Agyhalottak, ha összejönnek

Ahogy az ember elnézi a hétvégi szoci kampánynyitóról készült beszámolókat, pontosabban az ott készült fotókat, akkor önkéntelenül is felmerül benne a felismerés: a cionkripliéknek nagy valószínűséggel sikerült az egész országból összetrombitálniuk azokat a régi, vérkomcsi elvtársakat, akik még járókeret nélkül is képesek mozogni.

Azt hiszem, nem tévedek nagyot ha azt mondom, hogyha csak azokat engedték volna be a terembe, aki nem volt párttitkár, ávós, ügynök, besúgó vagy munkásőr, akkor valószínűleg Mesterházy Atti csak az üres széksorok előtt visíthatta volna bele a mikrofonba, hogy „átmegyünk tüzön és vizen át”. Azonban ilyen szűrő természetesen nem volt és így a nyugger elvtársak nagyrészt megtöltötték a termet.

[nagyításért katt a fotóra]

Aztán se szó, se beszéd, se Internacionálé hirtelen Lendvai szökkent a színpadra és többek között ilyen dumákkal fűtötte fel a baloldali érzést a megjelentekben:
Muszáj megküzdenünk a baloldal erejéért, az ország jövőjéért, a magunk hiteléért. Ady persze ezt szebben írta abban a bizonyos versben. Dőltömre Tökmag Jankók lesnek, meg kell maradnom Herkulesnek…

A templomba járás még nem tesz önmagában kereszténnyé, ahogy a garázsba mászkálás sem változtat autóvá. Hazafivá sem száz Nagy-Magyarország matrica, pláne nem az Árpád-sávos zászló tesz, hanem éppen a közös teljesítmény megbecsülése és vállalása.
Nem hergelek tovább senkit sem, de aki kíváncsi az egész cirkuszra az itt megnézheti. Azonban annyit még érdemes megjegyezni, hogy a Lendvai által felelevenített Ady költemény, nem úgy szól, mint ahogy azt a cenzorasszony megpróbálta felidézni. Mert A muszáj-Herkules című vers első versszaka igazából így hangzik: Dőltömre Tökmag Jankók lesnek: Úgy szeretnék gyáván kihúnyni, S meg kell maradnom Herkulesnek.

Ja, hogy így már azért más az értelme? Ez, mint látható Lendvait és persze a többi felszólalót sem nagyon zavarta. Meg az sem, hogy cirka annyi köze van a szocik helyzetértékelésének a valósághoz, mint az idézett soroknak az eredeti szöveghez.

Na, de legyünk nagyvonalúak és lendüljünk túl ezen. Inkább nézzük a programot, mert hogy most már az is van nekik. [Aki elolvasná, az itt megteheti.]

Nem kell szóról szóra végigolvasni az egész erőlködést elég, ha csak belelapozunk. Már ekkor is látszik, hogy az egész egy nagy rizsaduma.

Aki kapásból félrehajítaná az egészet, annak azért javasolnám, hogy az utolsó oldalakba azért olvasson bele. Már csak érdekességképpen is. Az elvtársak ott 74. pontban összegyűjtötték azokat a dolgokat, amit igazán fontosnak gondolnak az ország jövőjével kapcsolatban. Kedvhozóként beidéznék néhányat azok közül, amelyek nem a „Megvédjük …” ezt, vagy azt a szoci intézkedést kérdéskörben fogalmazódtak meg.
  • 2011. január 1-jétől ismét adómentességet kapnak a melegétkezési jegyek, havi 12 ezer forintig. Szintén 2011. január 1-jétől az üdülési csekk éves szinten a mindenkori minimálbér értékéig adómentességet élvez.
  • Tömegesíteni és demokratizálni kell az internethasználatot Magyarországon. 2014-re minden magyar állampolgárnak lakhelytől függetlenül, állampolgári jogon, megfizethető áron elérhetővé kell tenni a gyors internetelérést. El kívánjuk érni, hogy a legalább 1 megabit/másodperces internet-hozzáférést legfeljebb a minimálbér három százalékának megfelelő havidíjért lehessen igénybe venni.
  • Egyszeri 75 ezer forintos kegyeleti támogatást kapnak az átlag alatti nyugdíjat kapó özvegyen maradtak.
  • A megkezdett program folytatásával, 2013-ig 100 romatelep felszámolására kerül sor.
  • A gyermekkori fertőző betegségek előfordulásának további csökkentése érdekében tovább korszerűsítjük védőoltási programunkat, bevezetjük a bárányhimlő elleni oltást.
  • Az interneten keresztül minden iskola számára hozzáférhetővé tesszük az iskolai tananyagokat tananyagegységekre, tanórákra bontva.
  • Megvédjük a rendszerváltás demokratikus örökségét, a harmadik köztársaság intézményrendszerét. Megvédjük a bíróságokat, megvédjük a közalkalmazottakat és köztisztviselőket a politikai támadásoktól!
  • Változatlanul hangsúlyozzuk a gyűlöletbeszéd tiltásával kapcsolatos jogalkotás szükségességét.
  • Megvédjük a Magyarország iránti nemzetközi bizalmat, jó hírünket. Megvédjük a munkahelyteremtő nemzetközi beruházásokat, a Budapestre helyezett EU innovációs központot!
  • Megvédjük Magyarországot a szélsőségesektől és a nácikkal, hungaristákkal együttműködő felelőtlen politikusoktól.
Gondolom, most sokakban felmerülnek a következő kérdések: Tényleg ezek lennének ma Magyarországon a legnagyobb problémák? Tényleg ezek azok a gondok, amelyeket ha megoldanánk, akkor minden rendben lenne?

Az elvtársak 8 éve pusztítják ezt az országot. Tönkre ment a gazdaság, az egészségügy, mindenhol káosz uralkodik. Az állami vállalatok korrupcióban fuldokolnak, az államadósság az egeket veri, amit az unokáink is szenvedve fognak visszafizetni. És ezek után az a legfontosabb pontok egyike, hogy lesz-e bárányhimlő elleni oltás vagy sem? Hogy lesz-e olcsó internet, hogy lesz-e adómentes kajajegy, hogy a gyerek házi feladata felkerül-e a netre?

Azt hiszem, ezt már csak egyféleképpen lehet kommentálni:
Elmentek ti a f@szba, meg az a 12% agyhalott is, aki ezek után még rátok szavaz.

9 kommentek:

Névtelen írta...

Szemét tetves undorító banda.

Névtelen írta...

55 éve kell hallgatnom a hazugságaikat.Remélem most örökre eltünnek,a szegedi fegyház zárkáiban.

Névtelen írta...

Teljes vagyonelkobzást ,utána 20 perc felfüggesztve:)

Névtelen írta...

Remélem talpuk alatt fütyül a szél!!!! ÚGY LEGYEN

Névtelen írta...

fej és jószágvesztés, mint a középkorban!

Névtelen írta...

brutális szellemi sötétség .úgylátszik muszáj bőviteni a zártosztályok befogadóképességét.cion rabszolgái - undoritó

Névtelen írta...

A szavazók majdcsak elmennek alulról szagolni az ibolyát, remélem nem lesz több "megvezetett" utánpótlás.

Névtelen írta...

Teljes vagyonelkobzás de nem börtönbe kell zárni ezeket hanem kényszermunkára ,közmunkára,ujra megnyitni a bányákat oda kell ezeket vinni és csak akkor kapnak kenyeret és vizet ha fel jön a szén amit termelnek.

Unknown írta...

Anyáink és apáink ezek az agyhalottak..Akárhogy is szépítenénk, de az ősöknek köszönhetjük a mai világot, és ugyanígy majd a mi lelkünkön szárad a következő nemzedék élete.
A nemzet egyik része öntudatlanságba menekül(t) és kész elpusztítani magát és a gyerekei(t) (a) jövőjét. A másik része tudatánál van de mit tehet?
Óriási dilemma, mi legyen ? Polgárháború? Vagy ki fog fényt gyújtani a sötét fejekben?
Mindannyiunk szenvedésének csak egy katartikus esemény vethet véget és megtisztulva kezdhetünk neki egy új közösséget építeni.
Nem akarok borúlátónak tűnni, de minden ilyen esemény hatalmas véráldozatot jelentett a múltban.
Nem féltem a magam rongyos életét, de hiszem, hogy jó kezekben még rongy emberek is több hasznosat tehetnek mindannyiunk javára, mint amennyi hasznunk származna számtalan kihúnyt életből.
Azt gondolom, egy autokrata vezérrel lenne esélyünk vér nélkül megúszni és lassan a gyógyulás útjára terelni a nemzeti létünket. Benne a sajátunkat és gyermekeinkét.
Csak néhány történelmi név: Horthy Miklós,Kemál Atatürk,Gamal Nasszer, De Gaulle vagy említhetném még Tunéziának és Líbiának a vezetőit is..
A tények önmagukért beszélnek, mindegyik államférfi megtartotta és megerősítette a rá bízott országot vészterhes időkben.
A felsoroltak közül csak a mi hazánk " lóg ki" a sorból,( de ez nem Horthy-t minősíti) az összes többi nemzet jelentős tényező maradt a világban.
Meggondolandó, mihez is kezdünk a közeljövőben a lehetőségeinkkel.

-mokány-

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló