Ördögi kör, de lesz kiút?

Tegnapelőtt reggel óránként emelkedett történelmi csúcsra a svájci frank ára a forinttal szemben. Az eddig a 220 forintos szintet még soha át nem lépő frank nyolc óra után nem sokkal 221,7 forintba, kilenc órakor már több mint 222 forintba került.

Aztán délután kettő óra előtt már 222,70 forintot mutattak a jegyzések. A frank mellett az euró 287, a dollár pedig 227 forintig emelkedett. Mindeközben tegnap délre a magyar állampapírhozamok mintegy 20-25 bázispontos ugrásával másfél hónapos csúcsra ugrott a magyar állam következő 5 évi esetleges csődje elleni biztosítás piaci ára is.

Az okok egyértelműek, de azoknak semmi köze sincs a magyar gazdaság pillanatnyi állapotához. Mindössze csak annyi történt, hogy a jordán-pozitív JP Morgan világossá tette, hogy a cionisták nem fogják benyelni azt, hogy az IMF-et csak úgy elküldtük a francba oda, ahová egyébként való.

"A Magyarországra nehezedő piaci nyomás intenzívebbé válására lehet szükség a kormány meggyőzéséhez arról, hogy fontos a hitelmegállapodás megújítása az IMF-fel" – áll abban a tanulmányban, amit hétfőn hozott nyilvánosságra a JP Morgan. Hasonlóan nyilatkozott meg aztán a Royal Bank of Scotland zsidaja is, aki kijelentette: "a piacon uralkodó általános nézet, hogy a magyar kormány végül visszatér, vagy rákényszerül a visszatérésre a tárgyalóasztalhoz a valutaalappal". Kedden pedig már a Bloomberg is velünk foglalkozott – igen ez is az – idézve Kenneth Rogoff amerikai közgazdászt, aki szerint hazánk rövid időn belül biztosan csődbe megy.

Mint jól látszik az erődemonstráció megkezdődött. Az egymással összefonódott „mértékadó” hitelminősítők, gazdasági hírportálok és persze a pénzintézetek megpróbálják sakkban tartani azokat az országokat, amelyek gazdasága nem túl biztos lábakon áll, és amelyek eddig fejőstehén módjára extraprofittal látták el őket. Sajnos Elqró hazaárulásának köszönhetően mi mindkét kategóriába beletartozunk.

A cionista képlet pedig borzasztóan egyszerű. Az élvonalbeli hitelminősítők „hirtelen” rájönnek arra, hogy egy országgal gond van és azt azonnal kockázatosabb osztályba sorolják. Ennek következtében az adott ország csak magasabb kamatokkal tud hitelt felvenni, ez pedig extraprofitot jelent a bankoknak és egyúttal lehetetlen helyzetbe hozza az ellenszegülni merőket.

Ilyen egyszerű.

A cionisták által működtetett aljas kis rendszer a bajban lévő országok teljes kifosztására épül. A nemzetközi pénzintézetek olyan kamatokkal kölcsönöznek a hozzájuk lojális hazaáruló politikusok által bedöntött gazdaságoknak, így Magyarországnak is, amiket egyszerűen nem lehet visszafizetni. A hitelezők persze minden esetben arra hivatkoznak, hogy ez az országkockázatok miatt van így, de ez azért hazugság, mert a kockázatokat a hitelminősítők állapítják meg, akik teljesen össze vannak fonódva a pénzintézetekkel.

Ami most folyik mifelénk, azt a cionista gépezet a kilencvenes évek végén már eljátszotta Ázsiában is. Az akkori fellépésüknek következményeként mára gyakorlatilag a teljes térségből kitiltották őket. Ott keleten 13 éve már megtapasztalták azt, hogy mit jelent az IMF partnersége, hogy az a cionistákon kívül senkinek nem jelent hasznot. Azonban nálunk még csak most kezdődik a harc, és ne legyen kétségeink afelől, hogy ezek majd itt is mindent bevetnek.

A forint gyengítésével ma már eljutottunk oda, hogy azok az adósok, akik egykor 140 forintos vagy akörüli frankárfolyamon vettek fel kölcsönöket, azok csak az árfolyamváltozás miatt nagyjából hatvan százalékkal több törlesztőt kénytelenek fizetni. Mivel azóta azonban a kereskedelmi bankok többsége a kamatokat is megemelte – holott a svájci központi bank kamatszintje történelmi mélységben van –, egyes törlesztőrészletek mára akár a kezdeti időszakban számolt értékek több mint kétszeresére is rúghatnak.

Jelenleg nagyságrendileg 100 ezer adós áll a hitelbedőlés határán, ők legalább három hónapja képtelenek fizetni a bankoknak. Ők azok, akiknek a lakását már elárverezték volna, ha nem lenne érvényben az év végéig szóló kilakoltatási tilalom.

Mindeközben a gyanútlan szemlélődő a szíve mélyén egyetért azzal, hogy nem szabad feladni, hogy az IMF-et még egyszer nem lehet beengedni. Azonban, ha rátekint 220 forintra emelkedett svájci frank árfolyamra, aztán a devizaadósságára, a házra, a családra és a gyerekre, akkor már alább hagy a lendület és rájön, hogy ő és Magyarország nagyon nagy csapdába került, amiből veszteség nélkül nem nagyon van, pontosabban az eddigi megoldások elvén nem nagyon lesz kiút.

A magyar kormánynak pedig óriási felelőssége van és egyre nagyobb lesz abban, hogy hogy védi meg a devizahiteleseket az egyébként nagyon is támogatandó gazdasági szabadságharc rövid távú következményeitől. Mert az szinte biztos, hogy a globalisták a legvégsőkig el fognak menni a gazdasági nyomásgyakorlásban.

Néhány hét múlva kiderül, hogy OV a szavakon túl képes-e, vagy akar-e lépéseket tenni az IMF függőség csökkentésére. És talán a választások elmúltával megtudjuk végre az is, hogy végülis merre akarja vezetni Magyarországot, mert ami a tavaszi voksolás óta eddig ment, az nem más, mint alibi kormányzás, ami teljesen alá volt rendelve a helyhatósági választásoknak.

Azonban egy dolgot, azért nem szabad elfelejtenünk. Az egész világ nincs válságban mégha a média ezt is akarja elhitetni velünk. Csak és kizárólag a világ azon része vergődik, amit a cionisták a befolyásuk alatt tartanak. Nincs válság sem a Távol-, sem a Közel-Keleten. Oroszország, Kína, Japán és az ázsiai kistigrisek, mint Dél-Korea, Tajvan, Szingapúr, Hongkong sem küszködnek gazdasági nehézségekkel. Így ma már egyre világosabb, hogy nincs más út, és igazából nincs más lehetőségünk sem, mint kelet felé nyitni.

És az igazi kérdés nem az, hogy ezt kormányzati szinten felismerik-e, mert azt gondolom, ezt ők is pontosan tudják, hanem az, hogy megtudják-e, meg akarják-e tenni. Hogy lesz-e Magyarországnak annyi ereje mind kormányzati, mind társadalmi szinten, hogy beintsen az egész globalista világnak.

4 kommentek:

Gambit írta...

Sajnos utópia, hogy majd pont a gátlástalanul atlantista Fidesz fogja felismerni a keleti előnyöket. Ők csak a nyugati valagat szeretik nyalni, és az sem érdekli őket, ha ehhez csődbe kell vinni az országot... Az egész "gazdasági szabadságharcuk" bolhacirkusz, gyakorlatilag porhintés, amíg a helyhatóságin is tarolnak egy szépet, utána meg, hogy, hogy nem kénytelenek lesznek visszahívni az IMF-et, és teljesíteni az összes kérésüket.

casablanka írta...

Az hogy a Ft. hogy áll ehez, vagy ahoz a valutához képest, nem mérvadó. Amikor elqró felvette a kölcsönt az IMF-től akkor volt a legerősebb a FT (23o.-Huf= 1 EU), akkor palizták be a jónépet a deviza kölcsönök felvételére is.(soros bá trükközött egy kicsit) Arra, hogy a kormány beint az IMF-nek és csak az EU-val tárgyal, várjunk még egy picikét.Legalább is ameddig az önkörmányzati választások lezajlanak,mert akkor a "nyerő mindent visz" és ök osztják a lapokat.Addig tud még "várni" az IMF is.Azután meg jön a "fekete leves" ! ! !

Palesztin írta...

Gambit!

Ott a pont,teljes mértékben egyet értek!

Végvári József dr írta...

Ma az alábbi levelet próbáltam meg eljuttatni a magyar kormánynak:

RÖVID LEVÉL A MAGYAR KORMÁNYNAK

Javaslom a Tisztelt Kormánynak, hogy 1. sürgősen rugdossa ki a bíróságokról és ügyészségekről a bennragadt gyurcsányista elemeket, mert különben sohasem fog helyreállni az igazságszolgáltatás, Budaházyt pedig azonnal engedjék szabadon; 2. gyurcsányt és csürhéjét néhány hónapon belül csukják le, különben a nép magukat fogja lecsukni. Maguk ellenzékként megszokták a tesze-toszaságot, és most is azt hiszik, hogy éveik vannak a nagy gazemberségek felszámolására. Hát nincsenek éveik, legföljebb hónapjaik, de abból se sok. Jóval több embert kell ráállítani az elszámoltatásra; 3. a fosztogató bankok ellen sürgősen tegyenek valamit, mert itt emberek milliói mennek tönkre. Maguk azt hiszik, elég a népnek néhány jelképes gesztust tenni (bankadó, simor fizetésének csökkentése, stb.), de ez messze nem elég. Talán tíz évvel ezelőtt elég lett volna a jelképes gesztus, ma már tényleges tettekre van szükség, de úgy látszik, maguk ehhez nem érzik elég erősnek magukat. Hát mire való a kétharmados többség, ha nem képesek kihasználni? 4. Az eltelt hatvan év alatt az egyetemek és főiskolák a szellemi gyökértelenítés és magyartalanítás központjaivá váltak, többségükben máig mszp-s és neoliberális vezetés váltja egymást. Tegyenek valamit ez ellen, különben nem lesz szellemi utánpótlás, aki tovább vigye a nemzeti jobboldalt.

Elfogyott a türelem. Ha nem cselekszenek hamarosan, eljöhet az idő, hogy fegyvert szerzünk, és azzal magunk verjük ki hazánkból ezt a nemzetpusztító csürhét.

Tisztelettel:


Dr. Végvári József
nyugdíjas nyelvtanár

ÜZENET A FÓRUMNAK:
Egyetértek azzal, hogy a hozzászólásokat névvel kell vállalni. Ha a hazaáruló gyurcsány merte névvel vállalni hazugságait, mi miért nem vállalhatjuk névvel igazságainkat? Egyébként nekem is van kit és mit féltenem, ha már ilyesmire hivatkozunk.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló