Ismét sikerült nekik


Az elmúlt hónapokban a fősodratú médiában nem nagyon esett szó Görögországról, a görögök küzdelméről, amit kis túlzással ugyan, de lényegében az országuk megmaradásáért folytatnak.

Talán sokan emlékeznek még arra, hogy Athén 2010 eleje óta három részletben, nagyjából 245 milliárd eurónyi mentőcsomagot kapott az EU-IMF-Európai Központi Bank hármastól az államcsőd elkerülésére. A pénz lehívásának feltétele - mint mindig - a trojka diktátumainak teljes mértékű elfogadása, azaz a globalisták szabadrablásának legalizálása volt. A kikényszerített megszorítások és az egyéb társadalomellenes intézkedések hatására, a görög gazdaság az elmúlt években 25 százalékot zsugorodott és az éves GDP-hez képest az államadósság 175 százalékra nőtt, miközben a munkanélküliség az egekbe emelkedett.

A gyanútlan szemlélődő azt gondolom, ilyenkor joggal teszi fel a kérdést: hová tűnt, mivé lett a görögök rendelkezésére bocsátott 245 milliárd euró?

Ma már jól látszik, hogy a pénz legnagyobb része valójában azokhoz a nyugat-európai bankokhoz vándorolt, amelyek korábban a nagyobb haszon reményében bevásároltak görög állampapírokból, és amelyek a válság kialakulásakor, az ország fizetésképtelenné válásakor nem akarták lenyelni a veszteséget. Ergo, a globalistáknak ismét sikerült a profitot privatizálni, a veszteséget pedig államosítani.


A görögök vesszőfutása a napokban tovább folytatódik, mivel az euró-övezet pénzügyminisztereinek tanácsa várhatóan a héten dönt Athén újabb megsegítéséről, ami konkrétan egy újabb 1,8 milliárd eurós hitelt jelent. A csomag lehívásának fejében természetesen további megszorításokat várnak el a görög kormánytól. Most az adóemelés és a nyugdíjreform szerepel az EU listáján.

A görög parlament, hogy kicsit elébe menjen az EU-s döntésnek, tegnap hajnalban elfogadta az ország jövő évi költségvetését. Miközben a kormánypártok bent a teremben áldásukat adták a pénzügyi elképzelésekre, az országház előtt görögök ezrei tüntettek a várható bér- és nyugdíjcsökkentések ellen. Azonban ez a bársonyszékekkel körülvett asztalok környékén sem Athénban, sem Brüsszelben nem nagyon érdekelt senkit sem…

1 kommentek:

göre gábor írta...

A bevált módszer!
Remete levele (a kötsönről)

Kedves komám, Gábor!

Tudod, írtam már sokat olvasok, mindenféle ócska könyveket. No, el nem hiszed, mit leltem! 1875. november havában, arra kérte az Egyiptomi (Kedive, miniszterelnök féle, a marha,) az angol kormányt, küldjön pénzügyi szakértőt nékije!
Disraeli, angol miniszterelnök, hogy kihasználja a kedive nehéz pénzügyi helyzetét, A pénzügyi kölcsön fejében, rákényszeríti Anglia ellenőrzését, és protekorátusát. A misszióját, Cave főkincstárnok vezette! A kedive megengedte,, hogy megvizsgálja Egyiptom pénzügyeit. De a kölcsön tekintetében, nem tudtak megegyezni! Az államcsőd arra kényszerítette a kedivét, hogy siettesse a bankárokkal a megegyezést! Majd a hitelezők, és a kedive megegyeztek, hogy nemzetközi pénzügyi ellenőrzést, úgynevezett államadóssági pénztárt szervezzenek, és az államkölcsönöket konszolidálják!
A pénzügyi ellenőrzés nem jelentett egyebet, mint Egyiptom bevételeinek teljes kifacsarását! 9,5 millió Font bevételből 7,5 öt fizetett külföldi hitelezőinek! Kihasználták Egyiptom nehéz helyzetét, hogy még nehezebb helyzetbe hozzák az országot. Több minisztérium élére külföldieket neveztek ki! A sajtó azt állította, hogy az ország összes bajai, a kedive önkényéből erednek! Ez a liberális frazeológia, csak a valóságot leplezte! A valóságban a kormány, csak a külföldi bankoknak volt felelős! A parlament, üres fikció volt!
Nubár pasa, aki a hitelezők kielégítésére, több pénzt akart megtakarítani, csökkentette a hadsereg létszámát! Az elbocsátott tisztek lázadása elzavarta! Határtalan volt a bankárok, és a külföldi sajtó felháborodása!
A külföldi ellenőrzés visszaállítása Egyiptom további elszegényedéséhez vezetett! Figyelsz haver! 1882 Alexandriában felkelés tört ki, 50 külföldit megöltek! Válasz: Alexandria bombázása, Anglia Egész Egyiptomot megszállta! Ez lesz a mi jövőnk is? Mit gondolsz errűl? A föd is csak egy tengejen forog, és nincs új a nap alatt! Csak buta rövideszű népség! Kőccsőn kell? Megkapjátok, a cumit meg bekapjátok! Ja a könyv, elolvashatod, Az újkori diplomácia története!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló