Meghalt Afganisztánban, de miért?

Azért sok képmutató dolog van a világban, de amit Hende Csaba, honvédelmi miniszter művelt a hét végén az Afganisztánban meghalt katonanő koporsójának fogadásakor, az azt hiszem, egyszerűen elképesztő.

Mielőtt azonban továbbmennék, és mielőtt még valaki félreértene, szeretném leszögezni: Pappné Ábrahám Judit halála borzasztó és fájdalmas minden magyar számára, de azért azt se feledjük, hogy aki zsoldosnak áll és egy olyan helyen vállal munkát, mint Afganisztán, akkor azért annak számolnia kell ilyen eshetőséggel is.

De ettől függetlenül a következőkben még véletlenül sem szeretném az ő hősiességét megkérdőjelezni, mindössze csak arra szeretnék rámutatni, hogy a mai magyar külpolitika narancsos forradalom ide, innentőmindenmáslesz OV-duma oda, semmit sem változott a gyurcsányi időkhöz képest. Ugyanúgy megy a cionisták gátlástalan kiszolgálása, mint ahogy az, az elmúlt nyolc évben is történt.

Sőt. Azokat a szavakat, amiket most a narancsos miniszter kiejtett a száján, talán még Szekeres sem merte volna józanul elmondani. Persze értem. Hende be akarta mutatni a mélyen megrendültet, amiről akár még el is hihetnénk, hogy őszintén teszi, de ha így van, akkor mi szükség van ilyen színészkedésre, ilyen álszent dumákra? Mi szükség van olyan mondatokra, amik köszönő viszonyban sincsenek a valósággal?

"A honvéd élete a szolgálat. Szolgálat a hazáért, ha kell mindhalálig. Ez nem csak szó, hanem maga a valóság. Koporsódat a nemzet zászlaja borítja. Annak a nemzetnek a zászlaja, melynek végül mindent odaadtál. Ez a közösség és ez a nemzet emlékezni fog rád. Csatlakoztál ahhoz a száz, meg százezer magyar katonához, akik előtted jártak közös történetünk évezredes országútján. Azokhoz, akik a hazáért éltek és meghaltak.” – mondja 2010-ben a magyar honvédelmi miniszter egy olyan háborúban meghalt katona koporsójánál, amelyik háborúhoz Magyarországnak az égegyadta világon semmi, de semmi köze nincs.

Szerintem még maga Hende sem tudna egyetlen egy értelmes indokot, okot, vagy magyarázatot adni arra, hogy mi mégis mit keresünk ott a világ másik felén. Mi az a magyar érdek, amiért ott magyar katonáknak kell meghalni, mi az a magyar érdek, amiért mi erre a dologra évente cirka 15 milliárdnyi adóforintot költünk el?

Ez a háború nem a mi háborúnk. Ez háború csak és kizárólag a cionista izraeli és az amerikai érdekeket szolgálja. Így a magyar katonák Afganisztánban nem tudnak meghalni a hazáért, egész egyszerűen azért, mert nem azért vannak ott.

Legalábbis a magyar hazáért biztosan nem.

10 kommentek:

Névtelen írta...

Na miért??a zsidók pénztárcájáért.I.F.J.Megdögleni ,mint a kóbor kutya Afganisztánba,vagy irakban nem a haza szolgálata!!Még mindig nem értem mit keresnek ott az adófizetők pénzén.Csabikánk téved , mikor a hazáért elesett hősökhöz hasonlitgatja a zsoldost.Valaki mondja már meg neki, meg nekem miből állt az ő hősiessége?

északi írta...

Tetszik a cikkhez mellékelt kép is. Kicsit a hasonlít az Új Görög zászlóra, csak abban nincs piros...
A szobor övén lánc és lakat, a lakaton az "ördög" egyik neve. FED...

casablanka írta...

Csak azt nem értem miért is hivják HON-védnek és Hon- védelemnek a katonaságot. Majdnem bele fulladt a magyarázatba az egyik okos, hogy ez nem zsoldos katonaság, mert a zsoldosnál azt kell csinálni amit parancsolnak a szerződéses meg azt csinálja amit a parancs előir.El vagyok keseredve, de ha ilyeneket hallok még tudok kacagni is.Ha vissza gondolok az elmúlt 15 évre milyen katonai vezetőink voltak : Szabó, Szekeres, most meg ez az MdF-es Hende, talán ez nem fog inni? !

Névtelen írta...

Hende nem fog inni,mert már most úgy nézz ki mint aki bevan rúgva.A szabadságszobor kényszerzubbonyban,FED=Fekix Edmondovics Dzserdzsinszkij a CSEKA kiagyalója.

feco0220 írta...

Török Gábor, ez a politológus, meg minden , szinte minden témához olyan körmönfontan nyúl, nehogy a mindenkori kormányzat jól seggbe rúgja, és ezt olyan jól csinálja, hogy a karrierje egyfolytában ívelt felfelé, lett légyen MSZP, avagy éppen Fidesz a trónon, aztán megint MSZP, s most megint Fidesz.
Egyik írásában a Jobbik szakadásáról osztja meg látomásait az őt olvasóval, miközben nyilvánvaló sunnyogó, Jobbik-ellenes propaganda szöveget próbál lenyeletni velünk, sunyi, cionista elmebetegséggel.
Felteszi a kérdést, hogy: „Miért is vagyunk mi ott?” Mármint Irakban, Afganisztánban. Mintha nem tudná Török úr, hogy a cionista világhatalom rabló hadjáratában veszünk részt, akik közben bennünket is kirabolnak, s a kollaboráns, hazaáruló kormány asszisztál ehhez, és ő maga is lopja a saját népét.
Csakhogy ebben a pofátlanul cinikus, és aljas színjátékban, átmosott agyú, ártatlan magyarokat küldenek a biztos halálba, mert a megszállt nemzetek az utolsó vérig fognak küzdeni, hogy eltakarítsák a betolakodó, cionista nagyhatalmi érdekű rablókat.

Palesztin írta...

Nos,aki az izraeli illetve amerikai érdekekért harcol arra mit lehetne mondani?Mert csupán azért vannak ott a magyarok.......a tálibok pedig ellenállók a SAJÁT hazájukban.

Ennek ellenére aki oda megy,az így járhat.....azt el kell ismerni,a tálibok elég kemények az USA nem bír velük,ahogy anno a Szovjetunió sem.Akkor őszintén,mit akarnak a magyar katonák?Tragikomédia júdás pénzért.....

Névtelen írta...

Miért?Hát a pénzért.Szegény még csak nem is a hazájáért halt meg.

Névtelen írta...

Afganisztánt a macedon király Nagy Sándor is megpróbálta elfoglalni,megpróbálták az angolok,majd az orosz,de beletört a bicska!!A yenkik úgy láttszik elfelejtették a Viet-Nami pofont,megint próbálkoznak,ennek is ruha lesz a vége.Sokat visznek még haza ládában belőlük!!

Névtelen írta...

20:39.

Egyedül Nagy Sándornak sikerült meghódítania Afganisztánt,ő ugyanis Indiáig ment.Inkább volt görög,mint macedón.

Igaz,azóta senkinek nem sikerült ez.Amerikának aztán végképp nem fog.

Névtelen írta...

Mint ember még talán sajnálom,de mint a terrorállamok oldalán harcoló zsoldoskatonát NEM!!!!!!!!!!Tudta mire vállalkozik a pánzért,de remélni tudom hogy csak a pénzért.Mert ha valóban tudta hogy melyk oldalon harcol akkor nem tudom sajnálni mint embert sem!Mert ez nem a Hazáért halt meg.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló