Vajon ezt is letuszkolják majd a torkunkon?


Mióta a narancsosok múlt héten bejelentették, hogy meg akarják adóztatni az internetes adatforgalmat, azóta azon gondolkodom, hogy vajon mi értelme volt ennek? Mi értelme volt a nagy egészhez mérve, lényegében aprópénzért egy olyan frontot nyitni, egy olyan dologba beletenyerelni, amiből egész egyszerűen nem lehet majd jól kijönni?

Vajon mit vártak?

Az internet megadóztatására nincs értelmes ok, nincs olyan indok, amit el lehetne fogadtatni az emberekkel függetlenül attól, hogy ki, melyik politikai táborral szimpatizál. Arról már nem is beszélve, hogy az egész ötlet, az egész javaslat olyan durván előkészítetlen volt, ami valószínűleg azt jelezi, hogy még talán maguk az előterjesztők sem tudták, hogy igazán mit is akarnak azon kívül, hogy kéne találni valamit, amivel hirtelen be lehet tömni egy cirka 20 milliárdos lyukat a jövő évi költségvetésben.

A narancsosok teljesen értelmetlenül feladtak egy olyan magas labdát, amire azonnal ráröppent a teljes honi és európai balliberált oldal. Megint lett téma, megint lehet rettegni, megint lehet félteni a liberális demokráciát. Tegnap estére aztán tüntetés is szerveződött, ami első hallásra rendben is lett volna, de amikor kiderült, hogy a főtüntető Gurmai Zita, az elvtársak korábbi európai parlamenti képviselőjének fia, már akadtak kérdőjelek, aztán amikor a vonuló tömeg élén maga Demszky Gábor exponálta magát, már biztosan lehetett tudni, hogy ez a party nem az internetről szól, hanem vegytiszta balliberált felhajtás. Ezt erősítette meg aztán később az is, hogy a tömegben ott sétálgatott André Goodfriend, az Amerikai Nagykövetség ügyvivője is, aki szintén nem a magyarbarátságáról híres.

De balos tüntetés ide, liberált klaviatúradobálás oda, a netadó és annak a következménye valós probléma. És valós az a kérdés is, hogy miként lehet ez ügyben megállásra kényszeríteni a kormányt. Az általános társadalmi felháborodás megvan politikai meggyőződéstől függetlenül, hamarosan kiderül, hogy ez elég lesz-e a változáshoz. És azért azt se feledjük el, hogy ez az ügy valahol szimbolikus is, hisz most ismét eldől, hogy mindent le tudnak-e nyomni a torkunkon, most majd ismét kiderül, hogy vannak-e még határok ebben az országban.


5 kommentek:

göre gábor írta...

Csak a képviselőkén kell! Azok meg mindenre hajlandók, hogy "megérjék a pénzüket!"

Karina írta...

Azért mert egyetértek azokkal, akik nem szeretnének internet adót fizetni, nem fogok azonusúlni Demszkivel és a többi liberált idiótával. Ugyanakkor a Fideszt sem sajnálom a tegnapi balhé miatt, megérdemli a sorsát. Jusson már eszébe Orbánkának, hogy azért mert 1,5-2 millió reménykedő,bepalizott ember rájuk szavazott, a többi magyarral még nem törölheti fel a padlót. Legyen most már ácsi. Nem kell a haveroknak 2-3 luxus lakást, villát, biztosítani, elégedjenek meg csak eggyel. Ha a Fidesz nem nyúlna le annyit a bevételekből, s nem az ingyenélőket támogatnák, hanem létesítenének munkahelyeket, majd az adó befizetésekből telne mindenre! Az emberek azért ragaszkodnak az internethez, mert mióta a Fidesz hatalomra került, nem lehet tisztességes, tárgyilagos tájékozódáshoz jutni.Nagyon unalmas már az állandó önfényezés mintkét oldalról és nem is vagyok már rá kiváncsi .Ha az "elszámoltatás " minden irányban megtörtént volna, sajátmaguk felé is, akkor jutna mindenkinek a süket dumán kívül is tisztességes élet. Fiataljaink sem mennének el Nyugatra hontalannak, hogy jobb megélhetéshez jussanak. Tessék észhez térni kedves Viktorka!

Barrabban írta...

Aki egy kicsit is konyít a politikához tudhatja, hogy az "internetadó" nevű projekt csak a figyelem elterelésére szolgál egy nagyobb, bűzlőbb ügytől. Ehhez kiválóan asszisztál a buta baloldalnak nevezett társaság. A birka magyarja pedig béget rendesen és beszopja az egészet.

Sanya írta...

Remélem, minden fidesz-birka nagy öntudattal és példamutató lelkesedéssel fogja a rá eső internetadó dupláját befizetni.

Névtelen írta...

Igazatok van!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló