Товорищи, конец!

Akkor hát vége. Eltelt ez a gyalázatos négy év is.

A megélhetési halálra ítélt még utoljára nyom egy-két fotót a teremről, az avósok kölke még eljátssza a nagyhalált, az utolsó kifelé menet lekapcsolja a villanyt. A polgárok nagy része pedig az utolsó nap történéseiből felocsúdva beleokádik az első edénybe, ami a keze ügyébe akad.


[Fotó: Tuba Zoltán]

De legalább vége.

Bár azért ez az utolsó nap emlékezetes marad. Ez vitt mindent. Mondhatnánk eszenciája volt az elmúlt négy évnek. Elhangzott minden, ami a parlamenti egypártnak az elmúlt időszakban fontos volt és végül még meghozták azokat a törvényeket is, amit ott, a Jordán-partján még mindenképpen elvártak tőlük.

Mindemellett azonban volt érdekes történése is a napnak, hisz Bajnai végre kimondta azt, amit mi már oly régóta tudunk, és amit már egyre többen kezdenek felismerni ebben az országban. "Közelebb van a Fidesz az MSZP-hez, mint ezek bármelyike a Jobbikhoz!"

Azt hiszem, ezt nem kell magyarázni. Ez pontosan azt jelenti, amit. A globalisták szekértolói hiába futnak több néven, hiába aggat az egyik szegfűt, a másik meg narancsot magára, mindketten ugyanazt a nemzetromboló politikát képviselik. Szerencsére egyre többen döbbennek rá, hogy nem érdemes megújulást várni azoktól, akik ugyanúgy benne vannak a mutyikban, mint az éppen leköszönő elvtársak. És ezt most végre a kételkedők számára is érthetően, Gordon fekete-fehéren kimondta.

Azonban, ami még ennél is szebb az az, hogy az elvtársak be vannak tojva. Tévedhetetlenül érzik, hogy most veszélybe került mindaz, amit az elmúlt 20 évben összeharácsoltak. Most jöhet valaki, aki felrúgja a bimbit, aki körön kívüli, aki kitakaríthatja azt a szemétdombot, amivé a parlament az elmúlt két évtizedben vált.

Gordon nem véletlenül sipákol, nem véletlenül mond olyanokat, hogy „van egy olyan szörnyeteg, mely az ajtónkon dörömböl és ránk akarja törni az ajtót, hogy szétverje a berendezést… Ez a szörnyeteg növekedett, majd párttá alakult és kijutott az EU parlamentbe is. Most azon fáradozik, hogy közénk is bejuthasson, hogy leromboljanak mindent, amit eddig nagy nehezen felépítettünk”. Ezeket a szavakat ugyanúgy nem kell magyarázni, mint a fentebbieket. Nincs már burkolt megfogalmazás, nincs már rizsázás. Csak félelem van, mert az igazi pofára esés elérhető közelségbe került.

Gondolom, az mindenki számára ismert, hogy a pártok folyamatosan készítettnek olyan közvéleménykutatásokat is, amit csak belső elemzésre használnak fel, ami az adott pillanatban a tényleges állapotokat mutatja, ellentétben a tömegeknek bemutatott kozmetikázott felmérésekkel.

Szerintetek, ha a Jobbik tényleg csak 15 százalékon állna, akkor Bajnai levágta volna ezt a hisztit?

Nem hiszem. Biztos, hogy nem ok nélküli volt ez a kirohanás, meg az sem, hogy még utoljára - mintha ez lenne a legnagyobb gondja ennek az országnak - áttolták a Holokamu törvényt. Természetesen a leggusztustalanabb formában. Így, ha a törvény 30 nap múlva, pontosabban a kihirdetéstől számított 30 nap múlva érvénybe lép, akkor Magyarországon mindent lehet mondani mindenre, bárki bátran fikázhat bármit, csak egy szent dolog marad. A holokauszt.

Mert ezután, ha valaki „nagy nyilvánosság előtt a holokauszt áldozatának méltóságát azáltal sérti, hogy a holokauszt tényét tagadja, kétségbe vonja, vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

Gondolom, mondanom sem kell, hogy a szavazásra kisebb küldöttség érkezett a karzatra, hisz a szocialista párt meghívására részt vett az ülésen Feldmájer Péter és Zoltai Gusztáv, valamint több holokauszt túlélő is, mintegy felügyelve, hogy minden rendben zajlik-e.

Azonban mielőtt még valaki azt gondolná, hogy ez volt a tegnapi nap legalja, azt ki kell, hogy ábrándítsam. Ugyanis elfogadtak még egy törvényt, nevezetesen azt, ami szerint tavasz végétől vétség helyett bűntettnek minősül és három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtandó a feloszlatott társadalmi szervezet vezetésében való részvétel. Továbbá egy évig terjedő szabadságvesztéssel fogják büntetni azt a vétséget, ha valaki biztosítja a körülményeket egy ilyen szervezet működéséhez, vagy anyagiakkal támogatja azt.

Azon kívül, hogy mi is előveszünk egy alig használt zacsit, mit mondhatnánk még?

Ez már tényleg a legalja.

Azonban az idő innentől már nekünk dolgozik. Még pár hét és nekiláthatunk takarítani.

Lesz dolgunk elég.

2 kommentek:

Névtelen írta...

Mit is lehet mondani?! Jobb később,mint soha!
Viszont.... ez után mi jövünk!
És ahogy ez már elhangzott: Fájni fog,nem kicsit...

Névtelen írta...

ÉLETEM LEGSZEBB BÚCSÚ TABLÓJA VOLT.Soha többé ne lássam őket, csak ne vakuljak meg.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló