Vasárnapi visszanéző – 34. hét

A Felvidék elveszett(?), avagy gondolatok a brünni túra kapcsán [+videó] [2010. augusztus 17.]
Az elmúlt napokban volt szerencsénk ismét részt venni a brünni Moto GP hétvégén. Az esemény alapvetően a korábbi években már megszokott hangulatban és forgatókönyv szerint zajlott, azonban pénteken éjjel egy olyan beszélgetésbe keveredtünk, amiről azt gondolom, hogy a felvidéki helyzetkép megvilágítása miatt, talán érdemes szélesebb körben is megosztani.

Épp sörözgettünk és az aznapi történésekről beszélgettünk, amikor odajött hozzánk másodmagával egy felvidéki srác, hogy leülhetnek-e közénk. Természetesen igen volt a válasz, hisz mindig nagy öröm és érdekesség az elszakított terülteken élőkkel beszélgetni. A kötelező ismerkedési körök lefutása után szinte azonnal az aktuális közéleti történésekre terelődött a szó, azonban ahogy egyre jobban belemerültünk a beszélgetésbe, úgy kezdett egyre rosszabb érzésem lenni…>>> tovább


OV legnagyobb gondja [+videók] [2010. augusztus 23.]
Elvitték a rendőrök a Magyar Nemzeti Gárda főkapitányát a Jobbik kampánynyitó és egyben augusztus 20-át is köszöntő rendezvényéről, amelyet a margitszigeti Nagyréten tartottak.

A büfénél az ismerőseivel beszélgető főkapitányhoz tíz rendőr lépett oda, majd felszólították, hogy vegye le a pólóját, mivel azon egy jogerősen feloszlatott társadalmi szervezet neve, valamint jelképei voltak láthatók. A főkapitány nem tett eleget a kérésnek, ezért a rendőrség először a XIII. kerületi rendőrkapitányságra, majd később a BRFK Gyorskocsi utcai épületébe szállította.

MTI
2010. augusztus 20.



Nem, nem írtam el a dátumot. Ez nem egy tavalyi, vagy azelőtti hír, amikor még Elqró és Drazsé rendőrsége vegzálta ok nélkül a békésen ünneplő embereket. Nem. Ez most pénteken történt a forradalmi változások után. Ez már OV és Pintér rendőrsége. Ez már a narancsköztársaság, a nemzeti együttműködés rendszere. Tudjátok az, amikor a Nap is másként kel fel… >>> tovább


Mindent megpróbálnak [2010. augusztus 24.]
Ahogy telnek a napok, ahogy egyre több információ kezd napvilágot látni, úgy kezd egyre szövevényesebbé válni a cigánygyilkosságok ügye. Mondjuk az eddig sem volt kétséges, hogy valami nagyon nem stimmel a történettel kapcsolatban, de amerre újabban kezd fordulni az ügy, az már a legvadabbnak gondolt összeesküvés-elméletek teóriáit is kezdi túlszárnyalni.

Mára az már teljesen egyértelművé vált, és az KBH által is elismert lett, hogy az ügy egyik gyanúsítottja, Csontos István a katonai elhárítás embere. Az is tényként kezelendő, hogy Csontos a 2006-os őszi események idején azt a feladatot kapta, hogy keressen hivatásos és szerződéses katonákat a tüntetők között, majd évekkel később, 2009-ben, a tiszalöki gyilkosság után tartótisztjén keresztül ismét kapcsolatba lépett vele a Katonai Biztonsági Hivatal. Ma már az sem titok, hogy az ügy másik gyanúsítottja Kiss Árpád a 2000-es évek elején, másfél évig egy izraeli kibucban tengette a mindennapjait…>>> tovább

0 kommentek:

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló