Kell ez nekünk?


Sokan szurkolnak még a radikális oldalon is annak, hogy ilyen, vagy olyan, valós, vagy valósnak vélt okok miatt, a civilnek álcázott tüntetések folytatódjanak úgy Budapesten, mint a nagyobb vidéki városokban. Azonban csak nagyon kevesen vannak olyanok, akik hajlandóak arra is, hogy továbbgondolják az eseményeket. Nagyon kevesen teszik fel azt a kérdést, hogyha az, ami most van, amerikai segédlettel mondjuk néhány hónapon belül megbukik, akkor mi jön, vagy mi jöhet utána.

Néhányan abban ringatják magukat, hogy majd egy előrehozott választás után nemzeti radikális kabinet alakulhat, de afelől azért nagy illúzióink ne legyenek, hogy ezt a nyugati globalisták mennyire is tolerálnák. Még annyira se, mint a mostani narancsos felállást. A valószínű folytatás inkább az ukránoknál bemutatottak szerint alakulhat, aminek a részleteiről viszont nem nagyon szólnak a honi hírek. Pedig lenne miről írni.

Az ukrán választások után ugyanis Petro Porosenko ukrán elnök, finoman szólva is egész sajátosan válogatta össze kabinetje tagjait. A legfőbb pozíciókat konkrétan nem ukránok kapták, hanem lényegében az Egyesült Államok delegáltjai. Így lett pénzügyminiszter Natalia Jasko, gazdasági fejlesztési miniszter Aivaras Abromavicius, egészségügyi miniszter Alexander Kvitasvili és belügyminiszter-helyettes Ekaterine Zguladze.

A nevek első olvasatra szinte rendben vannak, olyan ukrános hangzásúak. Azonban a helyzet messze nem ennyire egyszerű.

Natalia Jasko, aki a múlt kedden lett hivatalosan ukrán állampolgár valóban ukrán származású, de az Egyesült Államokban született és ott is végezte tanulmányait. A kilencvenes években az amerikai külügyminisztérium kötelékében a kijevi amerikai nagykövetségen dolgozott, nemrég pedig az amerikai kormány által létrehozott Western NIS Enterprise Fundnál volt befektetési alapkezelő.

Alexander Kvitasvili szintén alig egy hete ukrán állampolgár, mivel egyébként grúz, aki csakúgy mint minisztertársa, az Államokban végezte tanulmányait. Ő volt Grúziában néhány éve a Szaakasvili-féle amerikai bábkormány egészségügyi minisztere.

Ekaterine Zguladze is grúz és ő is miniszter, pontosabban belügyminiszter volt a Szaakasvili-kormányban. Az ukrán kinevezésig Franciaországban élt és arra a kérdésre, hogy miért vállalta el a feladatot így válaszolt: „a közös ellenség, Oroszország miatt.” Aivaras Abromavicius, az új gazdasági miniszter pedig litván. Szintúgy kiváló amerikai kapcsolatokkal és szintúgy egy hetes ukrán állampolgársággal lett miniszter, mint ahogy a többiek is.

Ők adják az új ukrán kormány gerincét. Ők képviselik innentől Ukrajna érdekeit.

Ugye nem nehéz kitalálni, hogy milyen érdekek mentén?

Akik pedig eddig szimpatizáltak a tüntető ”civilekkel” gondolkodjanak el azon, hogy kell-e ez nekünk. Kell-e itthon egy, az ukránokéhoz hasonló forgatókönyvből játszódó hatalomváltás.


4 kommentek:

Névtelen írta...

Magyarok ne hagyjatok a gyönyörű országotokból Ukrajnát csinálni! Csak a kompromisszum segít úgy a kormány oldaláról mint a nép oldaláról! Azért nevezik országnak hogy a gondjaitokat országon belül oldjátok meg!

Karina írta...

Az egyik kereskedelmi csatornán, tegnap este (vasárnap) bemutatták az új ukrajnai kormányt.Szerintem egyáltalán nem titkolóztak, mert az egyik hölgy bemutatásánál azt is hozzá tették, hogy xy.az egyesült államok polgára, akinek szépen csengő, orosz,v. ukrán neve volt. Egyébként nálunk is hasonló dolgok játszódhattak le a 90-es években, csak mi annak "örültünk", hogy akkor " vérnélküli rendszerváltást "csináltunk".Ha jól emlékszem, akkor "küldtek először és utóljára" "igazi nagykövetet" is ide!Nem sajnálom, de nem is irigylem az ukránokat, de az a gyanum, úgy is mi fogunk erre is ráfizetni. Nem kell ene ezt a kormányt, annak ellenére hogy elég sok baromságot csinál, olyan nagy rössel "elzavarni", akik előtte voltak,semmivel sem voltak jobbak , sőt!

Zé írta...

Ezt a bugyuta okfejtést bármikor, tetszőleges időpontban fel lehet hozni önigazolásul..." most ne tüntessünk a Zorbán ellen, mert a tüntetők mögött ott állnak a sötétben bujkáló imperialistákok, oszt' mi lesz velünk ha megbukik a Zorbán... vége a világnak"

Na pont ezzel a hülye indokkal herélik ki a nem a fideszmaffiához kötődő jobboldalt, mert szegény bunkócskák el is hiszik ezt a hülyeséget, és inkább otthon lapítanak, átadva ezzel a teljes terepet a baloldalnak. A jobboldal élen a Jobbikkal éppen most "kúrja el" az utolsó lehetőségét. Beáll Orbán mögé, és lapít, mert nem akar gyanúba keveredni. Igaz, az is ott van a cselekedete mögött, hogy a vezetői tisztában vannak azzal, hogy egy hétig sem tudnák kormányozni az országot. De azért a jónépet hülyítik a "radikális változás"-sal.

Reménytelen esetek vagytok. Nem akartok ti semmit, csak "jómegmondani a zigazságot", miközben totálisan be vagytok szarva a hatalomra kerülés lehetőségétől. Ez így nem fog menni. Ez egy nagy nulla.

ProliProfil írta...

Zé megjegyzéséhez annyit, hogy 100%-ig igaza van.

A Magyarországra betelepített ifjú cionkomcsi, "egyetemista" lenin-fiúk, és az általuk megvezetett mindenféle idióták vannak most az utcán. Munkásőr nyugdíjasoktól kezdve, a szadeszos újbóli hon- és bársonyszékfoglalókig, a soros-"civilek" és szakszervezetisek hadával karöltve próbálgatja kikezdeni az orbán-féle cionkülönítmény összehazudott hatalmát. Nem tudják kivárni, míg saját magától az ölükbe hullik újból a hatalom rohadt-erjedt gyümölcse.

Nem vesszük észre (pedig a rendőrség viselkedése tökéletes lakmuszként működött), hogy ezek (zorbán-gyúrcsótány)egy alomból valók ! Nem bántják egymást ! Színjátékot játszanak. Színház, a mosott agyúaknak.

Mi meg az egyik az gusztustalan ürülékkel telivágott csöbörből, a másik még bűzösebb vödrébe igyekszünk, ha hitelt adunk bármelyiknek is.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló