Csak így tovább Bela

Nem tudom, hogy az a sokezer magyar, aki a legutóbbi felvidéki választások során bedőlt Bela Bugar mézes-mázas szavainak most mit gondolhat magában. Nem tudom, de bízom benne, hogy mostanra már rájöttek arra ők is, hogy a MOST-Híd magyaros köntösbe bujtatott álszent maszlagja nem más, mint az utóbbi évtizedek legnagyobb össznépi átverése.

Mára már egyre jobban látható és az egyes megnyilatkozások mögül egyre jobban felsejlik Bugarék igazi arca. Ahogy telnek a hónapok, talán egyre többeknek válik nyilvánvalóvá, hogy a „nagy, békés együttélés” programjának semmi, de semmi köze nincs a magyar érdekekhez, hogy az igazából nem más, mint egy szlovák párt törekvése a felvidéki magyarság teljes beolvasztására és eltüntetésére.

Azonban világ természete szerencsére olyan, hogy a hazugságot örökké nem lehet fenntartani, a gátlástalanul álszent magatartást pedig nem lehet egy életen át játszani anélkül, hogy annak művelője ne hibázzon bele, hogy egyszer-egyszer ne derüljön ki, hogy mi is az az igazi tekintet, ami az álarc mögött rejtőzik.

Bugar sem kivétel ez alól és a tót közszolgálati tévé vasárnapi vitaműsorában pontosan be is mutatta, hogy mi az a gondolkodásmód, amivel ő és pártja a magyarok érdekeit ”képviseli”. A műsorban a szlovák állampolgársági törvény megváltoztatásával kapcsolatban folyt a beszélgetés, ahol Bela a következő álláspontot fejtette ki:

„Úgy vélem, hogy őszre kellene halasztani a szlovák állampolgársági törvény módosítását, mert érdemes lenne megvárni, hogy milyen lesz az új magyar alkotmány, illetve a hozzátartozó végrehajtási előírások.

Személyesen nem kívánom - és úgy vélem, hogy ez a szlovákiai magyarok véleménye is -, hogy a magyarországi politikai pártok itt kampányt folytassanak, áthozzák a Szlovák Köztársaság területére problémáikat és feleslegesen leterheljék ezzel a Szlovák Köztársaság magyar nemzetiségű polgárait. Várjuk ki, hogy aktív vagy passzív választójogot kapnak-e azok az emberek, akik magyar állampolgárságért folyamodnak.”

Tiszta, egyenes beszéd. Pontosan így beszél, és ilyen gondolatokat fogalmaz meg egy senkiházi tót politikus. Ez az a tipikus frusztrált világkép, ami lényegében nem szól és soha nem is szólt másról, mint a magyaroktól való félelemről, a magyarok tagadásáról, és annak a hazugságnak a kényszeres bizonygatásából, hogy a szlovák műállamnak igenis van létjogosultsága.

Nem adhatok mást, csak mi lényegem – szól az örökérvényű gondolat. És Bela Bugár nem is ad mást. Szavaiban és gondolataiban ott van minden, minden, ami a pártjának és ő magának is lényege.

Ma már szerencsére egyre többen ismerik fel úgy a Felvidéken, mint itthon, hogyha Bugar a magyar érdekeket nézné, akkor nem el akarná odázni az állampolgársági törvény módosítását, hanem egyszerűen kijelentené, hogy kilép a koalícióból, ha nem történik előrelépés az ügyben, mivel az aljas szabályozás eltörlése a kormányprogram része. De erről szó nincs. A MOST tovább kollaborál a tótokkal és a jól fizető pozíciókból magasról tesz arra, hogy mit gondolnak, hogy mit várnának el tőlük a választóik.

A választóik, akik most már végre tömegesen is feltehetnék azt a kérdést, hogy végülis kinek használt Bugar a felvidéki magyarságot megosztó politikája?

Vajon milyen eredményeket ért el az elmúlt hónapokban a MOST a felvidéki magyarság számára? Vajon Bugar és társai miért szavazták meg az anyanyelv törvény módosítását, ami csak annyiban különbözik a Fico-féle eredetitől, hogy megszegőit kisebb összegre bünteti, ahelyett, hogy a teljes eltörléséért küzdöttek volna?

És ezek ma már nem csak üres kérdések. Ezekre ma már vannak válaszok. Pontosak és mindenki számára érthetőek: a szlovák műállam parlamentjében nincsenek magyarok, csak néhány magyar nevű senkiházi, akik semmiben sem különböznek tót társaiktól.

Ez a válasz az összes kérdésre. És minél több ilyen Bugar-típusú megnyilatkozás hangzik el, talán annál hamarabb lesz ez világos mindenki számára, és talán annál gyorsabban jön el a felvidéki ébredés is.

Így aztán itt a végén nem is mondhatunk mást: csak így tovább Bela…

7 kommentek:

Névtelen írta...

Én tudom mit mondanak magukban a félrevezetettek ,azt amit itt mondtak a félrevezetettek:::AZT A BÜDÖS KURVA ANYJÁT BELÁNAK!!!

Herne írta...

Belova Bugarova meg lett vasarolova, hogy stílusos legyek. Egy hazátlan senki, a pénz és gazdagság a hazája. A tótoknak mostanában akad egy kis pénzük, így a Bugarovához hasonló opportunisták kapva kaptak az alkalmon. Tulajdonképp nem is tudom, honnan került elő ez a Bugarova, néhány éve még nem is hallottam felőle. A tótok valószínűleg összekapartak egy könnyen megvásárolható, magyar származású tömeget, és kinevezték őket pártnak, akikre majd a magyarok szavazni fognak. Egyszerű képlet.
Belovuska és barátai nyugodtan asszimilálódjanak csak a tótovákkal, itt már nincs - és nem is lesz - hazájuk!

Névtelen írta...

jó 15 éves viccem, mi a felvidéki magyar? Csáki szalmája! Mivel szédítik az erdélyit? Markóval, mivel púszitják a délvidékit? Kaszával! Büdös bogárról meg szó se essék! lényeglátó

Névtelen írta...

Rendben van: Bela Bugar nem a mi emberünk. De akkor a Bugárékkal szembenálló Fidesz-vezérelte csapat az igazi?

Névtelen írta...

Lehet, hogy épp nincs is igazi???

Gy. I. írta...

"Névtelen" - neked aztán tényleg nem ártana egy pszichológus! - Mióta így lehet névtelenül bátornak lenni, azóta te mindenkit el mersz küldeni a k... anyjába és válogatott gorombaságokat mersz írni. Nem vagy te magyar gárdista?
Vagy csak egyszerű mezei patkány vagy a Jobbikból?

Gambit írta...

Mert te, a GY. I. monogram anonim biztonságába burkolózó akárki bátran vállalod neved és arcod, hisz e két betűből ország-világ vígan beazonosíthat, s még csak véletlenül sem vetül rád holmi - ellenforradalmár módjára való - sötétben bujkálás vádja. Ugyan, egy percig sem. Te bátor demokrata vagy, aki magasba szöktetve szabadság, egyenlőség és testvériség zászlaját, büszkén dagadó kebellel állasz itt előttünk, "mezei patkányok" (esetleg gárdisták) előtt, hiszen te nem félsz. Mert a demokrata nem fél. Nos, már csak egy kérdésem lenne hozzád, a szólásszabadság csillogó páncéljába bújt lovaghoz: Nem érzékeled hőbörgésed ironikus-önellentmondásos, és egyben roppant szánalmas voltát? (Költői kérdés volt, meg se kísérelj válaszolni...)

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló