A geciológia törzsfejlődése


Kezdetben vala, csak simán ment a célzott, személyre szabott gecizés. Aztán szép lassan már geci lett mindenki, aki nem akart S. Lajos jobbján, vagy balján beállni az OV köpködésbe. Végül Lajos emelte a tétet és a gecizést továbbfejlesztette egy hatékonyabb módszerré, így mára eljött a karaktergyilkolás ideje.

„Figyelj, Lajos, az a helyzet, hogy jelentenem kell rólad.” – idézte fel Lajos az egyik OV-val kapcsolatos élményét még a sorkatonaság szomorú napjaiból, majd így folytatta: „amikor leszereltünk, az étteremben várakoztunk, már civilben, őt kiemelték közülünk. Úgy mentünk haza a leszerelő vonattal is, hogy Viktor nem volt velünk. Minden katona elmegy bulizni, ha leszerelt, így tettünk mi is, aztán ott egyszer csak megjelent. Hát te hogyhogy itt? Azt mondta, alá akartak íratni vele a beszervezési nyilatkozatot, de ő nemet mondott. Harminc éven át elhittem neki, hogy így történt. Ma már nem tudom, mit gondoljak.”


Nem kérdés, hogy a Simicska-Orbán háború egy olyan szakaszba lépett, amiből valamelyik fél nagyon, de nagyon rosszul fog kijönni. Hogy végül ki lesz majd az, aki a földbe döngöli a másikat, ma még nem tudható, azonban kívülállóként érdemes úgy figyelni a történéseket, hogy közben tudjuk melyik fél az, aki éppen féligazságokkal próbálja lejáratni a másikat.

Simicska most besúgói múlttal vádolja a miniszterelnököt, aminek valóban van alapja. A neten már évek óta kering OV úgynevezett 6-os kartonja, amit a hálózat tagjairól vezettek. Ezt azonban minden olyan emberről kitöltötték, akit szándékukban állt beszervezni. Így azoknak is van, akik igent mondtak és azoknak is, akik elutasították az együttműködést.

Létezik egy 1982-es keltezésű dokumentum is – ezt maga a miniszterelnök hozta nyilvánosságra -, amely arról tanúskodik, hogy ugyan megpróbálták beszervezni a III/III kötelékébe, de az nem sikerült nekik. És van még egy papír, ami III/IV-es, a katonai elhárítás archívumában lelhető fel. Ebből az derül ki, hogy Orbán Viktor a sorkatonai szolgálata idején egy elhárító őrnagy közvetlen társadalmi kapcsolata volt, vagyis e szerint első kézből neki tett jelentést.

Ez utóbbi dokumentum támaszthatja alá Simicska azon állítását, hogy a kormányfő közös katonáskodásuk idején figyelmeztette, hogy jelentenie kell róla. Ez azonban nem jelenti azt, hogy OV ügynök lett volna. Ilyenek ugyanis a III/IV-es csoportnál nem is voltak.

Eddig a tények.

Innentől már csak találgatások vannak. És persze egy fontos kérdés: elképzelhető az, hogyha létezne OV-ról bármilyen anyag akár itthon, akár Moszkvában, akkor az már az elmúlt 25 évben nem került volna elő? Elképzelhető, hogy ’98-környékén Horn, vagy később Gyurcsány ne vette volna elő ezt a fontos és akár választásokat is eldöntő iratot?

Nem hiszem.

Nem tudom…

Abban viszont biztosak lehetünk, hogy a gecizés így, vagy úgy, de folytatódni fog.

3 kommentek:

Karina írta...

Itt látható az "ELITBŐL" egy- egy , politikus és üzletember, akik meghatározói voltak az elmúlt 25 évnek! Állítólag még "barátok is voltak!" Vagy csak összevesztek, mert most került sor az osztozkodásra?

Anna írta...

Addig is jókat röhögnek Németh Petikéék, mert menthetik az irhájukat pozícióik megtartása mellett. Egyébként ez a bizonyítékok felmutatása nélküli félmondatos szórás S. L-t minősíti. Ha igaz, ő sem mentesül a felelősség alól, hiszen évtizedekig haszonélvezője volt O.V. barátságának.

Névtelen írta...

Már akkor ilyen jelentőségteljes, befolyásos figura volt Lajos, hogy figyeltetni kellett?

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló