Vasárnapi visszanéző – 45. hét

’56 szembeköpve. Biszku megint megúszta [2010. november 4.]
Tényleg nem akarok összeesküvés-elméleteket gyártani, és nem akarok egyes dolgokba olyat is belemagyarázni, ami talán nincs is benne, de azért van abban valami ördögien szimbolikus, hogy a Fővárosi Főügyészség történelmünk egyik legszomorúbb évfordulóját megelőző napon utasítja el azon feljelentést, melyet három hónapja, Biszku Béla és társai ellen tettek az 1956-os megtorlásokban játszott szerepükért.

Hogy mi volt az igazi ok, mi nem, az nem tudható, az azonban biztos, hogy az ügyészség szinte provokatív módon november 4-ére időzítve, egy elképesztő indoklás közepette felmentette ’56 egyik legfőbb felelősét, az aljas és kegyetlen tetteinek a következménye alól…>>> tovább


Tényleg egy halálos ítélet kell? [2010. november 8.]
Egy indiai bölcs - Swami Buddharakita Teyra - szerint megdöbbentően fegyelmezetlen az európai emberek gondolkodása. Képzeletükben mindig az irrealitásokban kóborolnak. Vagy a múltjukon töprengenek, ami már nincs, vagy a jövőjüket tervezik, ami még nincs.

S a két "nincs" között alig élik át az egyetlen vant, a jelent. Örök jelenben kellene hát élni, s főként bátran, vállalva vágyainkat, igényeinket, a szív követeléseit.

Feldereng egy megrendítő film emléke…>>> tovább


Egy hónappal a katasztrófa után. Helyzetjelentés Kolontárról [2010. november 10.]
Most, egy hónappal a gátszakadás után ismét a helyszínen jártam. A rend még abszolút nem állt helyre, a munkálatok előreláthatólag még pár hétig eltartanak. Az emberekkel az elöntött házaikat kitakaríttatták, a menthetetlen több mint 230 lakóház pedig ledózerolásra vár.

A korábban ott élők nagy részének jövője még megoldatlan. Többen arról számoltak be, hogy elöntött ingatlanjaiknál sokkal kisebb, értéktelenebb lakásokat ajánlanak fel nekik cserébe, ha aláírnak olyan szerződéseket, melyekben lemondanak mindenféle további kártérítésről és adományról. Sokak pedig arra panaszkodtak, hogy a felajánlásokat nem adják ki nekik. Leginkább a Habsburg György elnökségével vezetett Magyar Vöröskereszttel kapcsolatban jöttek elő ilyen jellegű észrevételek…>>> tovább

0 kommentek:

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló