, írok én is egy 20 év című könyvet, csak ez az átlagember szemszögéből mutatja majd be ezt a csudademokráciát...nyilván itthon nem adnák ki, de nyugatabbra, ahol azért egy fokkal komolyabban veszik azt a fenenagy demokráciát, simán lehozzák, és így a nyugati közvélemény bepillantást nyerhet a magyar valóságba a kormányzati nyilatkozatokon és adatokon túl.

Üzenném továbbá Debreczeni elvtársnak, hogy a felvett vezetékneveknél rém hülyén néz ki a szó közepén történő "cz" féle nemeskedés, miközben a nemesi nevekre jellemző y végződés hiánya elárulja, hogy köze sincs a nemesi származáshoz. Nemesi nevet hálisten (még) nem lehet felvenni, illetve megvenni.

Böczike írta...

Kicsit kisarkítva a dolgot, az ehhez hasonlókra szokta mondani egy volt kollégám: Normális országokban a nála rendesebb embereket is fel szokták akasztani! Debreczeni egyébként édesanyám keresztszüleinek a fia. Persze evvel nem szokta dicsekedni! Vajon miért?

Gambit írta...

"Kevés ilyen intellektuális és morális színvonalon megírt munka született az elmúlt húsz évben." - Sajnos nagyon is sok _ilyen_ színvonalú szemét látott már napvilágot idehaza... Ha itt valóban forradalom, meg franc tudja mi lenne, akkor eleve meg sem jelenik, vagy a kedves írójával együtt megy a papírmalomba. (Böczike: A legközelebbi családi összejövetelen tehetnél némi ciánt a levesébe, leköteleznéd vele az ország értelmesebbik felét.)

Ezzel együtt azt mondom, hogy ezeken a magyargyűlölő szeánszokon rágódva csak súlyt adunk nekik. Le kéne tojni nagy ívben, mert pont ezért csinálják, hogy beszéljünk róla.

casablanka írta...

Ezeknek a hatalom, mindig megengedi,hogy nyaljanak csontig, meg is fizeti őket, a sok ajvékolásért de hatalomhoz "igazán" nem jutottak.Nem is fognak. Amolyan kápó félék, őrzik, a fasisztázást, az antiaszemitázást, és ha parancsot kapnak akkor akkor üvölteni kezdenek mint a veszett sakálok. Persze mindig a magyarság ellen. Engem már hidegen hagynak, le vannak sz@arva.

Névtelen írta...

Lehetett volna a könyve címe az is, hogy: 20 SEGG

BABYKU írta...

Korábban amikor a "másik" oldalon volt még a szerző "Casablanca" szavai szerint csak nyalonc lehetett és semmi más jutalomban nem részesült mint ami a nyelvére került. PEDIG SOKKAL TÖBBRE TARTOTTA MAGÁT ÉRDEMESNEK . ÍGY HÁT MÁS ÚT NEM LÉVÉN BEÁLLT GYALÁZKODNI. AZ IRIGYSÉG AMIVEL ORBÁN KARRIERJÉT VÉGIG SZENVEDTE MÍG MAGA-MAGA LECSÚSZOTT EGYSZERŰ AZ GERINCTELENEK SORÁBA NEM HAGYJA ALUDNI SEM. ÉJT NAPPALLÁ TÉVE ŐRJÖNG IRÓGÉPE MAGÁNYÁBAN ÉS ÖTLI GYALÁZKODÁSÁT A TÖBBI CSÚSZÓ-MÁSZÓ ÖRÖMÉRE. EGYSZERŰEN NEM TUDJA TITKOLNI IRIGYSÉGÉT ÉS AZT HISZI AZ ISTEN MARHÁJA, HOGY EZ NEM RÍ LE RÓLA.ORDÍT RÓLA!!!!!!!!!!! AZ ELQRÓ IS CSAK ARRAA TARTOTTA, HOGY NYALOGASSA FÁJÓ FENEKÉT MERT ANNYI RÚGÁST KAPOTT AMIT NEHEZEN TUDOTT MÁSKÉNT KEZELNI..
eGYIK NAP HALLOTTTAM A TV-BEN AMIKOR EGY "KRITIKUSNŐ" VÉDTE AZ ALFÖLDI NEVŰ NYÁLKÁS KÉPZŐDMÉNYT - AKKOR MEGJELENT ELŐTTEM A LEGUNDÓRÍTÓBB FÉREG AMIT EZ A NŐ IS ALAKÍTOTT ÉS EZ A DEBRECENI FÉLE PONDRÓ IS.
a DEBRECENINEK AZ LENNE A LEGNAGYOBB BÜNTETÉS HA MEGKELLENE ÍRNIA ORBÁN KARRIERJÉT ÉS EURÓPAI ÉS VILÁGSZERTE TÖRTÉNŐ ELISMERTSÉGÉT - TEKINTÉLYÉT AMIT A HAZAÁRULÓ MAGYARVERŐ ELQRÓ SOHA ELNEM ÉRT ÉS NEM IS FOG... EGYSZER AKART VALAMIT AJÁNLANI AZ EU-BAN AZT SEM FOGADTÁK EL NEKIJE!!!!!! KÉPZELEM HA EGYEDÜL VAN ÉS NEM LÁTJA MÁS CSAK DRÁGA PÁRJA MENNYIRE NINCS KEDVE TÁNCIKÁLNI HANEM CSAK ŐRJÖNGENI OV. SIKERE LÁTTÁN....

Böczike írta...

Gambit! A cián nem jó mert soha nem ültem vele egy asztalnál. Talán 5-6-szor láttam, kettőször köszöntem neki, (szüleivel beszélgetett a szülei háza előtt)de sem köszönés, sem röfögés, sem böfögés! Pedig ő is itt született kicsiny falumban, és tudja, hogy (ha esetleg nem ismert volna meg) itt az emberek ismerősként is, és ismeretlenül is köszönnek egymásnak, nem úgy mint a városokban! Tehát GAMBIT a cián helyett vagy lőfegyverre lenne szükség, vagy bízzunk az Isteni igazságszolgáltatásban!!!

Gambit írta...

Böczike: Hát igen, Szentgyörgyön azért még működik az udvariasság (bár jómagam csak fogorvosnál voltam ott egyszer, de meglepődtem, milyen készséges és jól nevelt mindenki).
A Józsival kapcsolatban pedig, akkor marad az isteni igazságszolgáltatás :)

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló