Ez úgy korrekt, mint maga a nagyon felvilágosult Európai Unió


Ugyan a napokban már az érintettek elkezdték megmagyarázgatni a dolgot, de ettől függetlenül van annak egy finom bája, hogy az Európai Bizottság Gyurcsány cégét, az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t bízta meg a fejlesztéspolitika magyarországi működésének ellenőrzésével.

A hivatalos indoklás szerint nem az Altus nyert, hanem az Altus vezette 11 nemzetközi céget tömörítő konzorcium, és nem kifejezetten a honi pénzeket vizsgálják, hanem az Európai Unió összes tagországát, pontosabban az egyes államokban a 2014-2020 közötti új programidőszak tervezési dokumentumait elemzik majd.

A magyarázat első hallásra még akár hihető is lehet, vagy lehetne, azonban ez még messze nem jelenti azt, hogy a történet önmagában nézve kicsit is rendben van. Mondhatnánk az ügy nagyjából úgy korrekt, mint maga a nagyon felvilágosult Európai Unió.


Ha játszanánk a naivat, feltehetnék azt az egyszerű kérdést, hogy miért jó az, mi abban a demokratikus, hogy az EU ilyen módon, az egyes tagállamokban aktív ellenzéki politikusokat pénzel?

Aztán érdekes lenne még megtudni, hogy miért bíznak meg egy ilyen feladattal egy olyan céget, ami tudvalevőleg az elmúlt évtizedek során folyamatosan elszámolási botrányokba keveredett?

Azonban a legszebb az egészben mégsem ez.

Mint azt gondolom sokan hallották már, az EU a napokban felfüggesztett 700 milliárd forintnyi támogatást, mondván „2007 és 2014 között Magyarország nem kellő körültekintéssel választotta ki a pályázatok győzteseit”, azaz nem mindig az győzött, aki a legjobb ajánlatot tette, hanem más szempontok is közrejátszhattak. Azt viszont az européerek elfelejtették kidomborítani, hogy a kifogásolt pályázatelbírálási gyakorlat a Bajnai–Gyurcsány-érából ered. Az elmúlt fejlesztési ciklus pénzeinek az elosztása és tegyük hozzá lenyúlása, az elvtársak által kitalált módon zajlott. A narancsosok jobb esetben is csak éltek a meglévő lehetőséggel, de a szabályokon nem változtattak. Ez csak most történt meg, az új, 2014-2020 közötti időszakra vonatkozólag.

Ugye érti mindenki?

Az EU büntetésből felfüggeszt egy halom pénzt, mert nem találja megfelelőnek a Gyurcsány által kitalált rendszert, majd megbízza Gyurcsány cégét azzal, hogy ellenőrizze azt az új elosztási mechanizmust, amit a politikai ellenfelei találtak ki. Megbízza ellenőrzéssel azt a céget, amelyiknek a neve Magyarországon az adócsalásnak és a korrupciónak a szinonimája.

Gratula.

5 kommentek:

Laci írta...

Igen,erről szól az egész!

Karina írta...

A jelenleg szétmállott "ártatlan liberális baloldal" ész nélkül, éjjel-nappal" mantrázza az átkot és a gyanut "keresztény,polgári" Fideszre. Pedig a most regnáló Fidesz kormány nem tesz semmi mást, mint azt, hogy a" demokratikus belliberálisékat leutánozza! " Nyúlkál már a Fidesz is és a " támogatott " befektetőktől és kivitelezőktől elvárja, hogy vissza osszák 10 és 30 %-közötti " baksist"! Ezt az adatot a neten kb 10 éve olvastam, közvélemény kutatás formájában. Igy megy ez 25 éve, nemhogy Ausztriától de most már Lengyel országtól is lemaradtunk, mint a bórra való! (az is igaz, hogy mig nekünk a kezdet-kezdetén egy büdös buznyákot nem engedett el a híres Eu, a nyugati bankok által " ránk tukmált "államadóságokból,kölcsönökből, addig a lengyeleket "kedvezményekben" részesítették és több mint a fele adóságukat elengedték! De Isten látja lelkemet, nem sajnálom tőlük ezt a " kedvezményt", mert Ők is " megfizettek már mindenért!Csak tényként irom le, hogy miért is tartunk itt) A "dicsőséges fordulat óta" más sem tettek a hazai és külföldi privatizátorok minthogy saját zsebre dolgoztak! Ugy látom már kezdi elfelejteni a "nagyon demokratikus " liberális baloldal, hogy ők mit tettek ezzel az országgal, hogyan szolgáltatták ki javainkat, az állami? nemzeti? vagyonunkat és minket, mindenféle szélhámos hazai és külföldi, liberális globalistának! (piramis építőknek,földigiliszta tenyésztőknek,bokrosféle "bankkonszolidációnak,"postabanknak,Ybl banknak és a többieknek,Tocsiknak és az Szdsz-es Vektornak akik úgyanúgy adták vették az önkormányzati földeket mint más a zoknit, miután kellőképen "konszolidáltuk, libsiék ócsitva" eladták,az összes bankot az aranyfedezetünkkel együtt! méghogy a baloldal milyen ártatlan ?nem volt náluk "bróker botrány" hová gurult a Cavington ? A "kulcsárféle tőzsdézés az mi volt, kerületi önkormányzati kft-k mind eljátszották és balos "sztár újságirócskák" is nyakig benne voltak,politikusokkal együtt, még 12 év óta sincs elitélve senki, csak az a rendőrségi tiszt volt egyedül, aki haza merte Bécsből hozatni " Kulcsár urat" (Neki is mint most Habonynak volt állandó belépője a parlamnetbe. Hol teremtek ezek a "kedvencek" azt senki sem tudja ez titok) Ezek után én már azon sem csodálkozom, hogy az "eltulajdonítót" küldik az Euból, ellenőrizni a meglopott országot.! Az Eu-nak csak egy a lényeg :,azok a vezetők, aki,.akik az Eu parancsait hűségesen követik még annak árán is hogy a saját országuknak ártsanak, azokat kitüntetik ,busás fizetésekért.az sem baj ha ezek a személyek a legkorruptabb disznók közé tartoznak. !"

Névtelen írta...

Rablóból lesz a legjobb pandúr - tanul az EU magyar szólásokat?

Attila írta...

Névtelen:
Biztos nem tanul, csak érzi. Esetleg tudja, hogy: "Holló a hollónak nem vájja ki a szemét". Azt is, hogy: "Kéz kezet mos". "Ellenségem ellensége a barátom." "Madarat tolláról, embert barátjáról."

És itt van mégegy: "Fejétől bűzlik a hal".

Anna írta...

Ja kérem, ahol Jean-Claude Juncker az EB elnöke...

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló